Interviuri în oglindă: Duelul miniştrilor Victor Paul Dobre şi Dan Nica

Interviuri în oglindă: Duelul miniştrilor Victor Paul Dobre şi Dan Nica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am fost deputatul a cărui uşă nu a fost închisă pentru niciun primar care a avut nevoie de ajutor când a fost vorba de obţinerea de fonduri pentru realizarea unor obiective de importanţă majoră”, afirmă deputatul PNL Victor Paul Dobre


În cei peste 35 de ani de carieră politică, deputatul Victor Paul Dobre, liderul liberalilor gălăţeni, a străbătut toate palierele administraţiei publice locale şi centrale: a fost prefect, vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, secretar de stat în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administraţiei, ministru delegat pentru Administraţie şi preşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor. Victor Paul Dobre candidează acum pentru cel de-al treilea mandat parlamentar tot în Colegiul nr. 1 din judeţ, pe care l-a câştigat detaşat în urmă cu patru ani.

- Care este cea mai importantă realizare pentru Galaţi a mandatului dumneavoastră?

- E greu de vorbit despre realizări după trei ani şi jumătate de opoziţie dar, fără să fac o ierarhie, pot să spun că sprijinul pe care am reuşit să-l aduc continuării tuturor proiectelor în fiecare din comunele din colegiu şi finalizarea lor sunt cea mai mare realizare a mandatului meu. Nu am uitat nici măcar o clipă de cei care m-au trimis în Camera Deputaţilor să le reprezint interesele. Am fost deputatul a cărui uşă nu a fost închisă pentru nici un primar care a avut nevoie de ajutor când a fost vorba de obţinerea de fonduri pentru realizarea unor obiective de importanţă majoră, care au reuşit să schimbe în bine nivelul de trai al celor care trăiesc în acele localităţi.

- Care este cel mai important proiect/obiectiv pe care doriţi să-l realizaţi pentru Galaţi dacă veţi câştiga un nou mandat parlamentar?

- Voi fi partenerul gălăţenilor şi în următorii patru ani şi voi avea cu ei aceeaşi relaţie sinceră. Voi continua ceea ce am început pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale oamenilor şi, în continuare, voi avea grijă ca administraţia să fie făcută în folosul cetăţenilor. În afară de realizarea de noi proiecte în colegiu, din punct de vedere legislativ doresc să pot contribui la realizarea Codului Electoral şi a Codului Administrativ.

- Cum veţi dezvolta comunicarea cu gălăţenii şi în ce mod vă pot transmite cetăţenii propunerile, ideile, sugestiile lor?

- Voi continua comunicarea cu cetăţenii din colegiu ca şi până acum, prin întâlniri, cel puţin lunare, dar şi prin comunicare permanentă cu primarii comunelor şi, în general, cu toate autorităţile locale. M-am născut aici, am crescut aici şi mi-am făcut studiile tot la Galaţi, asta pentru că mă simt foarte legat de locurile natale. Mi-am dat seama, pe parcursul acestor ani, că pot reuşi doar dacă păstrez în permanenţă în minte faptul că oamenii trebuie să fie pe primul loc, înainte de toate. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu aproape de ei şi să-i sprijin, punându-mi în slujba gălăţenilor experienţa acumulată în peste 35 de ani de carieră politică şi administrativă.

- Ce aveţi în plus faţă de contracandidaţii dumneavoastră?

- Forţa experienţei!

 

„Voi pune accent pe atragerea investitorilor străini”, spune deputatul PSD Dan Nica


Din 1996 încoace este, neîntrerupt, deputat în Parlamentul României. A deţinut, pentru un an, portofoliul de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei, iar în prezent este, pentru a doua oară, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor. Doctor în Ştiinţele Comunicării, premiat de Academia Română şi decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, Dan Nica, liderul PSD Galaţi, candidează pentru cel de-al cincilea mandat de deputat în Colegiul nr. 5 din judeţul Galaţi, unde, în urmă cu patru ani, a câştigat alegerile cu un scor de peste 66 la sută din voturile valabil exprimate.

- Care este cea mai importantă realizare, pentru Galaţi, a mandatului dumneavoastră?

- Nu cred că poate exista un grad de comparaţie, în sensul că un proiect ar fi fost mai important decât altul. Cred că fiecare realizare, în orice domeniu, este la fel de importantă pentru judeţul nostru. Vreau să încep cu un proiect drag mie, alimentarea cu gaz metan a zonei din nord şi est a judeţului Galaţi, zona Griviţa - Băleni - Tg. Bujor. O investiţie foarte importantă, care este atât în folosul locuitorilor din acele localităţi, dar vine şi în sprijinul întreprinzătorilor. Proiectul a fost blocat în 2009, dar am reuşit să-l deblocăm şi va fi gata integral în 2013. Aş mai aminti că am obţinut alocarea de fonduri pentru refacerea Sălii Sporturilor, care va fi redată gălăţenilor în câteva zile. Apoi ar fi obţinerea finanţării pentru portul de ambarcaţiuni de lângă trecerea bac, continuarea construirii de locuinţe ANL la Galaţi şi Tg. Bujor. Ar trebui să menţionez, poate, obţinerea Hotărârii de Guvern pentru construirea unui complex de bazine de înot (lângă Parcul Cloşca), un proiect de care Galaţiul are nevoie şi care se ridică la valoarea de 8,5 milioane euro. Din păcate, proiectul a stagnat, dar acum a fost reluat, odată cu aprobarea cofinanţării de către Consiliul Local a unei valori de 30 la sută din valoarea iniţială. În fine, nu în ultimul rând, chiar dacă s-a făcut pe final de mandat, redeschiderea Spitalului de la Iveşti, ca secţie a Spitalului Judeţean Galaţi. Este foarte important acest lucru, mai ales pentru sănătatea locuitorilor din zonă, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la Galaţi pentru tratarea unor boli cronice.

- Care este cel mai important proiect/obiectiv pe care doriţi să-l realizaţi pentru Galaţi, dacă veţi obţine un nou mandat de parlamentar?

- Nu este vorba despre un obiectiv anume. În mandatul următor voi pune accent pe atragerea investitorilor străini în municipiile Galaţi, Tecuci şi oraşele Tg. Bujor şi Bereşti, care să creeze locuri de muncă. Ori aceşti investitori nu vin dacă nu le oferi şi infrastructura necesară dezvoltării afacerii. De aceea vă dădeam exemplul alimentării cu gaz metan a nord-estului judeţului, care este foarte importantă pentru investitori. Este ştiut că nicio activitate de producţie de anvergură nu poate funcţiona fără gaz metan şi de aceea nu s-au construit fabrici în alte zone decât municipiile, în ultimii 20 de ani.

- Cum veţi dezvolta comunicarea cu gălăţenii şi în ce mod vă pot transmite cetăţenii ideile, propunerile şi sugestiile lor?

- Eu cred că nu există gălăţean care să îşi propună cu adevărat să stea de vorbă cu Dan Nica şi să nu fi putut ajunge să vorbească cu mine. Consider că am avut o comunicare foarte bună cu gălăţenii până acum şi sunt sigur că aşa va fi şi în continuare.

- Ce aveţi în plus faţă de contracandidaţii dumneavoastră?

-Asta nu o voi spune eu. Asta o vor spune alegătorii din colegiul meu duminică, 9 decembrie. Dacă ei vor considera că am ceva în plus faţă de contracandidaţii mei, vor arăta acest lucru prin rezultatul de la urne!

Citit 2057 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2012 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.