Începe balul electoral - Votăm pe 10 iunie!

Începe balul electoral - Votăm pe 10 iunie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe 1 mai vom şti cu exactitate cine, din partea cui şi pentru ce funcţie candidează la alegerile locale din 2012 * Pe 11 mai la ora 7,00 va începe oficial „balul” adică propaganda electorală * Campania va amuţi pe 9 iunie dimineaţă * Pe 10 iunie suntem aşteptaţi la urne pentru a ne alege într-un singur tur de scrutin primarul, preşedintele Consiliului Judeţului şi consilieri locali şi judeţeni * Scrutinul unic este mai scump decât în 2008, când am avut două tururi de alegeri locale *

Guvernul României a decis că alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie 2012. În această zi, ne vom alege primarul, preşedintele Consiliului Judeţului şi consilierii locali şi judeţeni. Potrivit calendarului electoral stabilit ieri de către Executiv, până pe 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile, deci vom şti cu certitudine cine sunt candidaţii, cine îi sprijină şi pentru ce funcţii se luptă. Campania electorală va începe oficial cu 30 de zile înainte de data alegerilor,  pe 11 mai la ora 7.00 dimineaţa şi se va încheia pe 9 iunie. Executivul a stabilit modelul buletinelor de vot, timbrul autocolant, modelul ştampilelor care vor fi folosite pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2012.

Costurile totale estimate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor sunt de 99,864 milioane de lei, fonduri alocate printr-o hotărâre aprobată de către Guvern. În perioada electorală, va funcţiona o Comisie de transparenţă cu rolul de a supraveghea modul în care se vor efectua cheltuielile pentru organizarea alegerilor locale. Din comisie vor face parte: câte un reprezentant al fiecărui partid politic parlamentar, doi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, doi reprezentanţi ai Clubului Român de Presă şi un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente.

Totodată, printr-o Ordonanţă de Urgenţă Guvernul a stabilit un mecanism de recuperare din bugetele locale a sumelor alocate MAI, pentru instituţiile prefectului, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Suma alocată este cu o treime mai mare decât în 2008 când, potrivit Mediafax, pentru cele doua tururi de scrutin, Guvernul a alocat suma de 66 milioane lei. Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. În caz de balotaj, turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, va avea loc pe 24 iunie 2012.

Citit 2462 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2012 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.