Nereguli tradiţionale în mandatele trecute: Sporuri nelegale încasate de salariaţii Primăriei Galaţi

Nereguli tradiţionale în mandatele trecute: Sporuri nelegale încasate de salariaţii Primăriei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Camera de Conturi Galaţi a găsit, ca de obicei, o groază de „bube” în capul Primăriei municipiului Galaţi


Rezultatele auditului financiar efectuat, în toamna anului 2012, asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale Primăriei pe anul 2011 scot în evidenţă o abatere devenită deja tradiţională în timpul mandatului primarului Dumitru Nicolae: sporuri plătite nelegal funcţionarilor publici.

Potrivit documentului dat publicităţii de Camera de Conturi, municipalitatea se face vinovată de „angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata unor cheltuieli de personal fără respectarea prevederilor legale, reprezentând spor pentru condiţii grele (spor de calculator) şi spor pentru condiţii vătămătoare”. Acestea au fost acordate, potrivit documentului, în perioada septembrie 2011 - ianuarie 2012 personalului din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Galaţi, adică funcţionarilor publici şi personalului contractual. Şi totalul plătit nu constituie deloc o bagatelă. Potrivit Raportului Camerei de Conturi, suma estimată se ridică la 433.000 de lei.

Vi se pare mult? Aflaţi că isprava este mult mai modestă decât cea care a fost descoperită la precedentul control. În 2011, Camera de Conturi a descoperit că Primăria a cheltuit pe sporuri şi stimulente nelegale o sumă totală de 5,64 milioane de lei. Atunci a fost vorba despre „plăţi/cheltuieli de personal (funcţionari publici şi personal contractual) neprevăzute de legislaţia în vigoare, în perioada ianuarie 2010 - august 2011 (spor condiţii grele - calculator), respectiv, fără respectarea prevederilor legale în perioada septembrie 2008 - august 2011 (spor condiţii vătămătoare)”. La asta s-au adăugat stimulentele acordate personalului în afara salariului de bază, dar şi plăţi/cheltuieli de personal fără bază legală reprezentând stimulente, către persoane care nu aveau contract de muncă la Primărie şi nu erau nici creditori ai instituţiei publice.

Citit 3148 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.