Restructurarea administraţiei locale: 20 de directori şi şefi din Primărie pe lista neagră!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Restructurarea administraţiei locale: 20 de directori şi şefi din Primărie pe lista neagră!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă noua organigramă a Primăriei municipiului Galaţi va fi votată în forma propusă de primarul Marius Stan, nu mai puţin de 20 de posturi de directori şi şefi vor dispărea * Şefi de cursă lungă în mandatul fostului primar Dumitru Nicolae îşi vor pierde acest statut, devenind consilieri sau inspectori *  Majorarea cu aproape patru la sută a taxelor şi a impozitelor locale va tensiona relaţiile din USL în plină campanie electorală


Agitaţie mare prin Primăria municipiului Galaţi. Noua organigramă şi noul stat de funcţii figurează printre cele 50 de proiecte de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local. Şi dacă până acum dacă te ciocneai cu cineva prin Primărie aveai şanse mari să fie director sau măcar şef de birou, prin noua organigramă posturile de conducere se reduc.
Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor locali, nu mai puţin de 20 de posturi de director executiv, director adjunct, şef serviciu sau şef birou vor fi desfiinţate. În locul celor nouă direcţii care funcţionau până acum în Primărie, noua structura organizatorică presupune doar patru direcţii generale - dezvoltare, buget-finanţe, infrastructură şi lucrări publice şi, respectiv, servicii publice - cărora li se adaugă Instituţia arhitect şef. Posturile de conducere ale noilor patru direcţii generale vor fi, cel mai probabil, scoase la concurs. Pe unii dintre directorii cu vechime în Primărie îi aşteaptă schimbarea din funcţie. Potrivit surselor noastre, posturile de directori executivi ocupate în mandatul fostului edil Dumitru Nicolae de Viorica Palade, Elena Ghinea, Laurenţiu Jalbă, Viorel Mancaş vor fi desfiinţate, acestora propunându-li-se posturi de consilieri sau inspectori. Aceeaşi soartă îi aşteaptă, se pare, şi pe şefii de servicii Ionel Burtea, Violeta Pavlenco, Toader Serea şi Dragoş Grăjdeanu. Doina Stamate, în prezent directoarea economică a Primăriei, ar urma să fie numită în functia publică de director executiv al Direcţiei Financiar-Contabilitate. Elenei Lovin, în prezent director executiv la Direcţia Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale i se pune la dispoziţie funcţia publică de şef al Serviciului Urmărire, Executare Silită, Amenzi. Pe ordinea de zi figurează şi o nouă organigramă pentru Serviciul Public Ecosal. Dacă aleşii vor fi de acord cu restructurarea şi eficientizarea propusă de Marius Stan vom afla la şedinţa Consiliului Local.

Piatră de încercare pentru USL

Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile anterioare ale politicienilor, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi a taxelor locale pentru anul 2013, care propune majorarea dărilor cu o cotă de 3,98 la sută, reprezentând rata inflaţiei pe ultimele nouă luni, va pune la încercare relaţiile din USL. Consilierii PSD s-au grăbit să se laude că nu vor vota niciun fel de creştere a dărilor. La fel şi aleşii PP-DD. Dacă o vor face sau nu, în plină campanie electorală, vom afla astăzi.
Şi tot astăzi se vor stabili şi criteriile şi procedurile necesare organizării concursului la Cantina de Ajutor Social Galati, pentru funcţia de director. Şi dacă tot veni vorba de funcţii de conducere, aflaţi că aleşii iau în calcul prelungirea contractului de management al Directorului de la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, până la 15 decembrie 2012. Motivul? Postul urmează să fie scos la concurs, tot în şedinţa de astăzi urmând să se constituie comisia pentru examenul de manager la Dramatic. Tot astăzi, aleşii vor stabili şi cui acordă Premiul municipiului Galaţi.

