Aventurile candidaţilor gălăţeni: Resmeriţă susţine că fură mai puţin decât Pâslaru
Foto: Pentru că, în mod bizar, în arhiva noastră foto nu am găsit nicio poză cu Viorel Ştefan, l-am căutat pe facebook pe parlamentarul nostru şi am găsit doar poza cu iepurele ăsta. O fi el, n-o fi el, cine ştie?

Aventurile candidaţilor gălăţeni: Resmeriţă susţine că fură mai puţin decât Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aflaţi ce au mai făcut candidaţii gălăţeni în săptămâna dinaintea ultimei săptămâni din campania electorală * Martorii lui Iehovuţ, întâlnire secretă la miezul nopţii * Alte ştiri cu Pâslaru * L-a văzut cineva pe Viorel Ştefan?


Salvaţi copacii de cei de la PP-DD!

Cinci membri ai Asociaţiei Salvaţi Pădurea din Galaţi au protestat marţi în faţa Direcţiei Silvice, reclamând faptul că mai mulţi candidaţi de la Partidul Poporului şi-au lipit afişe pe o serie de copaci din oraş. "Este inadmisibil, atâta vreme cât există panouri speciale pentru aşa ceva, există stâlpi, există clădiri pe care se pot pune tot felul de bannere. Intenţia lui Romeo Cosma e să taie toţi copacii din oraş, motiv pentru care i-a marcat mai întâi cu afişe", a declarat Gicu Lemnaru, liderul protestatarilor. Cei cinci au renunţat la protest imediat ce şeful Direcţiei Silvice, Mihăiţă Bărdiţă, i-a lămurit că formaţiunea politică în culpă se numeşte Partidul Poporului, nicidecum Partidul Toporului.

Întâlnire secretă a martorilor lui Iehovuţ

Ştefănel Dan Marin, candidat PP-DD în Colegiul 8 deputaţi, Cristinel Chiculiţă, candidat PRM în Colegiul 1 deputaţi şi Ionel Butunoi, candidat USL în Colegiul 1 senatori, au fost văzuţi în noaptea de miercuri spre joi cum ieşeau de la o cârciumă din centru alături de Doruleţ Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco. Deşi voci din interiorul ARD, USL, PRM şi PP-DD susţin că cei cinci ar fi pus-o de-un blat politic, se pare că nu a fost vorba decât despre o întâlnire secretă a membrilor sectei "Martorii lui Iehovuţ". Chiar dacă nu au fost văzuţi, se pare că la întâlnire au mai participat şeful IPJ Galaţi, Dănuţ Lefter, fostul antrenor al Oţelului, Dorinel Munteanu, şi chiar preşedintele la nivel naţional al sectei, Romică Ţociu. Informaţia ne-a fost oferită, pe surse, chiar de colegul nostru Dănuţ Lungu, realizatorul rubricii de pe ultima pagină a ziarului.

Lăbuş l-a dat în judecată pe Pâslaru

Asociaţia "Salvaţi-l pe Lăbuş" l-a dat în judecată pe Florin Pâslaru pentru că nu a plătit drepturi de autor pentru sloganul pe care îl foloseşte în campanie: "Alături de oameni, împreună cu ei". Membrii asociaţiei spun că sloganul le aparţine încă de acum zece ani. "Aşa facem noi promovarea adopţiei de câini comunitari. Le punem poza pe afişe şi spunem «alături de oameni, împreună cu ei». Chiar nu înţeleg cum ar putea un om să ceară să fie alături de oameni... Bine, în cazul lui Pâslaru, aproape că e de înţeles, dar chiar şi aşa, să ne fure cu nesimţire sloganul?", a spus Mărioara Zgardă, preşedinta asociaţiei. Fără legătură cu subiectul, Mărioara Zgardă ne-a adus la cunoştinţă şi un fapt teribil, care se petrece în aceste zile în Brăila. "O persoană necunoscută merge noaptea pe la fiecare casă din Brăila şi taie semnul «câine rău» ca să scrie alături «om bun». Nu ştim cine e, dar vom afla curând. Avem o pistă pentru că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Galaţi în urmă cu câteva luni, când a fost campania electorală pentru Primărie, precum şi cu patru ani în urmă, la alegerile parlamentare", a mai spus doamna Zgardă.

"Fur mai puţin decât Pâslaru"

Doruleţ Resmeriţă a copiat ideea unui candidat din Iaşi, scoţând 500 de afişe cu noul său slogan: "Fur mai puţin decât Pâslaru". Şefii pe linie de partid l-au sancţionat pe Resmeriţă pentru faptul că nu a dat dovadă de mai multă imaginaţie atunci când a decis să facă sloganul. "Păi cu banalităţi de-astea veniţi domnu' Resmeriţă? Mâine-poimâine o să veniţi cu sloganuri de genul «Cânt mai prost ca Pavarotti», «Sunt mai scund decât Ghiţă Mureşan» sau «Iau mai puţină şpagă decât Mircea Toader». Ce naiba, oameni buni, chiar nu găsiţi sloganuri care să nu fie evidente?", s-a răstit secretarul ARD, Lică Truism.

