Era pe când nu se vedea: Carmen Axenie, deputata care totuşi există

Era pe când nu se vedea: Carmen Axenie, deputata care totuşi există
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luată de valul politicii democrat-liberale, Carmen Axenie a ajuns de pe malul Tecucelului pe cel al Dâmboviţei. În 2008 a câştigat la ruleta redistribuirii un mandat de deputat, iar de atunci şi până în prezent nici că s-a mai auzit mare lucru de ea. Acum îşi încearcă din nou norocul, din partea ARD, tot în Colegiul 3, tot în materie de deputăţie.

De profesie avocat, Axenie a plecat la începutul carierei de parlamentar de la un venit anual de 20.000 de lei şi a ajuns conform ultimei declaraţii de avere la o indemnizaţie de 72.396 lei. Chiar dacă soţul are şi el o leafă frumuşică, de câteva zeci de mii de lei pe an, în calitate de ofiţer în cadrul Ministerului de Interne, Axenie nu are nimic de declarat la capitolul conturi. În declaraţia de avere figurează doar cu un apartament în Tecuci, căruia în timpul mandatului i s-a mai adăugat un autoturism. În rest, săraca, doar datorii, 15.000 euro - un credit cu scadenţa anul acesta.

Ca activitate legislativă, Carmen Axenie s-a remarcat prima dată în 2009, când l-a angajat pe post de şofer la Parlament pe propriul fin, Mircea Trifan, în timp ce acesta era dat în urmărire generală la nivel internaţional de autorităţile de la Bruxelles pentru comiterea unor furturi. Votul care a readus-o în atenţia publică a fost în iulie 2012, când, deşi era la PDL, a votat un proiect de lege ce uşura planul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Axenie a explicat că nu a ieşit din rândurile partidului care a consacrat-o, ci că, în momentul votului, era „setată” aiurea-n tramvai pe un alt proiect de lege. În rest, statistic vorbind, Carmen Axenie a fost coiniţiatoare la 52 de propuneri legislative, are 41 de luări de cuvânt şi 20 de declaraţii politice.

Citit 3987 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 17:57

4 comentarii

 • postat de Ion
  Miercuri, 21 Noiembrie 2012 09:57
  Exact ca si madam aia... Rosca care se vrea din nou votata!
  0
  2
  Raportează
 • postat de john
  Marți, 20 Noiembrie 2012 17:49
  a fost votata de tecuceni...tecucenii sa o penalizeze
  0
  1
  Raportează
 • postat de BUZUCA
  Marți, 20 Noiembrie 2012 14:27
  SI ANUL ACESTA TOT LA RULETA REDISTRIBUIRII VA CASTIGA . ATI VAZUT-O VREODATA IN COLEGIUL 3, STIMATI CETATENI ? NU, DOAR LA CAPITALA SI IN AFARA TARII, LA PLIMBARI PE BANII VOSTRI . ACUM E PRIETENA CU TOATA LUMEA , VA SALUTA POLITICOS , VA COMPLIMENTEAZA, VA PROMITE - DUPA 9 DEC SALOANELE DE COSMETICA , TARILE EXOTICE, MALL-URILE, DOAR ACOLO NIMERESTE.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Issos
  Marți, 20 Noiembrie 2012 14:06
  Ce bine ar fi ca toti romanii sa le penalizeze pe toate aceste lichele politice, indiferent de culoarea politica, printr-un vot de blam.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.