Aventurile candidaţilor gălăţeni: Resmeriţă susţine că fură mai puţin decât Pâslaru
Foto: Pentru că, în mod bizar, în arhiva noastră foto nu am găsit nicio poză cu Viorel Ştefan, l-am căutat pe facebook pe parlamentarul nostru şi am găsit doar poza cu iepurele ăsta. O fi el, n-o fi el, cine ştie?

Aventurile candidaţilor gălăţeni: Resmeriţă susţine că fură mai puţin decât Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aflaţi ce au mai făcut candidaţii gălăţeni în săptămâna dinaintea ultimei săptămâni din campania electorală * Martorii lui Iehovuţ, întâlnire secretă la miezul nopţii * Alte ştiri cu Pâslaru * L-a văzut cineva pe Viorel Ştefan?


Salvaţi copacii de cei de la PP-DD!
Cinci membri ai Asociaţiei Salvaţi Pădurea din Galaţi au protestat marţi în faţa Direcţiei Silvice, reclamând faptul că mai mulţi candidaţi de la Partidul Poporului şi-au lipit afişe pe o serie de copaci din oraş. "Este inadmisibil, atâta vreme cât există panouri speciale pentru aşa ceva, există stâlpi, există clădiri pe care se pot pune tot felul de bannere. Intenţia lui Romeo Cosma e să taie toţi copacii din oraş, motiv pentru care i-a marcat mai întâi cu afişe", a declarat Gicu Lemnaru, liderul protestatarilor. Cei cinci au renunţat la protest imediat ce şeful Direcţiei Silvice, Mihăiţă Bărdiţă, i-a lămurit că formaţiunea politică în culpă se numeşte Partidul Poporului, nicidecum Partidul Toporului.

Întâlnire secretă a martorilor lui Iehovuţ
Ştefănel Dan Marin, candidat PP-DD în Colegiul 8 deputaţi, Cristinel Chiculiţă, candidat PRM în Colegiul 1 deputaţi şi Ionel Butunoi, candidat USL în Colegiul 1 senatori, au fost văzuţi în noaptea de miercuri spre joi cum ieşeau de la o cârciumă din centru alături de Doruleţ Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco. Deşi voci din interiorul ARD, USL, PRM şi PP-DD susţin că cei cinci ar fi pus-o de-un blat politic, se pare că nu a fost vorba decât despre o întâlnire secretă a membrilor sectei "Martorii lui Iehovuţ". Chiar dacă nu au fost văzuţi, se pare că la întâlnire au mai participat şeful IPJ Galaţi, Dănuţ Lefter, fostul antrenor al Oţelului, Dorinel Munteanu, şi chiar preşedintele la nivel naţional al sectei, Romică Ţociu. Informaţia ne-a fost oferită, pe surse, chiar de colegul nostru Dănuţ Lungu, realizatorul rubricii de pe ultima pagină a ziarului.

Lăbuş l-a dat în judecată pe Pâslaru
Asociaţia "Salvaţi-l pe Lăbuş" l-a dat în judecată pe Florin Pâslaru pentru că nu a plătit drepturi de autor pentru sloganul pe care îl foloseşte în campanie: "Alături de oameni, împreună cu ei". Membrii asociaţiei spun că sloganul le aparţine încă de acum zece ani. "Aşa facem noi promovarea adopţiei de câini comunitari. Le punem poza pe afişe şi spunem «alături de oameni, împreună cu ei». Chiar nu înţeleg cum ar putea un om să ceară să fie alături de oameni... Bine, în cazul lui Pâslaru, aproape că e de înţeles, dar chiar şi aşa, să ne fure cu nesimţire sloganul?", a spus Mărioara Zgardă, preşedinta asociaţiei. Fără legătură cu subiectul, Mărioara Zgardă ne-a adus la cunoştinţă şi un fapt teribil, care se petrece în aceste zile în Brăila. "O persoană necunoscută merge noaptea pe la fiecare casă din Brăila şi taie semnul «câine rău» ca să scrie alături «om bun». Nu ştim cine e, dar vom afla curând. Avem o pistă pentru că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Galaţi în urmă cu câteva luni, când a fost campania electorală pentru Primărie, precum şi cu patru ani în urmă, la alegerile parlamentare", a mai spus doamna Zgardă."Fur mai puţin decât Pâslaru"
Doruleţ Resmeriţă a copiat ideea unui candidat din Iaşi, scoţând 500 de afişe cu noul său slogan: "Fur mai puţin decât Pâslaru". Şefii pe linie de partid l-au sancţionat pe Resmeriţă pentru faptul că nu a dat dovadă de mai multă imaginaţie atunci când a decis să facă sloganul. "Păi cu banalităţi de-astea veniţi domnu' Resmeriţă? Mâine-poimâine o să veniţi cu sloganuri de genul «Cânt mai prost ca Pavarotti», «Sunt mai scund decât Ghiţă Mureşan» sau «Iau mai puţină şpagă decât Mircea Toader». Ce naiba, oameni buni, chiar nu găsiţi sloganuri care să nu fie evidente?", s-a răstit secretarul ARD, Lică Truism.

