Absurd de Galaţi - Fraieriţi şi cu banii luaţi

Absurd de Galaţi - Fraieriţi şi cu banii luaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! Fraieriţi şi cu banii luaţi, aşa ar trebui să se simtă gălăţenii. În octombrie 2012, când, pe site-ul Ministerului de Finanţe, a apărut un proiect de lege privind majorarea cu 16,05 la sută a taxelor locale pe 2013, aleşii PSD s-au jurat că nu votează aşa ceva. „Cât timp guvernarea ţării va fi asigurată de USL, locuitorii judeţului Galaţi pot fi siguri că nu vor plăti niciun leu în plus pentru taxele şi impozitele locale”, anunţa PSD Galaţi. Uite că USL este la guvernare, dar impozitele şi taxele s-au majorat succesiv de două ori. Prin votul aceloraşi aleşi!

Cei 14.000 de gălăţeni care s-au grăbit să-şi plătească dările până pe 18 ianuarie, când a fost votată cea de-a doua majorare a dărilor pe imobile, va trebui să mai facă un drum la Direcţia de Taxe şi Impozite ca să afle dacă au de dat bani în plus. Şi - ghiciţi ce? - trebuie să-şi plătească eventuala diferenţă până pe 31 martie, ca să beneficieze de bonificaţia de zece la sută! Altfel tot efortul lor de a plăti mai puţin se duce de râpă. De exemplu, dacă nu au maşină, ci doar un apartament cu trei camere în Centrul oraşului, pentru care au plătit deja 153,9 lei, ar trebui să se grăbească, până la 31 martie, să plătească restul până la 162 de lei. În caz contrar vor plăti fără niciun fel de facilitate 180 de lei!

Prin reducere la absurd, dacă ar fi să comparăm situaţia contribuabililor cu cea a persoanelor care au încălcat legea, am putea spune că ultimele sunt în avantaj. În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, infractorilor se aplică legea cea mai favorabilă. Contribuabililor, nu!

Citit 1911 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2013 15:17

8 comentarii

 • postat de Gigel
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 16:24
  Se aplica retroactiv? Care-i vrajeala aici? Daca am cumparat azi un frigider si maine se scumpeste, ma cheama vanzatorul sa ii dau diferenta? In ce temei legal mi se iau banii retroactiv daca am platit pe tot anul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de TARAN
  Joi, 24 Ianuarie 2013 19:26
  Inca crapa fierea in ei de ciuda ca alde Toader, Boldea sau smecherul de Necula au pierdut alegerile!!!! Stati sa vedeti ce vor face cand il vor pierde si pe base, credeti ca vor pleca afara la munca? aiurea!!! astia dau fuga cu para la marea poarta de la bruxelles sa nenoroceasca o tara intreaga ca au pierdut ei privilegiile, ce pramatii si ce fanatici! Puneti osul la munca si platiti-va darile ca si afara ori munciti ori furati, si cum furatul e pe butuci pt voi.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 24 Ianuarie 2013 18:30
  Draga Anca , chiar vorbesti de lege ,apoi astia inca de pe timpul lui Lenin o tin intr-o minciuna si fara de lege . Inaca nu au vazut romanii care i-au votat ce le poate pielea , au a vedea .....au sa regrete amarnic ,pacat ca i-au crezut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Matracuca
  Joi, 24 Ianuarie 2013 17:53
  Care-ati votat USL,
  Sa le sugeti su....
  0
  0
  Raportează
 • postat de parol
  Joi, 24 Ianuarie 2013 11:04
  Userul si parola sunt doar pentru proprietarii de case/apartamente , posesorii unei masini nu au asa ceva , trebuie sa plateasca tot la ghiseu
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pffff
  Joi, 24 Ianuarie 2013 10:37
  Ar trebui sa plateasca in plus doar cei care i-au ales
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Joi, 24 Ianuarie 2013 10:33
  1. Legi de kkt.
  Legiuitori cu mentalitate de stapin.
  Alegatorii sint "buni" doar inainte de votare; DUPA ...
  Contribuabili tratati ca sclavii.
  2. Pentru "galatean":
  Mi'am luat anul trecut celebrul "plic".
  Aplicatia era greoaie, cu chiu cu vai am facut ceea ce mi-au indicat, dar dupa 3 zile nu a mai mers.
  ORI aplicatia e facut de "specialistii" galateni, si atunci acestia-s de kkt, ORI a fost contractat un soft extern (eventual adaptat local), pe bani prea multi, de cineva mai mult priceput la spagi decit in a oferi platitorilor un serviciu util si usor de folosit.
  PS. Probabil sintagma "user friendly" s-a redus, la acesti "redusi", la ... iuzăr frendli (un fel de luzăr).
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 24 Ianuarie 2013 09:55
  Mai bine a-ti indemna galatenii sa mearga sa-si ridice acele plicuri cu user si parola de la primarie pentru a putea plati cu cardul,cilivizat, fara sa se mai deplaseze si sa se inghesuie la ghisee!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.