De veghe la muza lui Eminescu: Poetul Naţional, păzit de „Big Brother”
Foto: Foto Ştefan Bădiţă

De veghe la muza lui Eminescu: Poetul Naţional, păzit de „Big Brother”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Statuia poetului Mihai Eminescu va fi supravegheată de două camere video pentru care aleşii locali au decis să aloce nu mai puţin de 10.000 de lei. Propunerea repartizării acestor bani a fost făcută, în cadrul unei rectificări bugetare de către consilierul local PSD Zanfir Ilie, revoltat de faptul că, din nou, mâna muzei a fost furată.

Pentru stoparea acestui act de vandalism comis asupra celui mai important monument de arhitectură de pe raza municipiului Galaţi, vă propun să alocăm o sumă aproape modică de 10.000 de lei din această rectificare şi să mandatăm Direcţia Tehnică şi Economică să facă rost de două camere de luat vederi ca să asigurăm securitatea statuii. Vă reamintesc că pe 16 octombrie s-au împlinit 100 de ani de la dezvelirea statuii”, a spus Zanfir Ilie.

Consilierii locali au fost de acord şi au aprobat fără comentarii alocarea celor 10.000 de lei pentru ca statuia lui Mihai Eminescu să fie păzit folosindu-se un astfel de sistem de supraveghere.

Citit 4093 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2011 23:12

9 comentarii

 • postat de un specialist în recondiţionări piese din marmură
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 05:35
  Mă ofer voluntar să lipesc mâna cu faclă să nu mai fie smulsă niciodată.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mana lui Eminescu
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 00:34
  Alo... Consiliul local... am fost si eu intr-o mica escapada, dar ma intorc acasa... nu mai cheltuiti banii aiurea!!
  Echipajele de militieni erau suficiente pentru paza mea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan-badita
  Marți, 27 Decembrie 2011 20:51
  stimata doamna,in acest articol scrieti de faptul ca a fost furata mina muzei. nu inteleg de ce nu amintiti ca lipseste si capul poetului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristina
  Marți, 27 Decembrie 2011 20:33
  Politistii comunitari se plimba inghesuiti cate 5 intr-o masina, saracii de ei, in loc sa patruleze prin oras pe jos. Oare nu ar fi mai ieftin? Sunt de acord ca este iarna frig si vara cald, dar asta e. Noi platim taxe si impozite, care acum isi vor majora cuantumurile, dar vrem sa vedem si rezultate. Striga derbedeii pe strazi ca apucatii, dar nici un comunitar (pardon local) nu-i aude niciodata. Dar disciplina in trafic cine ar trebui sa o monitorizeze? Tot camerele? Asa oras...
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu...
  Marți, 27 Decembrie 2011 15:42
  Au murit militienii care merg cate doi , pe marginea strazii?Pe aia de ce-i mai platim?Vor unii sa mai scoata ceva banuti din fondurile Primariei si nu mai stiu o cale?Baga-ti fratilor 10 buc de melitieni , care merg cate doi pe marginea strazii, sa pazeasca statuile din parcurile Galatiului!Oricum papa banii statului degeaba!Astia ale cui nemurete mai sunt?
  0
  0
  Raportează
 • postat de jallon
  Marți, 27 Decembrie 2011 14:45
  dar maimutoiului ala care pazeste anemicul ala de brad aflat la 25-30 de metri de statuie nu i se poate da perimetru si in vecinatatea statuii??? intreb si eu...
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Marți, 27 Decembrie 2011 10:25
  ,,o suma aproape modica de 10.000 lei (2320 euro), pentru 2 camere video"!!!!!?????
  de unde faceti cumparaturile!? din new york si este inclus si transportul!?
  voi ati innebunit!?
  pt cei de la viata libera: ar trebui sa urmariti de unde or sa fie cumparate si sa le vedem si noi, ce firma, ce tip, sa putem face si noi o comparatie! ca nesimtirea printre consilieri atinge cote maxime!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Marți, 27 Decembrie 2011 09:21
  Da' camerele video sunt facute din putza de papagal, de costa 100. 000. 000 lei vechi ?!? Poate ca, ideea cu subtilizatul mainii, a fost tocmai cu scopul de a mai scoate ceva banuti din "afacerea" asta ..... !? Nu v-ati gandit la chestia asta ?! Ei, uite ca s-au gandit cei din administratie ....!!! In felul asta si-au mai angajat si vreo 3 nepoate pt supravegherea monitoarelor plus politistii care se plimba, in continuare, degeaba, pe langa statuie, pe banii nostri ...... Trai nineaca !
  0
  0
  Raportează
 • postat de pepeman
  Marți, 27 Decembrie 2011 01:44
  Desigur, camerele vor asigura atât supravegherea statuii, cât şi a unui perimetru adiacent de 30-40 cm. Patrulele de janadarmi/comunitari care ar fi trebuit să-l ia de guler pe beţivul îndrăgostit de mână vor fi substituite de băutori de cafea cu ochii pe monitoare. Ne-am dat în a mamei noastre.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.