Citit 4865 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2012 23:43

19 comentarii

 • postat de galatean
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 10:13
  am citit comentariile / nu se va face nimic
  canii latra -carava trece
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Joi, 22 Noiembrie 2012 22:02
  Aceasta reorganizare este doar de fatada. O sa fie in primarie in loc de 8 directii, 4 directii generale si 8 sub directii. Deci, practic numarul de directori va fi mai mare iar miscarea mascheaza NUMIREA oamenilor lui Stan care sa ajute mai bine la marele jaf ce va urma.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mirelle J
  Joi, 22 Noiembrie 2012 21:36
  R E S T R U C T U R A R E A cui ? facuta de cine ? pe ce principii ? Un carusel care s-a invartit si Votat tot de acolo de unde s-a pornit.
  Ca la meciuri si blaturi ? S-au schimbat tricourile in pauza ?
  Cat despre AROGANTA ce sa mai povestim ! Cu CONSILIERI PRIVATI adusi si infiltrati, platiti sau nu din lefuri mascate cu Uniforma specifica : fete de mingi noi desumflate, rasi pe cap/pantofi cu varf si costume lucitoare, de fapt Mascarici de taina,de imagine care au impartit directoratele si personalul dupa principiile avantaj "audit arbitru"
  Ce este mai TRIST este ca a fost votat in speranta din pacate de a avea un gazon nou.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sila
  Joi, 22 Noiembrie 2012 20:44
  Mai nenea fotbaliatorul,atunci cand faci restructurare adu nene o firma specializata de afara(McKenzie-de exemplu) si taie in carne vie,ca vorba aia cica esti liberal,dar in primaria aia ,la Apa Canal si la Apaterm ,mai au un pic astia de toaca frunza la caini,si-si scot birourile si in strada de multi ce sunt.Suntem in secolul 21 nene,nu in evul mediu,pentru ce dracu ati achizitionat calculatoarele alea.Germania la 80 milioane de locuitori are 400000 de functionari publici iar Romanica la 17-18 milioane dupa premierul Gaga si betivanul Crin,avea cam 1400000 inainte de a incepe nenea Boc reducerile Bine dar aia au 20 de unitati administrative (landuri) iar noi avem 42 de judete.Dupa o regula elementara de trei simpla.noi ar trebui sa avem maxim 100000 de functionari si maxim 5 regiuni, dar nu asa cum spune putoiul asta politic de TONTA si cu mentinerea judetelor..Cand Boc a dat afara 100000 de bagatori de seama a explodat toata tara.Sa-l vad eu pe ala de are curajul sa dea afara 1300000 de tocatori de frunza ,si apoi discutam.Acum toti promit miere si lapte.Mie putin imi pasa ca nu vor mai fi 20 de directori in primarie,unde daca facem o statistica sunt mai multi directori decat ferestrele de la cladirea primariei,eu muritorul platitor de taxe indexate cu indicele de inflatie de niste tembeli,carora li se pare normala majorarea cu ce dracu ma aleg.Totul este apa de ploaie ,dar la ce sa te astepti de la unul ajuns inginer la apelul de seara ,dupa care sef de club peste vreo 20 de angajati si acum mare edil peste vreo 230000 de fraieri. Ne meritam soarta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Joi, 22 Noiembrie 2012 15:42
  ACESTI DIRECTORI SA FIE PUSI PE LIBER ,NU SA/I FACI CONSILIER DOMNULE PRIMAR.Asa cum spunea Tiberiu,vreau si eu sa vad ceva facut de dumneavoastra de cind sinteti primar.Inafara ca veti demola garaje,nimic Asta e ultimul lucru in acest oras mizerabil de facut.Vreau si eu sa vad ca desfiintati acel departament de pe linga primarie de control al asociatiilor de proprietari.Acolo sint tot felul de indivizi si individe ,care primesc bani degeaba.Au fost acestia trasi la raspundere cind unii administratori au facut faradelegi ,au fugit cu banii oamenilor ,iar acum trebuie sa plateasca din nou intretinerea,ca sa aiba apa calda si caldura?Ei stau bine mersi la caldura si se iau tot de administratorii ce sint corecti si ii dau in judecata pe cei ce au datorii.Vreau sa vad si eu un reprezentant al acestui departament ce ajuta in vre /un fel vreo asociatie sa/si recupereze banii de la rai platnici.Daca aCESTIA se duc si reclama caii executi pentru datorii,tot pe administratori si presedinti ii cheama la raport.Hai sa mai terminam cu atitia sefi in primarie.Ia sa vad un sef de acesta ca lucreaza la o administratie,ca se loveste toata ziua de tot felul de indivizi,care chiar daca au bani nu se achita de datorii,caci ei sint mari si tari,ca au 7 case si este foarte greu sa le administrezi,asa ca apartamentul de la bloc ramine pe ultimul sa/l administreze,asa ca aici pot ramine 7000sau8000 de roni de achitat,plu penalitati.Asta vreau stimate domnule primar sa vad ca faceti in acest oras,sa va inplicati nu numai cu vorbe.
  0
  0
  Raportează
 • postat de STIU EU CE STIU !!!!!
  Joi, 22 Noiembrie 2012 14:50
  CRED CA IN CAPUL LISTEI AR TREBUI SA SE TREACA MARIUS STAN INSUSI , INFUMURAT , CIUBOTA PROFESIONAL SI CARE N-AR FI AJUNS NICI MACAR SEF DE ASOCIATIE DE LOCATARI CU TOT P.N.L-UL LUI , DACA NU-L IMPINGEA SERIOS DE LA SPATE P.S.D-UL , CARE ACUM II PUTE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nu dictaturii manifestata prin centralizare la toate nivelele