Extratereştrii ne vizitează des
În ultimii patru ani au fost raportate pe teritoriul judeţului Galaţi trei apariţii de obiecte zburătoare neidentificate. Unul la Cerţeşti, unul chiar în oraşul Galaţi şi altul la Nămoloasa. Deşi numărul OZN-urilor pare destul de mic, există alte câteva evenimente a căror frecvenţă ne arată că extratereştrii ne vizitează, totuşi, destul de des. De exemplu, apariţiile lui Viorel Ştefan.

George Scarlat, luat iar la scărmănat de Casian
Pe interent circulă un filmuleţ din copilăria candidatului liberal George Scarlat, în care acesta recită în faţa colegilor de clasa a III-a poezia "Gospodina", aia cu "o furnică duce-n spate / un grăunte jumătate...". După episodul cu afişul electoral al lui Scarlat în care apare şi IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopia Dunării de Jos a reacţionat prompt: "Cerem candidatului să retragă acel filmuleţ de pe youtube, întrucât este o evidentă încercare de alăturare a candidatului cu brandul Casian", se arată într-un comunicat de presă al arhiepiscopiei. Replica lui Scarlat nu a întârziat. "Aveam o părere mai bună despre arhiepiscopie. Mă aşteptam ca oamenii de acolo să ştie că poezia nu este scrisă de Nina Cassian, ci de Otilia Cazimir. Aşadar, nu este nicio încercare de asociere cu IPS Casian Crăciun. În plus, filmuleţul e de pe vremea lui Ceauşescu şi, chiar dacă e făcut cu ocazia serbării de 25 decembrie, nu fac niciun fel de asociere nici măcar cu Moş Crăciun, pentru că pe vremea aia venea Moş Gerilă", a declarat George Scarlat.Aurel Stancu i-a dedicat o poezie lui Victor Dobre
Victor Paul Dobre încearcă un nou mod de a face campanie electorală. Pentru că sloganurile obosite nu mai ţin nici măcar la ţăranii din nordul judeţului, Dobre a cerut stafului de campanie poezii despre realizările lui. Cum liberalii habar nu aveau cum să împerecheze rima, au apelat la un alt candidat din Galaţi, recunoscut pentru capacitatea de a versifica, Aurel Stancu. Iată ce a ieşit:

tot ţăranul din cerţeşti / ştie cât de şmecher eşti!
priponeşti calu-n poiana / şi prin ţepu plimbi joiana.
din munteni până-n gohor / mergi cu turma pe ogor
şi, ajuns la buciumeni, / bagi cireada prin poieni
bei rachiu de ghidigeni, / nu te-mbeţi fără mireni.
bun venit la nicoreşti, / victor dobre, să trăieşti!

E drept, în varianta lui Stancu, ultimul verb era altul, însă am decis în colegiul redacţional să îl schimbăm cu "să trăieşti", un verb simplu, tradiţional, fără implicaţii erectorale.

Viorel Ştefan îşi continuă turneul electoral prin Oltenia
Viorel Ştefan este hotărât să îşi facă puţin campanie electorală directă, aşa că a continuat să caute judeţul Galaţi. După ce, în urmă cu vreo zece zile a fost găsit prin judeţul Olt, miercuri a fost zărit pe un câmp din judeţul Mehedinţi. "Bade, ştii cumva unde e Siretul?", l-a întrebat Viorel Ştefan pe un localnic. Acesta i-a arătat un drum spre răsărit, însă Viorel Ştefan a plecat înjurând în direcţia opusă. "Mama voastră de pedelişti, vreţi să ajung la basarabeni, de aia mă trimiteţi către est", a spus parlamentarul de Galaţi, după care a apucat-o pe un drum spre Caraş Severin. Vom reveni săptămâna viitoare cu detalii despre turneul electoral al lui Viorel Ştefan.

