Interviuri în oglindă: Duelul miniştrilor Victor Paul Dobre şi Dan Nica

Interviuri în oglindă: Duelul miniştrilor Victor Paul Dobre şi Dan Nica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am fost deputatul a cărui uşă nu a fost închisă pentru niciun primar care a avut nevoie de ajutor când a fost vorba de obţinerea de fonduri pentru realizarea unor obiective de importanţă majoră”, afirmă deputatul PNL Victor Paul Dobre


În cei peste 35 de ani de carieră politică, deputatul Victor Paul Dobre, liderul liberalilor gălăţeni, a străbătut toate palierele administraţiei publice locale şi centrale: a fost prefect, vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, secretar de stat în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administraţiei, ministru delegat pentru Administraţie şi preşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor. Victor Paul Dobre candidează acum pentru cel de-al treilea mandat parlamentar tot în Colegiul nr. 1 din judeţ, pe care l-a câştigat detaşat în urmă cu patru ani.
- Care este cea mai importantă realizare pentru Galaţi a mandatului dumneavoastră?
- E greu de vorbit despre realizări după trei ani şi jumătate de opoziţie dar, fără să fac o ierarhie, pot să spun că sprijinul pe care am reuşit să-l aduc continuării tuturor proiectelor în fiecare din comunele din colegiu şi finalizarea lor sunt cea mai mare realizare a mandatului meu. Nu am uitat nici măcar o clipă de cei care m-au trimis în Camera Deputaţilor să le reprezint interesele. Am fost deputatul a cărui uşă nu a fost închisă pentru nici un primar care a avut nevoie de ajutor când a fost vorba de obţinerea de fonduri pentru realizarea unor obiective de importanţă majoră, care au reuşit să schimbe în bine nivelul de trai al celor care trăiesc în acele localităţi.
- Care este cel mai important proiect/obiectiv pe care doriţi să-l realizaţi pentru Galaţi dacă veţi câştiga un nou mandat parlamentar?
- Voi fi partenerul gălăţenilor şi în următorii patru ani şi voi avea cu ei aceeaşi relaţie sinceră. Voi continua ceea ce am început pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale oamenilor şi, în continuare, voi avea grijă ca administraţia să fie făcută în folosul cetăţenilor. În afară de realizarea de noi proiecte în colegiu, din punct de vedere legislativ doresc să pot contribui la realizarea Codului Electoral şi a Codului Administrativ.
- Cum veţi dezvolta comunicarea cu gălăţenii şi în ce mod vă pot transmite cetăţenii propunerile, ideile, sugestiile lor?
- Voi continua comunicarea cu cetăţenii din colegiu ca şi până acum, prin întâlniri, cel puţin lunare, dar şi prin comunicare permanentă cu primarii comunelor şi, în general, cu toate autorităţile locale. M-am născut aici, am crescut aici şi mi-am făcut studiile tot la Galaţi, asta pentru că mă simt foarte legat de locurile natale. Mi-am dat seama, pe parcursul acestor ani, că pot reuşi doar dacă păstrez în permanenţă în minte faptul că oamenii trebuie să fie pe primul loc, înainte de toate. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu aproape de ei şi să-i sprijin, punându-mi în slujba gălăţenilor experienţa acumulată în peste 35 de ani de carieră politică şi administrativă.
- Ce aveţi în plus faţă de contracandidaţii dumneavoastră?
- Forţa experienţei!

 

„Voi pune accent pe atragerea investitorilor străini”, spune deputatul PSD Dan Nica


