Ecosal nu mai face faţă maidanezilor. Ecarisarea va fi scoasă la licitaţie
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Ecosal nu mai face faţă maidanezilor. Ecarisarea va fi scoasă la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Activitatea de ecarisaj ar putea fi scoasă la licitaţie


Nu mai puţin de 4.130 de câini capturaţi, niciunul revendicat sau adoptat, şi 4.098 eutanasiaţi în 2011; 2.458 câini capturaţi, 52 revendicaţi şi adoptati şi 2.422 eutanasiaţi în 2012 - acesta ar fi un scurt bilanţ pe doi ani al activităţii de ecarisaj desfăşurate de Serviciul Public Ecosal. În condiţiile în care din taxa de ecarisaj se adună, în medie, anual 800.000 de lei, dar cheltuielile înregistrate de municipalitate cu activitatea în ultimii trei ani fiscali încheiaţi se ridică la 1.137.079 de lei, iar de câini tot nu ducem lipsă, rezultatul nu poate fi considerat decât ca fiind unul nesatisfăcător! Toate acestea sunt argumentele pentru care aleşii ar putea decide astăzi ca Ecosal să se ocupe de principala activitate – salubrizarea, şi să lase ecarisajul în grija cuiva mai priceput.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 2625 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2013 17:33

22 comentarii

 • postat de Johnescu
  Sâmbătă, 27 Iulie 2013 20:01
  188.24.87.***
  Cainii trebuie neaparat adunati! Sunt a dracu de multi. Nu e nevoie sa fie eutanasiati, dar adunati si sterilizati. Imi plac cainii, am unul, dar sunt foarte multi pe strazi. Si nu e locul lor acolo.
  0
  0
  Raportează
 • postat de European Alliance on Investigation on Fraud in Animal Welfare
  Sâmbătă, 27 Iulie 2013 07:36
  84.82.56.***
  Nimic despre Fundatia Rolda? Rolda primește anual 1.500.000 RON de la multi sponsori din strainitate si Arcelor Mital pentru a resolva probleme cu maidanezi din Galați. Președintele al lui Rolda, Dana Costin, folosește atât bani pentru cheltuiala personală, nu pentru câini!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alwine
  Sâmbătă, 27 Iulie 2013 01:02
  94.134.166.***
  The only solution is sterilization!
  With all this money could have been doing this, but no, the corruption is so great in your country, that the dog trade makes many people rich,
  And all those bite incidents is nonsense, treat an animal normal, and he will never bite!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mama
  Vineri, 26 Iulie 2013 10:07
  5.13.147.***
  pentru ce au bani primaria pt parcuri nu pentru maidanezi nu pentru salarii mari daaaaaaaaaaaaa
  0
  0
  Raportează
 • postat de imptriva isteriei antimaidanezi
  Joi, 25 Iulie 2013 23:20
  5.13.157.***
  Mi- e clar ca, pt. unii, daca nu ceri moarte maidanezilor, tzi-ga-ni-lor, prostituatelor, tâmpilor care fura componente de cale ferata sau daca nu ai cine stie ce alte atitudini extremiste, fasciste, nu existi. Cereti parerea unor psihiatri sau preoti inainte de a posta aici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lucky women
  Joi, 25 Iulie 2013 20:12
  192.151.242.***
  ........de spus, s/a spus tot, totusi haide/ti sa mai dam un TUN.
  0
  0
  Raportează
 • postat de luna
  Joi, 25 Iulie 2013 20:08
  5.144.186.***
  Ham ham.... si multi altii , ce rautate !!!!!!dragii mei, duceti-va in sudul Italiei , De la Napolii in jos sa vedeti cum
  este !!!!mai rau ca in galati !! si Italia este in UE !! Nu e adevarat ca in SUA , ciinii se omoara in 3 zile !!!Totul e o spalare de creier !!!NU MAI FITI ASA DE RAI si CREDULI ; LA TOT CE SPINE PRESA !!! Eu traiesc in afara de ani buni, si vad cum este , TOTUL O MINCIUNA !!Cu rautatea nu se ajunge nicaieri, lasati ciinii, si vedeti alte treburi
  importante ce trebuiesc facute !!!Cu rautatea, nici D.ZEU nu ne mai ajuta !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ham Ham in UE
  Joi, 25 Iulie 2013 18:45
  69.209.227.***
  Intr-un un oras european care se respecta nu exixsta caini vagabonzi, numai in Ro ii vezi si auzi peste tot , In Galati sunt puzderie , numai excremente peste tot , Eutanasierea este singura solutie , dar sunt multi galateni trasniti care se opun , de ce nu-i luati acasa si platiti taxe pentru ei ????. De asta nu se face nimic in Ro ....unii sunt pro altii contra si tot asa dezastrul se perpetua iminent , ati ajuns incredibil de rau , si inca e loc de si mai rau cu toti idiotii care au ramas in Ro -Galati _UE ..heheh Dar va meritati soarta ,asta sunteti , ce-ati fost si veti fi intotdeauna ...niste gunoaile pe harta Europei ....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 25 Iulie 2013 18:18