Cel mai bun prieten al lui Eugen Chebac
Cică Rivelinio Ţirică şi Eugen Chebac, candidaţi din partea PP-DD prin colegiile 2 şi 3 deputaţi, stăteau întinşi pe spate pe un deal din Suhurlui după o noapte de beţie. Şi, cum se uitau ei la stele, deodată apare deasupra lor un câine Saint Bernard cu un butoiaş de whisky la gât. Uimit, Rivelinio Ţirică îi dă un cot lui Chebac şi-i spune:
- Uite, Eugene, cel mai bun prieten al omului...
- Da, răspunde Chebac, da' uite şi ce câine mare!
(Colegiul Pectoral


Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2186 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 00:03

12 comentarii

 • postat de ABC
  Luni, 03 Decembrie 2012 20:58
  Alexandru Macedonski- Ce-as vrea....

  Aş vrea odată iubita-mi ţară
  Să se ridice din somnul său
  Şi cu glas tare să strige: Piară
  Al României oricare rău!
  Aş vrea dreptatea să renvieze,
  Să renflorească p-acest pământ,
  Şi tot românul ca să lucreze
  Pentru al ţărei falnic avânt!
  Aş vrea ca fala şi fericirea
  Să mai umbrească patria mea!
  Şi-n orice inimi să văd unirea!…
  Iacă, o! Doamne, iacă ce-aş vrea.

  Aş vrea tiranii să nu mai fie!…
  Ei să dispară ca fumu-n vânt!
  Sau ca nisipul în vijelie,
  Zvârlit în haos dupe pământ!
  Aş vrea poporul să fie rege…
  Rege odată bietul popor!…
  Ca-n lanţuri grele să nu-l mai lege
  Autocratul asupritor.
  Aş vrea să moară aceia care
  Pentru monedă patria-şi vând!
  Să moară-n chinuri de remustrare,
  Numai mustrarea să aibă-n gând!

  Aş vrea virtutea să triumfeze,
  Viciul să piară de noi zdrobit!
  Şi România să prospereze,
  Să se înalţe neamu-mi iubit!
  Aş vrea iubirea să predomnească,
  Să nu mai fie ură-între noi!
  Numele ţării să strălucească!
  Ţara să scape de sub nevoi!
  Aş vrea, o! Doamne, să văd poporul
  Zdrobind p-aceia ce-l asupresc…
  Să văd acvila că-şi reia zborul
  Falnic cu neamul cel românesc!
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonimul galatean
  Luni, 03 Decembrie 2012 17:58
  Citesc aceste comentarii si ma minunez......Unul, ba isi arata talentul poetic,altul face analiza pe text.....Nu vedeti domnilor ca ne-au luat de prosti pe toti?Aveti impresia ca pe acesti candidati ii doare undeva de greselile gramaticale pe care le fac,atata vreme cat aceste greseli nu au zanganit de catuse ?Mai bine i-ati lua la rost , cu banii publici cheltuiti in scopuri personale .Daca ati avea si dovezi ar fi foarte bine.Asa v-ar respecta,altfel cainii latra caravana trece.........
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iepuras
  Luni, 03 Decembrie 2012 00:48
  Ce sa-ti dau sa nu mai plangi?
  de Daniela Crasnaru

  - Ce sa-ti dau sa nu mai plangi?
  Doi arici cu tepii mici,
  Doi pisoi cu labe moi
  Sau un strop de lapte dulce,
  Lacrimile sa se culce?
  - Vreau trei stele bine coapte
  Ca sa le mananc la noapte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Victor
  Luni, 03 Decembrie 2012 00:37
  Doi îngeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea în casa unei familii înstarite.

  Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe îngeri sa înnopteze în camera de oaspeti. În schimb, le-a oferit o camaruta în subsol.

  În timp ce îsi faceau paturile, îngerul cel batrân a vazut o gaura în perete si a reparat-o imediat.