Din 1996 încoace este, neîntrerupt, deputat în Parlamentul României. A deţinut, pentru un an, portofoliul de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei, iar în prezent este, pentru a doua oară, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor. Doctor în Ştiinţele Comunicării, premiat de Academia Română şi decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, Dan Nica, liderul PSD Galaţi, candidează pentru cel de-al cincilea mandat de deputat în Colegiul nr. 5 din judeţul Galaţi, unde, în urmă cu patru ani, a câştigat alegerile cu un scor de peste 66 la sută din voturile valabil exprimate.
- Care este cea mai importantă realizare, pentru Galaţi, a mandatului dumneavoastră?
- Nu cred că poate exista un grad de comparaţie, în sensul că un proiect ar fi fost mai important decât altul. Cred că fiecare realizare, în orice domeniu, este la fel de importantă pentru judeţul nostru. Vreau să încep cu un proiect drag mie, alimentarea cu gaz metan a zonei din nord şi est a judeţului Galaţi, zona Griviţa - Băleni - Tg. Bujor. O investiţie foarte importantă, care este atât în folosul locuitorilor din acele localităţi, dar vine şi în sprijinul întreprinzătorilor. Proiectul a fost blocat în 2009, dar am reuşit să-l deblocăm şi va fi gata integral în 2013. Aş mai aminti că am obţinut alocarea de fonduri pentru refacerea Sălii Sporturilor, care va fi redată gălăţenilor în câteva zile. Apoi ar fi obţinerea finanţării pentru portul de ambarcaţiuni de lângă trecerea bac, continuarea construirii de locuinţe ANL la Galaţi şi Tg. Bujor. Ar trebui să menţionez, poate, obţinerea Hotărârii de Guvern pentru construirea unui complex de bazine de înot (lângă Parcul Cloşca), un proiect de care Galaţiul are nevoie şi care se ridică la valoarea de 8,5 milioane euro. Din păcate, proiectul a stagnat, dar acum a fost reluat, odată cu aprobarea cofinanţării de către Consiliul Local a unei valori de 30 la sută din valoarea iniţială. În fine, nu în ultimul rând, chiar dacă s-a făcut pe final de mandat, redeschiderea Spitalului de la Iveşti, ca secţie a Spitalului Judeţean Galaţi. Este foarte important acest lucru, mai ales pentru sănătatea locuitorilor din zonă, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la Galaţi pentru tratarea unor boli cronice.
- Care este cel mai important proiect/obiectiv pe care doriţi să-l realizaţi pentru Galaţi, dacă veţi obţine un nou mandat de parlamentar?
- Nu este vorba despre un obiectiv anume. În mandatul următor voi pune accent pe atragerea investitorilor străini în municipiile Galaţi, Tecuci şi oraşele Tg. Bujor şi Bereşti, care să creeze locuri de muncă. Ori aceşti investitori nu vin dacă nu le oferi şi infrastructura necesară dezvoltării afacerii. De aceea vă dădeam exemplul alimentării cu gaz metan a nord-estului judeţului, care este foarte importantă pentru investitori. Este ştiut că nicio activitate de producţie de anvergură nu poate funcţiona fără gaz metan şi de aceea nu s-au construit fabrici în alte zone decât municipiile, în ultimii 20 de ani.
- Cum veţi dezvolta comunicarea cu gălăţenii şi în ce mod vă pot transmite cetăţenii ideile, propunerile şi sugestiile lor?
- Eu cred că nu există gălăţean care să îşi propună cu adevărat să stea de vorbă cu Dan Nica şi să nu fi putut ajunge să vorbească cu mine. Consider că am avut o comunicare foarte bună cu gălăţenii până acum şi sunt sigur că aşa va fi şi în continuare.
- Ce aveţi în plus faţă de contracandidaţii dumneavoastră?
-Asta nu o voi spune eu. Asta o vor spune alegătorii din colegiul meu duminică, 9 decembrie. Dacă ei vor considera că am ceva în plus faţă de contracandidaţii mei, vor arăta acest lucru prin rezultatul de la urne!