Extratereştrii ne vizitează des

În ultimii patru ani au fost raportate pe teritoriul judeţului Galaţi trei apariţii de obiecte zburătoare neidentificate. Unul la Cerţeşti, unul chiar în oraşul Galaţi şi altul la Nămoloasa. Deşi numărul OZN-urilor pare destul de mic, există alte câteva evenimente a căror frecvenţă ne arată că extratereştrii ne vizitează, totuşi, destul de des. De exemplu, apariţiile lui Viorel Ştefan.

George Scarlat, luat iar la scărmănat de Casian

Pe interent circulă un filmuleţ din copilăria candidatului liberal George Scarlat, în care acesta recită în faţa colegilor de clasa a III-a poezia "Gospodina", aia cu "o furnică duce-n spate / un grăunte jumătate...". După episodul cu afişul electoral al lui Scarlat în care apare şi IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopia Dunării de Jos a reacţionat prompt: "Cerem candidatului să retragă acel filmuleţ de pe youtube, întrucât este o evidentă încercare de alăturare a candidatului cu brandul Casian", se arată într-un comunicat de presă al arhiepiscopiei. Replica lui Scarlat nu a întârziat. "Aveam o părere mai bună despre arhiepiscopie. Mă aşteptam ca oamenii de acolo să ştie că poezia nu este scrisă de Nina Cassian, ci de Otilia Cazimir. Aşadar, nu este nicio încercare de asociere cu IPS Casian Crăciun. În plus, filmuleţul e de pe vremea lui Ceauşescu şi, chiar dacă e făcut cu ocazia serbării de 25 decembrie, nu fac niciun fel de asociere nici măcar cu Moş Crăciun, pentru că pe vremea aia venea Moş Gerilă", a declarat George Scarlat.

Aurel Stancu i-a dedicat o poezie lui Victor Dobre

Victor Paul Dobre încearcă un nou mod de a face campanie electorală. Pentru că sloganurile obosite nu mai ţin nici măcar la ţăranii din nordul judeţului, Dobre a cerut stafului de campanie poezii despre realizările lui. Cum liberalii habar nu aveau cum să împerecheze rima, au apelat la un alt candidat din Galaţi, recunoscut pentru capacitatea de a versifica, Aurel Stancu. Iată ce a ieşit:

tot ţăranul din cerţeşti / ştie cât de şmecher eşti!

priponeşti calu-n poiana / şi prin ţepu plimbi joiana.

din munteni până-n gohor / mergi cu turma pe ogor

şi, ajuns la buciumeni, / bagi cireada prin poieni

bei rachiu de ghidigeni, / nu te-mbeţi fără mireni.

bun venit la nicoreşti, / victor dobre, să trăieşti!

E drept, în varianta lui Stancu, ultimul verb era altul, însă am decis în colegiul redacţional să îl schimbăm cu "să trăieşti", un verb simplu, tradiţional, fără implicaţii erectorale.

Viorel Ştefan îşi continuă turneul electoral prin Oltenia

Viorel Ştefan este hotărât să îşi facă puţin campanie electorală directă, aşa că a continuat să caute judeţul Galaţi. După ce, în urmă cu vreo zece zile a fost găsit prin judeţul Olt, miercuri a fost zărit pe un câmp din judeţul Mehedinţi. "Bade, ştii cumva unde e Siretul?", l-a întrebat Viorel Ştefan pe un localnic. Acesta i-a arătat un drum spre răsărit, însă Viorel Ştefan a plecat înjurând în direcţia opusă. "Mama voastră de pedelişti, vreţi să ajung la basarabeni, de aia mă trimiteţi către est", a spus parlamentarul de Galaţi, după care a apucat-o pe un drum spre Caraş Severin. Vom reveni săptămâna viitoare cu detalii despre turneul electoral al lui Viorel Ştefan.

Cel mai bun prieten al lui Eugen Chebac

Cică Rivelinio Ţirică şi Eugen Chebac, candidaţi din partea PP-DD prin colegiile 2 şi 3 deputaţi, stăteau întinşi pe spate pe un deal din Suhurlui după o noapte de beţie. Şi, cum se uitau ei la stele, deodată apare deasupra lor un câine Saint Bernard cu un butoiaş de whisky la gât. Uimit, Rivelinio Ţirică îi dă un cot lui Chebac şi-i spune:

- Uite, Eugene, cel mai bun prieten al omului...

- Da, răspunde Chebac, da' uite şi ce câine mare!

(Colegiul Pectoral


Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2296 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.