  Când îngerul cel tânar l-a întrebat de ce, celalalt înger i-a raspuns: " Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi ".

  În noaptea urmatoare îngerii au ajuns sa se odihneasca în casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia împreuna cu sotia lui.

  Dupa ce au împartit cu ei putina mâncare ce o aveau, i-au lasat pe îngeri sa doarma în patul lor, unde se puteau odihni în voie.

  Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plângând. Singura lor vaca al carei lapte era unicul lor venit, murise pe câmp.

  Îngerul cel tânar s-a înfuriat si l-a intrebat pe cel batrân, cum se poate întampla un asemenea lucru?

  " Primul om avea tot… si totusi l-ai ajutat ", a spus el.

  " A doua familie avea atât de putin, dar era în stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara ".

  " Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi ", i-a raspuns îngerul cel batrân.

  "Când am stat în subsol am observat ca în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapânul era orbit de lacomie si era incapabil sa-si împarta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca. Noaptea trecuta când am dormit în patul familiei de tarani, îngerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat în schimb vaca. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Uneori chiar asa se intampla când lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui."
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabriela
  Luni, 03 Decembrie 2012 00:20
  Camila si vulpea de Antioh Cantemir

  Cămila mult geloasă văzând un țap odată
  Cu coarnele cum bate de câini înconjurat,
  A început în sine a blestema pre soartă
  Zicând: ce ticăloasă eu parte am luat!
  Un trup frumos și mare să fie fără coarne,
  Să nu aib eu o armă ca slava să-mi lățesc,
  Ca dușmanii mei lesne în praf să se răstoarne!
  (Geloșii felurite de pricini născocesc
  Când vor să tot cârtească). Așa se tânguiește
  Cămila mergând tristă cu capu-n jos plecat,
  Dar o vicleană vulpe ce-n drum o întâlnește,
  Împărtășire multă la soartă-i a luat.
  Cămila de-amăruntul își spune scârba toată.
  — Cunosc, răspunde vulpea, că mare ai cuvânt,
  Dar eu am mijloc sigur ca să te fac cornată.
  Colo-n pădurea ceea un loc e în pământ,
  De drum nu prea departe; îl vei afla sub zare;
  Se cheamă vizunie: la ea oricine-a mers
  Și capul său plecându-și a stat păzind răbdare,
  Fără de prelungire cu coarne s-a ales,
  Precum berbecii, boii și țapii dau dovadă.
  Această sfătuire cămilei a plăcut;
  Ea nici gândea că leul în vizunii să șeadă,
  Dar cine cată coarne, la minte e cam scurt.
  Cămila iute-aleargă, cu mare bucurie
  Găsește acea bortă sub niște frasini vechi,
  Și capul își afundă îndată-n vizunie,
  Iar leul cu cruzie o prinde de urechi.
  Ea trage, el nu lasă, pân-ce-n sfârșit scăpând.
  Acasă se întoarce urechile lăsând.

  O, iubitori de slavă! Pre voi v-am arătat,
  Ființa de cămilă spre laudă v-am dat.
  Cunoașteți că acela ce fala tot gonește
  Cu râsul și ocara ades se pomenește.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ptr floare de lotus ( madam melinte de la sc ajut)
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 17:35
  bre, madam melinte , ai scris atatea strofe ca sa nu mai ajunga cititorul la mesajul ala despre cel care te-a protejat cand erai directoreasa la sc ajutatoare, adica dorulet ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de VOMIT PE TOT CE E POLITICIAN.MI-E SCARBA
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 13:19
  vomit exclusiv cand vad acesti pishati si aceste vomitaturi
  acesti pishati si aceste vomitaturi care li se da importanta de parca ar fi mari kakati .
  pishati-va pe ei si la alegeri
  pishati-va pe tot ce e politician
  nu uita romanul ,NU VOR DECAT SA TE FURE ,INDIFERENT DIN CE PARTID AR VENI .
  CUM E RAHATUL DE CAINE ASA SUNT SI ASTIA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 11:34
  Iti zic ca un sfat practic ţuca ca mesajul l-ai transmis corect in primele numere ale acestui pamflet. Deja spre ultimele numere incepi sa te fortezi incercand pur si simplu doar sa scrii ceva, sa adaugi randuri si ai ajuns sa scormonesti in zona penibilului pentru tine bineinteles.
  Incearca sa fii mai creativ pe masura titlului tau de doctorat. Incearca macar sa ne "aburesti" ca l-ai obtinut pe merit scriind ceva de calitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ziarist amator
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 10:50
  Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".....asta e chiar tare...... domnul care te crezi mare ziarist (marius tuca in speta) cine crezi ca ar mai vrea sa foloseasca aberatiile tale scrise sambata de sambata?
  0
  0
  Raportează
 • postat de floare de lotus
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 07:58
  Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie,
  T;ara mea de glorii, tara mea de dor?
  Bratele nervoase, arma de tarie,
  La trecutu-ti mare, mare viitor!
  Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Daca fiii-ti mândri aste le nutresc;
  ...Caci ramâne stânca, desi moare valul,
  Dulce Românie, asta ti-o doresc.

