Galaţiul are şanse mari să devină capitală regională

Galaţiul are şanse mari să devină capitală regională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Invitat joi seara la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că România ar putea avea nouă regiuni administrative


Galaţiul are şanse considerabile să devină capitală regională, cel puţin aşa reiese din cele mai recente declaraţii şi fapte ale vicepremierului Liviu Dragnea. Invitat joi seara, la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, Dragnea a declarat că România ar putea avea nouă regiuni administrative, şi nu opt, cum erau planurile iniţiale, cea de-a noua regiune urmând să fie Dobrogea, formată din Constanţa (capitala) şi Tulcea. În regiunea din care ar urma să intre Galaţiul ar mai urma să intre Vrancea, Buzău, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa.

Bucurie printre politicieni

Liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre ne-a declarat că apreciază foarte mult declaraţiile vicepremierului şi că o regiune formată din Constanţa şi Tulcea este o soluţie foarte bună. În opinia lui Dobre, cele două judeţe au foarte multe în comun: istorie, economie, resurse naturale, transporturi, potenţial turistic, tradiţii. „Aprecierea mea se datorează în primul rând faptului că în aceste condiţii Galaţiul este cel mai bine plasat dintre judeţele componente ale zonei, pentru a putea deveni reşedinţa viitoarei regiuni: populaţie, potenţial economic, două universităţi, porturi, istorie. Cred că şansele noastre de a fi capitala regiunii s-au consolidat foarte, foarte mult”, ne-a declarat Dobre. Şi pentru că o veste bună nu vine singură, liderul liberal a mai pus la socoteală şi faptul că reducerea schemei de sprijin pentru energia verde de către Guvern va fi de folos marilor consumatori industriali, inclusiv combinatului gălăţean.

La rândul său, deputatul PDL Mircea Toader ne-a declarat că susţine şi el ideea lui Dragnea, de înfiinţare a unei regiuni formate din Constanţa şi Tulcea. Când vine vorba de regiunea din care vom face şi noi parte, Toader ar prefera să punem capitala între Galaţi şi Brăila, pentru că trebuie să fim împreună, alte şanse de dezvoltare nu există.

Liviu Dragnea a pus degetul pe noi

Vestea şi mai bună este că, Liviu Dragnea a indicat Galaţiul drept reşedinţă a regiunii formate alături de Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi. Invitat la emisiunea „După 20 de ani”, Dragnea a desenat în premieră harta cu regiunile şi capitalele României regionalizate, în aplicaţia www.stirileprotv.ro, şi a bifat Galaţiul drept capitală regională alături de Constanta, Sibiu, Cluj, Timişoara, Craiova şi Piteşti.

Citit 5782 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.