Gata cu chiulul "în folosul" comunităţii

Gata cu chiulul "în folosul" comunităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Venit garantat cu... plan de lucrări * Certificatele medicale pe baza cărora mulţi dintre cei peste 800 de beneficiari de ajutoare sociale s-au „scuzat” că nu pot munci vor fi verificate la sânge * Cei care se eschivează nu vor mai primi bani!


Municipalitatea a decis să-i pună la treabă pe beneficiarii venitului minim garantat, care, după cum se poate vedea cu ochiul liber, au cam tras chiulul. În acest scop, la recenta şedinţă a Consiliu Local a fost aprobat „Planul lucrărilor de interes local care se vor executa de persoanele beneficiare de venit minim garantat, pe anul 2013”. Mai mult, certificatele medicale pe baza cărora unii s-au eschivat că nu pot munci vor fi verificare serios iar chiulangiii nu vor mai primi bani.

La puricat!

Potrivit Legii 416 din 2001, pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar muncă în folosul comunităţii după un plan de lucrări. Acest plan se aprobă în fiecare an, dar, după cum arată oraşul, e clar că nu s-a spetit nimeni cu munca! Motiv pentru care, consilierul local PC Eugen Găvan a solicitat ca la viitoarea şedinţă a CL să fie prezentată situaţia privind realizarea planului de lucrări de anul trecut. Primarul Marius Stan a mers mai departe şi a solicitat şi lista completă cu cei care beneficiază de acest ajutor social. „Din ce ştim până acum, sunt 40-50 de persoane care prestează oarece muncă pe la Gospodărire Urbană şi cam atât. Şi cei care beneficiază de ajutor sunt mult mai mulţi. Au tot felul de scuze, acoperite de tot felul de certificate medicale. Avertizăm că vom verifica certificat cu certificat. Sper să nu găsim vreun medic care a eliberat o adeverinţă fără acoperire. Cei care se eschivează de la aceasta muncă nu vor mai primi niciun ban. Front de lucru este suficient, după cum vedeţi oraşul nu este curat cum ne-am dori, sunt atâtea şi atâtea domenii unde munca lor este necesară!”, a declarat primarul.

Unde vor munci asistaţii

Potrivit Primăriei, în Galaţi sunt peste 800 de beneficiari de venit minim garantat. Ei vor fi folosiţi la măturat manual alei şi trotuare, întreţinerea curăţeniei în cartiere, locuri de joacă şi parcuri, udat spaţii verzi, greblat şi adunat crengi, frunze, săpat teren, plivit, curăţat zăpada de pe alei, dar şi răzuit afişe. În plus, dacă tot pot fi implicaţi în activităţi administrative la depozit, arhivă, garaj, cămine sau centre de asistenţă socială, la propunerea consilierului local PDL Mihai Alin, de munca lor la curăţenie în curte sau alte activităţi vor putea beneficia şi unităţile şcolare.

Citit 2286 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.