Iţe juridice încurcate: Administrator interimar la Parcul Industrial

Iţe juridice încurcate: Administrator interimar la Parcul Industrial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcul Industrial, care va aniversa, pe 27 martie, un deceniu de existenţă, nu doar că a înghiţit milioane de lei de la bugetul local, dar s-a aflat şi în blocaj juridic! Ultimul administrator al Parcului, numit de Consiliul Local, a fost Viorel Munteanu, care a demisionat din funcţie în august 2010. Deşi la conducerea instituţiei s-au aflat Vasile Ursu, şef serviciu tehnic la Zona Liberă, delegat responsabil al SC Parc Industrial SRL în 2011, şi apoi, din mai 2012, un salariat al Primăriei, Costică Voicu, amândoi numiţi prin dispoziţie de către fostul primar Dumitru Nicolae, niciunul nu a fost confirmat de către Consiliul Local! Ori Consiliul Local este acţionar unic al acestui SRL. În plus, societatea nu are nici Consiliu de Administraţie! În condiţiile în care Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, Registrul Comerţului Galaţi, dar şi Judecătoria Galaţi insistă să li se prezinte hotărârea acţionarului unic privind numirea administratorului societăţii, situaţia care a persistat până acum la Parcul Industrial s-a numit într-un singur fel: blocaj juridic!

Mandat scurt

La recenta şedinţă a Consiliului Local aleşii au votat în secret numirea lui Costică Voicu în funcţia de administrator interimar la SC Industrial Parc SRL. Din păcate, nu a fost prezentat şi un CV al alesului. Şi, din nou, consilierul local PDL Victor Dobrea a cerut să afle sumele investite până acum în acest obiectiv. „Ştim cu toţii că Parcul Industrial este una dintre nereuşitele Consiliului Local şi a Primăriei. S-au investit foarte mulţi bani până la această oră fără să se reîntoarcă ceva în visteria Primăriei. Trebuie neapărat să găsim o soluţie şi să scoatem banii pe care i-am investit acolo”, a spus consilierul.

Cert este că interimatul lui Costică Voicu va fi foarte scurt. Potrivit legii, o comisie va recruta viitorii membri ai Consiliului de Administraţie de la Parcul Industrial care, la rândul lor, vor alege directorul executiv. Dar, până atunci, Primăria a găsit această soluţie de compromis pentru ca societatea să funcţioneze. În plus, Primăria a promis că va face publice CV-urile celor care vor fi recrutaţi la conducerea Parcului Industrial.

Citit 2703 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.