  Vis de razbunare negru ca mormântul
  Spada ta de sânge dusman fumegând,
  Si deasupra idrei fluture cu vântul
  Visul tau de glorii falnic triumfând,
  Spuna lumii large steaguri tricoloare,
  Spuna ce-i poporul mare, românesc,
  Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
  Dulce Românie, asta ti-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surâzând,
  Ce pe Marte-n glorii sa orbeasca-l face,
  Când cu lampa-i zboara lumea luminând,
  El pe sânu-ti vergin înca sa coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strânge-n brate, tu îi fa altare,
  Dulce Românie, asta ti-o doresc.

  Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie,
  Tânara mireasa, mama cu amor!
  Fiii tai traiasca numai în fratie
  Ca a noptii stele, ca a zilei zori,
  Viata în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tarie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fala si mândrie,
  Dulce Românie, asta ti-o doresc!

  Ce-ti doresc eu tie , dulce Romanie M.Eminescu=Vezi mai mult
  0
  0
  Raportează
 • postat de 1 decembrie
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 07:38
  Resmeriță - ”un incult și un oportunist care produce suferințe mari limbii române” - din ,, Antidotul,,

  De Răzvan Postolache pe 26 nov 2012, 22:27

  Doruleț prins de profesori cu virgula între subiect și predicat
  Fostul inspector școlar general și actualul șef al PDL, Doruleț Resmeriță, s-a gîndit c-ar da bine la campania sa electorală să trimită o scrisoare profesorilor peste care partidul l-a numit șef o perioadă de timp.
  Numai că halul în care a condus Inspectoratul, schimbările politice de directori și atitudinea de șmecheraș politic pe care o avea ”generalul” (așa îi plăcea să i se spună) față de dascălii din subordine, se pare c-au lăsat urme adînci. Așa se face că mai mulți profesori au luat la puricat scrisoarea lui Resmeriță și, după o succintă analiză pe text, au găsit mai multe greșeli și minciuni decît la mulți dintre elevii supravegheați pe la examenele de bacalaureat. Așa că au ajuns la concluzia că fostul general Doruleț este un incult și un oportunist, care produce suferințe mari limbii române.
  Cum s-ar spune, profesorii au făcut puțin mișto de fostul inspector general, folosind materialul clientului (adică scrisoarea electorală plină de greșeli), după care au trimis ciorna la presă (vezi foto), așa explicîndu-se cum de a aterizat și în mailul nostru. Ok, nu se aștepta nimeni ca Resmeriță să fie capabil să scrie trei fraze în limba română fără ca aceasta să urle de prin origini. Dar chiar n-a fost posibil să găsească niciun cunoscător de limba gramatică printre băieții care i-au conceput scrisorica electorală? Pun pariu că dacă nu era așa scîrțar și se ducea și el c-o acadea la o studentă de pe la litere avea șanse mari să n-o mai ARDă prin scrisorile trimise profesorilor, cu virgula între subiect și predicat.
  Chiar așa, cam cît de fraier poți să fii încît să te adresezi profesorilor printr-o scrisoare plină de greșeli grmaticale, exagerări (ca să nu spun minciuni) și cu un puternic damf autolaudativ? Tare strategia electorală, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 07:23
  Dorulet ,chiar daca ai avea 100 de vieti nu-l vei intrece,in furat , pe Paslaru-Pintea , miroase a peste de lo o posta....Sa stii ca au grija altii din partidul dumneata sa-l concureze serios in domeniu si au sase mari sa-l intreaca.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.