Absurd de Galaţi - Fraieriţi şi cu banii luaţi

Absurd de Galaţi - Fraieriţi şi cu banii luaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! Fraieriţi şi cu banii luaţi, aşa ar trebui să se simtă gălăţenii. În octombrie 2012, când, pe site-ul Ministerului de Finanţe, a apărut un proiect de lege privind majorarea cu 16,05 la sută a taxelor locale pe 2013, aleşii PSD s-au jurat că nu votează aşa ceva. „Cât timp guvernarea ţării va fi asigurată de USL, locuitorii judeţului Galaţi pot fi siguri că nu vor plăti niciun leu în plus pentru taxele şi impozitele locale”, anunţa PSD Galaţi. Uite că USL este la guvernare, dar impozitele şi taxele s-au majorat succesiv de două ori. Prin votul aceloraşi aleşi!

Cei 14.000 de gălăţeni care s-au grăbit să-şi plătească dările până pe 18 ianuarie, când a fost votată cea de-a doua majorare a dărilor pe imobile, va trebui să mai facă un drum la Direcţia de Taxe şi Impozite ca să afle dacă au de dat bani în plus. Şi - ghiciţi ce? - trebuie să-şi plătească eventuala diferenţă până pe 31 martie, ca să beneficieze de bonificaţia de zece la sută! Altfel tot efortul lor de a plăti mai puţin se duce de râpă. De exemplu, dacă nu au maşină, ci doar un apartament cu trei camere în Centrul oraşului, pentru care au plătit deja 153,9 lei, ar trebui să se grăbească, până la 31 martie, să plătească restul până la 162 de lei. În caz contrar vor plăti fără niciun fel de facilitate 180 de lei!

Prin reducere la absurd, dacă ar fi să comparăm situaţia contribuabililor cu cea a persoanelor care au încălcat legea, am putea spune că ultimele sunt în avantaj. În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, infractorilor se aplică legea cea mai favorabilă. Contribuabililor, nu!

Citit 2014 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2013 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.