Buget zero pentru deplasările în străinătate ale consilierilor judeţeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit declaraţiilor aleşilor judeţeni, bugetul prevăzut pentru deplasări în străinătate este, deocamdată, egal cu zero. Asta nu înseamnă însă că ai noştri consilieri se vor deplasa în acest an de criză, pe jos, ca Badea Cârţan.

Recent, prim-vicepreşedintele PD-L Marius Necula se întreba, retoric, care este plusvaloarea adusă de reprezentanţii CJ care s-au deplasat anul trecut în toate direcţiile, evident în scop de serviciu. Necula recomanda Consiliului Judeţului tăierea drastică a cheltuielilor, inclusiv a celor privind deplasările peste hotare.

În schimb, consilierii democrat-liberali David Craiu şi Iulian Aramă vor să înainteze un proiect de hotărâre „pentru a evita selectarea subiectivă a delegaţilor CJ care se deplasează în afara graniţelor României”. Consilierii cer ca: nominalizarea delegaţilor CJ care se deplasează peste hotare să se facă de către preşedintele CJ împreună cu cei doi vicepreşedinţi şi să fie aprobată de comisia de specialitate.

În acelaşi timp, democrat-liberalii pretind ca delegaţiile respective să prezinte un raport în şedinţa de plen a CJ asupra deplasărilor efectuate şi a eventualelor probleme. Această obligaţie există deja, dar nu e întrutotul respectată.

Rămâne de văzut, la următoarea şedinţă a CJ dacă propunerea democrat-liberală va avea succes.

Citit 912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.