Conservatorii sunt contra împrumutului FMI

Conservatorii sunt contra împrumutului FMI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Purtătorul de cuvânt al PC, deputatul Bogdan Ciucă (foto), a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă nu este de acord cu un împrumut la FMI.

„Am anunţat şi partenerii de alianţă. Nu suntem fericiţi de această perspectivă. În opinia noastră ar trebui să ne demonstrăm virtuozitatea în a evita un asemenea împrumut şi nu în a-l contracta.

El este înrobitor nu pentru cei care vor consuma bani, nu pentru societăţile care vor lua cu două mâini din împrumut şi vor încerca să asfalteze, ci pentru cei care vor trebui să dea banii înapoi - noi toţi”, a declarat Bogdan Ciucă.

Deputatul a catalogat împrumutul ca fiind sufocant, mai ales că măsurile impuse de FMI sunt draconice. „Am mai avut o asemenea experienţă şi FMI a încercat să impună limitarea cheltuielilor şi creşterea veniturilor sigure şi constante la buget. În categoria veniturilor sigure la buget se încadrează taxele şi accizele. Există teama că nu se va reuşi reducerea cheltuielilor, dar se va reuşi creşterea taxelor şi a impozitelor, în detrimentul cetăţenilor.

În situaţii de criză, ţările europene au permis reducerea TVA până la 15 la sută. Noi avem un TVA mai mare, iar dacă vom contracta creditul există posibilitatea să se impună creşterea TVA. Cine va plăti TVA? Tot omul de rând, care se zbate pentru supravieţuire, el va primi lovitura în plex”, a spus Ciucă.

Deputatul a adăugat că banii din resurse europene se dau în condiţii mai blânde, mai accesibile şi mai uşor de respectat.

Citit 837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.