Primăria şi Consiliul Judeţului evacuează Prefectura
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăria şi Consiliul Judeţului evacuează Prefectura
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vestea bună pe care aţi aflat-o deja din ziarul „Viaţa liberă” este că vom avea un sediu de Primărie civilizat, aşa cum merită un oraş european. Vestea pe care v-o dăm noi acum este că n-o să mai avem… Prefectură. Cum se poate una ca asta? Simplu, prin votul aleşilor judeţului, respectiv, ai municipiului Galaţi.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au aprobat hotărârea iniţiată de către primarul oraşului, Marius Stan, privind preluarea din domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţului în domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local al municipiului Galaţi a imobilului situat pe strada Domnească nr. 56. Imobilul aflat în atenţia primarului şi a consilierilor a fost, fără doar şi poate, „Sala Aplaudacilor”, construcţia neterminată din coasta Prefecturii. Atâta doar că adresa indicată - numărul 56 - este fix adresa Palatului Administrativ în care funcţionează Instituţia Prefectului. Ciudat este că nimeni dintre aleşi sau dintre funcţionarii din aparatul tehnic al Primăriei n-a observat. Nici măcar faptul că pe panoul mare din faţa construcţiei neterminate pe lângă care trec ca să ajungă la Prefectură scrie mare „Domnească nr. 54”!

Consiliul Judeţului a dat!

E o simplă eroare materială, am fi putut spune dacă, la şedinţa Consiliului Judeţului, consilierii n-ar fi aprobat cu acelaşi elan, „trecerea unui imobil (construcţie şi teren aferent) situat în municipiul Galaţi, strada Domnească nr. 56, din domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţului Galaţi în domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local al municipiului Galaţi”. Adică aceeaşi clădire, cu aceeaşi adresă. Ne-am interesat, Prefectura judeţului Galaţi nu şi-a schimbat între timp domiciliul, şi în capul pagini electronice a instituţiei guvernului în teritoriu este trecută adresa - strada Domnească nr. 56!

„Voi verifica!”

Viceprimarul PSD Florin Popa a fost preşedinte de şedinţă la recenta întrunire a consilierilor locali. Motiv pentru care am încercat să aflăm dacă ştie pentru ce clădire şi-a dat votul. Aflând, de la noi, că este vorba despre sediul Prefecturii, Florin Popa a explicat că, probabil, clădirea nu are număr poştal şi a fost, la început, a Prefecturii. Dar a promis că va verifica. Secretarul judeţului, Paul Puşcaş, care a contrasemnat pentru legalizate hotărârea CJ ne-a declarat că nu a verificat adresa imobilului, pentru că aceasta este atribuţia Direcţiei de Patrimoniu: „Oricum, eroarea materială, dacă există, poate fi rectificată, şi nu aduce atingere hotărârii votate. Voinţa consilierilor este clară, iar imobilul este identificat prin toate datele tehnice şi măsurători”. De altfel schiţa imobilului este şi ea cuprinsă în proiectele de hotărâre ale CJ şi CL. Rămâne însă de văzut ce va spune Prefectura judeţului Galaţi, pentru că ambele documente vor ajunge pe masa ei pentru viza de legalitate.

Citit 3039 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2012 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.