  Joi, 22 Noiembrie 2012 14:47
  Sa dispara si inspectoarele din ISJ care nu au dat examen in fata camerelor de lua vederi. Datorita influentelor pe care le-au avut acum stau bine mersi pe posturi iar amaratii de profesori care pentru 500, 600 sau 800 de ron daca le mai raman si acesti bani dupa ce iau abonamentul la naveta bat ore in sir spre scoala sunt la mana unor astfel de personaje, pe nedrept. Au ascuns posturile din oras iar la repartitie au distribuit ce era mai indepartat ca sa le ramana lor si rubedeniilor lor. Vin in inspectie si cat de bine ti-ai face lectia tot au ceva impotriva. Profesorii sunt oameni luminati si nu au nevoie de nici un inspector si asta pt ca profesorii trebuiesc lasati sa lucreze cu elevul si nu cu hartiile care nu se mai termina si care sunt obiectivul tinta al celor care inspecteaza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de JOS CENTRALIZAREA
  Joi, 22 Noiembrie 2012 14:33
  FELICITARI! AR FI IDEAL SA SE REALIZEZE DESCENTRALIZARE SI LA ANAF (FINANTE) GALATI si asta pentru ca nu se mai poate. E mare criza de locuri de munca, sunt oameni care nu au unde sa lucreze dorindu-si lucrul acesta si traiesc din pensia parintilor sau la mila Domnului, iar daca dai o tura prin Finante ce constati?! Biroul si seful. Numarati fratilor cate birouri sunt si cati sefi, cine executa si cine comanda, cine ia salariul pe nedrept ca sa nu mai vorbim de stimulente care se impart inrtre sefe si subalternele lor cu care se au bine. JOS SEFIA! E mare lupta pt sefie caci aici se sta nu se munceste decat cu comanda si cu semnatura. VAI DE MINE CATA RASPUNDERE! S-au facut stapani si pe sufletele oamenilor, unii! Jos cele cateva zeci de sefi care papa banii statului, multi dintre ei au facut facultatea la privat peste noapte dar sunt sefi, de parca doar ei au studii superioare iar ceilalti, bietii subalterni poate ca au mai multe studii decat unele sefe duse cu capul care nu mai sunt in deplinatatea facultatilor mintale de atata bine. Jignesc, persecuta, isi bat joc intr-un cuvant. Sa dispara sefia. Fiecare sa fie responsabil de lucrarea lui. O (tele) comanda ar tb si apoi am fi ca robotii. Fiecare om mic e un om mare in devenire, odata cu trecerea timpului. Luati masuri in paralel cu Primaria. BRAVO!
  0
  0
  Raportează
 • postat de noi
  Joi, 22 Noiembrie 2012 12:44
  Poate apuc sa traiesc si clipa cand nu o sa-l mai vedem pe Gasca,directorul politiei locale,director.Asa a promis domnul Stan,ca o data cu aprobarea noii organigrame va disparea si acest malefic personaj.Sa se tina de cuvant!!Se aude ca tov. Gasca ar fi internat pe la spitalul militar.Vrajeala!!Ori se ascunde ori l-au ajuns blestemele unei familii care din cauza lui sufera de mai bine de doi ani de zile.Daca primarul vrea sa aiba o mana dreapta la carma politiei locale ,trebuie neaparat sa-l schimbe pe nenorocitul asta!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Enescu
  Joi, 22 Noiembrie 2012 10:44
  Sincere felicitari domnule Primar,numai astfel o sa reusiti sa realizati promisiunile electorale,nu cu incompetentii care au trait foarte bine sub protectia lui Nicolae,toti promovati pe baza de carnet de partid.Atentie ce responsabilitati le dati in continuare,vor sabota direct sau indirect proiectele dv..Toata gasca va fi manevrata de Popa Florin,cel care a condus toata coruptia din Primarie si care se ocupa numai de afaceri oneroase.Consultati-va permanent cu specialisti competenti,care va pot da sfaturi utile pentru a scoate orasul din groapa,dupa ce Primaria a fost condusa de Durbaca si Nicolae.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Joi, 22 Noiembrie 2012 10:35
  Ideea e ca ii lasa fara:
  1. putere de decizie
  2. subordonati pe care sa dea vina
  Nu e minunat?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean platitor de taxe si impozite
  Joi, 22 Noiembrie 2012 10:33
  Domule primar, care esti tu primar ales..tu sa ne spui noua ce faci pentru noi galatenii..sa ne spui cum o sa ne imbunatatesti noua viata..sa ne spui cum creezi locuri de munca, cum facilitezi taxe si impozite mai mici..preturi la apa calda si caldura mai mici..nu sa ne aburesti cu chestiile astea care oricum pe noi cetatenii de rand nu ne afecteaza cu nimic..sa-ti fie rusine..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean platitor de taxe si impozite
  Joi, 22 Noiembrie 2012 10:31
  Domule primar, care esti tu primar ales..tu sa ne spui noua ce faci pentru noi galatenii..sa ne spui cum o sa ne imbunatatesti noua viata..sa ne spui cum creezi locuri de munca, cum facilitezi taxe si impozite mai mici..preturi la apa calda si caldura mai mici..nu sa ne aburesti cu chestiile astea care oricum pe noi cetatenii de rand nu ne afecteaza cu nimic..sa-ti fie rusine..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Joi, 22 Noiembrie 2012 09:31
  am asteptat demult o astfel de atitudine. felicitari echipei care are curaj.