Citit 1926 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2012 22:15

18 comentarii

 • postat de 21.12.2012
  Joi, 06 Decembrie 2012 19:51
  LACOMIA STRICA OMENIA.
  Frana . VA AJUNGE CAT A-TI STRANS.
  Nu exista limite pentru voi falcosilor .
  Aveti noroc de votantii neinformati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Joi, 06 Decembrie 2012 11:23
  Saghian nu are ce cauta in Parlament. Este un taran obosit. Sa ramana in satul lui ca sta bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 06 Decembrie 2012 11:22
  Nu s-a saturat Nica de cat a furat? Sper ca galatenii sa nu mai puna votul la vrajeala lui Nica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul din Tars
  Joi, 06 Decembrie 2012 00:43
  Galateni nu votati pe Rasmerita si nici pe Ciumacenco.Ce sa mai spun de Cozma sau Paslaru.Toti sunt niste aventurieri politici dornici de parvenire.Se stie ce influenta a avut Boldea asupra lui Resmerita,iar Ciumacenco este un tradator care daca nu a iesit primar vrea deputat,Ia apucativa de maturat strazile orasului ca lumea nu va cunoaste decat fazptul ca doriti sa deveniti parlamentari.Oare de ce alegatorii din colegiul unde candideaza susnumitii nu sau opus candidaturilor.A facut-o Rasmerita con tra Paslaru fara efecte juridice.Slabi candidati pentru un asa electorat.Rusineeeeeeee...
  De unde are Dodre Victor 35 de ani vechime in politica politica,numai ca 13 ani a fost lucrator cu munca politica in PCR,adioca inainte de 1989 si atunci cum de este liderul liberalilor galateni:?Mai lasati-lpe dreapta pe domul Dobre Victor intrucat nu a facut nimic in colegiul unde candideaza,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul din Tars
  Joi, 06 Decembrie 2012 00:32
  Galateni nu votati pe Rasmerita si nici pe Ciumacenco.Ce sa mai spun de Cozma sau Paslaru.Toti sunt niste aventurieri politici dornici de parvenire.Se stie ce influenta a avut Boldea asupra lui Resmerita,iar Ciumacenco este un tradator care daca nu a iesit primar vrea deputat,Ia apucativa de maturat strazile orasului ca lumea nu va cunoaste decat fazptul ca doriti sa deveniti parlamentari.Oare de ce alegatorii din colegiul unde candideaza susnumitii nu sau opus candidaturilor.A facut-o Rasmerita con tra Paslaru fara efecte juridice.Slabi candidati pentru un asa electorat.Rusineeeeeeee...
  0
  0
  Raportează
 • postat de VOTEZ UNGURII
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 21:46
  VOTEZ CU UNGURII SAU CU PARTIDUL T,I,GANILOR DA CU VOMITATURILE ASTEA NICIODATA
  VOMITATURI CARE SI-AU UMPLUT CONTURILE CU ZECI DE MILIOANE DE EURO PE SPATELE PROSTIMII CARE DADEA IN GAT SA-I VOMITE
  TOT PROSTIMEA E DE VINA CA LE DA O ASA MARE IMPORTANTA
  ZAAAT VOMITATURILOR ,EU NU V-AM VOTAT NICIODATA
  VOTEZ UNGURII [AM AUZIT CA NU FURA]
  0
  0
  Raportează
 • postat de în politică nu avem de ales între bine şi rău, ci între preferabil şi detestabil.
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 20:13
  O intrebare tardiva pentru liderii locali ai partidelor politice:De ce nu ati promovat la alegerile parlamentare oameni noi,tineri,educati si integri,cu viziune si solutii viabile pentru scoaterea Romaniei din marasmul actual ci ati scos la inaintere aceleasi figuri prafuite,uratite,obosite si anoste.Ce ati avut in vedere?Interesul personal,de gasca sau interesul national?Nu credeti ca bunastarea colectiva include si bunastarea personala,ca una o implica in mod logic pe cealalta?Egocentrismul,interesele perosnale si orgoliile domniilor voastre au costat si continua sa coste scump acest popor.Macar de veti trage o concluzie dupa alegeri.Una fericita pentru noi toti.Sper......
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 19:03
  Exact așa îl vedem și noi pe Florin Pâslaru. USL, al cărui Program l-am fi preferat, ne-a impus acest deputat. Conștienți de ceea ce ne așteaptă, îi rezervăm o surpriză acestui domn. Va avea, nu 52-60 % ci trei voturi. Al dumnealui, al feciorului și al unei babe cu vederea slabă și cu tremurici, care va nimeri din greșeală cu ștampila în dreptunghiul lui.
  Poate senatorul, va avea mai mult noroc!
  0
  0
  Raportează
 • postat de PACALICI
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 18:12
  ,,REMARCABILA ,, ACTIVITATEA DLUI DAN NICA IN COLEGIUL 5 IN ULTIMII 16 ANI.
  A RAMAS CEA MAI SARACA ZONA A JUDETULUI .
  FELICITARI DLE CA A TI PROSTIT DE ATATEA ORI ALEGATORII CU VORBE DE doi lei..

