Predare de ştafetă: Cheia oraşului e la primarul Marius Stan

Predare de ştafetă: Cheia oraşului e la primarul Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un audit, o nouă organigramă a Primăriei şi Aurel Vlaicu - city manager sunt primele măsuri luate de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan * „Politica locală se va face oriunde, dar nu în Primărie ori în instituţiile şi companiile municipiului”, spune primarul Stan


Şedinţa de constituire a Consiliului Local în care Marius Stan a fost învestit în funcţia de primar nu putea fi condusă decât de un arbitru, Nicolae Rainea (PSD), decanul în vârstă al CL, secondat de tinerii Mihai Alin (PDL) şi Raul Mihailov (PNL). Rainea avea cartonaşele roşu şi galben pe masă şi a fluierat începerea „jocului”. După ce toţi cei 27 de aleşi locali validaţi au depus jurământul, preşedinta Judecătoriei Galaţi, Diana Mihaela Oancea, a dat citire hotărârii judecătoreşti prin care a fost validată alegerea lui Marius Stan în funcţia de primar al municipiului Galaţi. După ce a depus jurământul, Marius Stan a primit de la fostul edil, Dumitru Nicolae, cheia oraşului şi eşarfa tricoloră de primar.

„Este momentul să începem să lucrăm cu adevărat pentru gălăţeni şi pentru oraş. De astăzi, politica locală se va face oriunde, dar nu în Primărie ori în instituţiile şi companiile municipiului. În Primărie este loc doar pentru actul de administrare, iar cei care cred altfel pot pleca deja să facă doar politică. Pe agenda mea zilnică stau deja doar obiectivele gălăţenilor: atragerea de investiţii, reducerea şomajului, eficientizarea şi debirocratizarea administraţiei locale, curăţenia şi dezvoltarea oraşului. Despre obiectivele din campanie voi mai vorbi doar atunci când le vom inaugura. Doresc să-i asigur pe fiecare dintre gălăţeni că-i voi sluji cu pricepere, putere, bună credinţă, onestitate şi încredere. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat Marius Stan.

Subliniind că este un moment important în istoria postdecembristă a Galaţiului, o zi în care noul primar şi noul consiliu intră în pâine, ministrul Victor Paul Dobre, liderul PNL Galaţi, a afirmat că Marius Stan are responsabilitatea să ducă la îndeplinire ceea ce a propus atât faţă de cei 60.000 de gălăţeni care l-au ales, cât şi faţă de cei care au avut altă opţiune. Şi a chemat alături, pentru binele Galaţiului, toate forţele politice.

La finalul şedinţei, primarul Marius Stan a anunţat primele măsuri: de luni va comanda un audit la nivelul Primăriei, la următoarea şedinţă a CL va pregăti o organigramă nouă, iar noul city manager este Aurel Vlaicu, fost director general în primăria Capitalei condusă de Sorin Oprescu.

Cine este Aurel Vlaicu, city-managerul Galaţiului?

De profesie jurist, Aurel Vlaicu a fost în perioada 2009-iunie 2012 director general al Direcţiei Generale Operaţiuni din cadrul Primăriei municipiului Bucureşti. Potrivit CV-ului, a avut atribuţii de control direct asupra direcţiilor Apărare Civilă, Sisteme Informatice, Relaţii Publice şi Informare, Managementul Calităţii, şi, până la restructurarea organigramei, asupra direcţiilor Afaceri Externe şi Integrare Europeană. De asemenea, a avut atribuţii de control indirect asupra tuturor compartimentelor din cadrul Primăriei prin funcţia de Reprezentant al Managementului şi prin atribuţiile de control ale Direcţiei Managementul Calităţii, coordonare a Politiei Locale a Municipiului Bucureşti şi a Centrului Zonal Militar.

Aurel Vlaicu a fost directorul de campanie al liberalului Marius Stan, iar în 2008 a coordonat campania electorală a lui Sorin Oprescu, pentru Primăria Capitalei.

În perioada 2005-2009 a fost consilier parlamentar la Camera Deputaţilor, expert al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, expert în cadrul Departamentului de Analiza Instituţională şi Socială, la cabinetul primului ministru.

A activat şi în domeniul privat. Potrivit CV-ului, în perioada 2003-2006 ca vicepreşedinte SC Upruc TAP Făgăraş (judeţul Braşov), întreprindere producătoare de piese turnate din inox, a realizat stabilizarea unei întreprinderi falimentare, cu datorii uriaşe acumulate, şi repunerea în posibilitatea de a plăti salariile şi de a-şi putea eşalona plăţile datoriilor.

Potrivit declaraţiei de avere, Aurel Vlaicu deţine două apartamente în Bucureşti, are de plătit două credite la bancă în valoare totală de 120.000 de euro, iar ultimul său loc de muncă i-a adus un venit anual de 36.465 de lei.

 

 

Citit 4448 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2012 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.