Profesorul Cernat spune „Adio, PER!”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorul Florin Ionel Cernat şi-a luat adio marţi de la Partidul Ecologist Român, formaţiune politică în care a activat vreme de 17 ani şi unde a ocupat diverse funcţii, de la simplu membru la lider al filialei locale şi secretar general la nivel naţional.

Din start, profesorul Cernat a ţinut să spună că nu are nimic de împărţit cu filiala judeţeană a PER, ci doar cu liderii de la vârful partidului. Florin Ionel Cernat consideră că PER a intrat într-o fundătură politică şi este deranjat de faptul că nimeni din conducerea centrală a formaţiunii nu şi-a asumat eşecul de la alegerile parlamentare.

Fostul politician declară că nu este de acord cu strategia urmată în prezent de conducerea partidului pe care o vede aservită unor cercuri de interese, şi că nemulţumirile sale datează de mai mult timp.

„Actuala conducere a PER nu mă mai reprezintă. După 17 ani nu vreau să port eticheta unui partid manevrat, nu vreau să devin o marionetă”, a declarat Cernat. Profesorul a precizat că nu părăseşte PER pentru a se înregimenta în alt partid şi nici nu va lua pe nimeni din partid cu el.

Cernat a ţinut să spună că îşi va stima în continuare, la fel ca până acum, foştii colegi de partid, de la Galaţi, pe Florin Tupilatu şi Romeo Cândea, şi că va răspunde oricând la solicitările lor pentru un sfat sau un ajutor.

La final, fostul ecologist a pronosticat că, pe fondul crizei, va dispărea şi ultima pornire ecologistă care  mai există.

Citit 1992 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.