  trebuiesc schimbati toti, pt ca sunt adusi pe criterii politice. absolut toti, fara exceptie. avem nevoie de revolutia profesionistilor. lipitorii de afise pot fi platiti pentru munca asta si gata.

  cu martoage nu poti castiga un concurs.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 22 Noiembrie 2012 08:55
  Poppel, hai sa te ajut, sa nu te mai efortezi sa recitesti articolul.
  "Posturile de conducere ale noilor patru direcţii generale vor fi, cel mai probabil, scoase la concurs."
  "...nu mai puţin de 20 de posturi de directori şi şefi vor dispărea".
  Posturile vor dispare, nu si oamenii ce vor avea de ales intre functia de consilier sau inspector.
  Iar tu cu siguranta ca vei trai mai bine, odata cu aprobarea noii organigrame.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anton Tiberiu
  Joi, 22 Noiembrie 2012 08:07
  Bun, dar pentru noi?Pentru noi galatenii?Cu ce ne ajuta ca se organizeaza sau reorganizeaza ei?Cu 4 % majorarea taxelor si impozitelor?Maine poimaine e ziua Galatiului, ne-a anuntat cineva ce organizeaza Primaria?Vizitati http://www.targuldecraciun.ro si vedeti ce se face in Sibiu.Si acolo e Primarie si nu SC.
  E cineva din Galati care care poate sa spuna ca acest oras este extraordinar?Este un oras in care merita sa te muti?
  Avem noroc de cei de la Braila, cu acel Mall de la Carrefour.
  Nu mai scriu ca ma enervez.Pe primar il intereseaza de cand a venit garajele si organigrama lui, nu-i pasa lui chiar de mine, sau de tine care citesti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de FELIX
  Joi, 22 Noiembrie 2012 07:56
  Mai nea Popel,du-te la naiba cu linguselile tale.Asa ai facut si cu nea Durbaca si acum il hulesti peste tot,stai dreakului acasa in bojdeuca ta si lasa-te de comentat ca tara si orasul nostru s-au saturat de atitia LINGAI FARA PERECHE!!!Esti un mare nesimtit!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan d
  Joi, 22 Noiembrie 2012 06:16
  Ideal ar fi ca posturile sa fie scoase la concurs si locul acestor lepre sa fie luat de oameni capabili, care vin din privat, care au o buna expertiza profesionala, care nu sunt atarnati politic sau fac parte din gasca lui Florin Popa, Nica et comp.. Criteriul trebuie sa fie axat strict pe competente si pregatire profesionala.
  Daca aceste concursuri se vor tine la ANFP Bucuresti, asa cum este normal, si vor fi pe bune, mai avem o sansa sa scapam de lichelele astea care au pus umarul din greu ca orasul nostru sa arate asa cum arata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Joi, 22 Noiembrie 2012 00:56
  BRAVOoooooooooooooooooooooo domnule PRIMAR.
  Da''de unde ai venit NENE?,esti extraterestru de te pui cu mafia lu'' NICOLAE.
  BRAVOoooooooo incaodata,esti tare dom''PRIMAR.
  Acum sa-i vad pe cei ce-au mancat din sudoarea noastra pe unde scot --camesa--.
  20 de DIRECTORASI de carton vreti sa dati afara?,BRAVOoooooooooooooooooo,FELICITARI.
  Concurs,examen,si cine-i BUN sa intre,cine nu,sa stea dracu'' afara si sa linga blidele,LINGAILOR.

  CURAJ,FORTA,INTELEPCIUNE si o mare doza de NEBUNIE(in sensul bun al cuvantului)iti trebuie dom''PRIMAR''.

  Esti primul PRIMAR al acestui oras de-l laud la scena deschisa,tine-o tot asa si,nu-mi doresc nimic altceva decat ca in 2016 sa fiu obligat sa-ti laud schimbarile in bine ce le-ai facut,VOTANDU-TE si-n batalia pentru al doilea mandat de PRIMAR,cel din 2016.

  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.