  Duel intre candidatii aceleeasi aliante. Bravos....
  0
  0
  Raportează
 • postat de un pacient indignat
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 16:31
  Pur si simplu ti-e scarba de acesti oameni cand ii vezi ! Pana acum n-au facut nimic pentru orasul asta si mai vor sa-i mai suportam inca un mandat . Sa le fie rusine acestor doi escroci ! Sper sa nu-i mai vad in politica . Poate Dan Nica sa ne dea explicatii cata spaga a luat pana acum...coruptul !! Sau aceasta mizerie de Dobre ,care nici lui nici nevestei nu le mai ajung banii la cate faradelegi fac. Sotia (doctor in stiinte medicale) asa cica....jecmaneste pensionarii si pe cei amarati la cabinetul ei de pe str.otelarilor.Chitanta...ioc !!! doar barbasu e mare senator !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionel
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 14:52
  ARDealul voteaza cu INIMA!!!
  Luati exemplul ardelenilor!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de somer
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 14:19
  Cred ca cea mai buna masura a faptului ca va preocupati pentru imbunatatirea vietii galatenilor e faptul ca familiile dvs. locuiesc si muncesc in capitala sau pe alte meleaguri. Chiar nu inteleg unde sunt investitorii pe care i-ati adus pana acum in Galati si de ce suntem intr-o stare economica deplorabila.Cat despre usi deschise si ajutor dat celor care vi l-au solicitat .....Eu stiu multi pe care i-ati pasat altora sa le rezolve problemele si acest lucru nu s-a intamplat iar despre cei disperati care v-au cerut ajutorul in gasirea unui loc de munca stiu ca au fost trimisi la plimbare in fel si chip.Orasul e vai mama lui pentru ca noi v-am votat ca prostii iar voi v-ati descurcat admirabil doar pentru interesele voastre.
  0
  0
  Raportează
 • postat de m
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 10:42
  IL stiu pe Nica destul de bine ca sa-mi fi dat seama ca este un arivist plin de suficienta si infumurare;asta in orice partid ar fi nu este interesat decat de ciolanul lui ,ca acesta sa fie cat mai gustos si cu mai multa maduva!!!bunicutule,hai si mai lasa si pe altii mai tineri la putere ca poate au alte opinii si tara o va duce mai bine!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de clau
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 10:36
  Doi grei in lumea politicii romanesti. Doi grei care nu au miscat nimic pentru bunastarea romanilor. Sa nu mai spunem pentru bunastarea galatenilor. Nu au facut macar o gogoserie in care sa aiba de lucru macar doi galateni. NIMIC . Daca te uiti in dictionarul DEX la cuvuntul "nimic" ai sa vezi si poza celor doi alaturi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 08:18
  erata,
  Potrivit datelor prezentate pe la jumatatea anului 2012 , (nicidecum 1012), scuze
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 08:13
  Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost inregistrate in judetele Vaslui (8,64 %), Mehedinti (8,64 %), Teleorman (8,30 %), Dolj (8,13%), Covasna (7,92%), Galati (6,76%), Buzau (6,72%), Alba (6,38%), Gorj (6,20%) si Olt (5,89%). Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit datelor prezenta pe la jumatatea anului 1012 aceasta statistica.
  Deci Galatiul ocupa un "onorabil" loc 6 (din coada). Interesant ar fi cum arata acest clasament acum 5 ani, 10 ani, 15 ani (asta ca sa ne facem asa o imagine completa a acestei evolutii) si ce au facut concret onorabilii politruci, cat le-au crescut averile vis a vis de scaderea nivelului general de trai, al locurilor de munca. Mai recent o alta fosila de vreo 69 de ani ce se vrea senator clama el la televizor cum o sa se implice in pastrarea locurilor de munca din combinat, de parca Mittal ar fi sluga lui, si ca nu mai poate de grija salariatilor si a celor fara un loc de munca. Punand intr-o balanta promisiunile (a se citi minciunile sfruntate) ale politicienilor versus starea reala a acestui judet, unde a fost si unde a ajuns, cine sa mai creada povestile astora?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Titlu idiot
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 07:43
  Un titlu idiot ca toate articolele semnate de acest autor.Este o diversiune pentru a crea ideea ca cei doi parlamentari se dueleaza,adică nu se înțeleg.Este o propaganda ieftină.
  0
  0
  Raportează
 • postat de După 23 de ani Orașul Galați arată cum sunt ei, dezastru.
  Miercuri, 05 Decembrie 2012 06:46
  Nu am nimic cu oamenii, dar au trecut 23 de ani, iar la realizări cam ,,lipsă'', doar promisiuni. Orașul Galați arată conform oglinzi lor educative și profilului lor moral. adică slab spre foarte slab sau mai bine zis, lipsă.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.