  5.13.158.***
  Pentru @postat de impotriva isteriei antimaidanezi
  "eu unul nefiind muscat de vreun maidanez si nici vazand sau auzind pe cineva ca fiind victima a acestora".
  Daca nu ai nimic de spus, nu te mai baga in seama! Pierde vara esti tu! Ia javrele in casa daca -ti sunt atat de dragi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de imptriva isteriei antimaidanezi
  Joi, 25 Iulie 2013 17:38
  5.13.146.***
  Langa scara blocului in care locuiesc aveam 2 caini pe care toata lumea ii accepta, nepunand nici un fel de probleme. In ultimele luni au mai venit vreo 3. Nu am auzit de agresiuni la adresa cuiva ci doar acele latraturi nocturne deranjante. Macar sa scapam de cei trei nou veniti.
  Dar nu stiu de unde-s inventate acele relatari cu muscati din oras, preferand sa cred ca , mai degraba , e vorba de o campanie ziaristica ce tot resuscita aceasta problema a oraselor romanesti in lipsa de subiecte pe care sa le vanda productiile jurnalistice. N-am aflat de nici un raport oficial dat de Urgente sau de Directia Sanitara, etc. cu cifre venite deci din zona medicala sau veterinara. Nu neg absurd cazurile de mutilari grave sau chiar de deces a unor oameni in urma trecerii prin zone pustii sau ruderale, asemenea situatii, ca si violurile, crimele, etc. urmand sa se mai inregistreze oricum, ca si unii trasniti de fulgere, raniti pe strada de copaci sau elemente de cladiri ce se prabusesc. Asemenea isterii a unor pierde vara ce comenteaza si pe aici nu-s de luat in seama, eu unul nefiind muscat de vreun maidanez si nici vazand sau auzind pe cineva ca fiind victima a acestora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 25 Iulie 2013 16:58
  5.13.158.***
  Pentru @Julien si cetatean suparat
  De acord. Solutia trebuie sa fie radicala - eutanasierea! Cum sa facem sa incepem actiunea? Ne-am saturat de caini si de idioti cu idei ,evident, idioate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de contra
  Joi, 25 Iulie 2013 16:14
  81.12.150.***
  Mai lasati in pace cainii si vedeti de cersetorii agresivi, hoti, vagabonzi etc!
  Ecosalul face numai prostii:distruge tei si omoara caini!
  Halal!
  0
  0
  Raportează
 • postat de TIRPITZ
  Joi, 25 Iulie 2013 13:15
  79.116.99.***
  Sa duca ciinii in hotelurile si apartamentele de lux ale parlamentarilor, deputatilo si tuturor celor care guverneaza tara asta si care traiesc pe spinarea noastra, a contribuabilor si sa-i aduca pe ei in padocuri. Asta chiar ar fi o solutie rentabila si ne-ar scapa de incompetenti si de puturosi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pantera verde
  Joi, 25 Iulie 2013 12:32
  86.127.211.***
  Cred că dintre toate părerile de aici cea mai apropiată de adevăr este a lui BONCAN. De aceea, pentru a fi şi eficienţi cred că ar trebui procedat astfel, desigur printr-o Hotărâre de Consiliu Local:
  1. Mutarea tuturor padocurilor existente, sau doar numai a jumătate, în pădurea Gârboavele, acolo unde vor sta doar câinii femele sau masculi. Deci aceştia să stea în locuri separate oricum.
  2. Lansarea unei campanii de circa o săptămână, în care să se strângă toţi câinii maidanezi din oraş. Cei care îi ascund şi apoi le dă drumul să răspundă drastic.
  3. Cazarea căinilor colectaţi separat pe sexe în padocurile nou amenajate. Eventual se pot adăposti şi pe culori, rase, mărimi, etc.
  4. Stabilirea unei perioade de o lună pentru donarea căinilor către iubitorii de animale. Se va face propagandă cu eventuale poze sau alte date despre câinii disponibili.
  5. Prin adăpostirea separată pe sexe se elimină astfel necesitatea sterilizării, devine inutilă în cazul acesta. Eventual se poate face numai pt un sex (care consideră medicii veterinari că ar fi musai vital).
  6. Prin colectarea câinilor la pădurea Gârboavele se fac economii şi cu hrana acestora prin folosirea alimentelor expirate care se aduc oricum acolo de la Supermarketuri pentru hrana animalelor de la Grădina Zoologică.
  7. Reluarea operaţiei de colectare, dacă e cazul, după o perioadă de max 1 an, şi sancţionarea stăpânului sau Asociaţiei de proprietari din raza de acţiune unde a fost depistat vreun câine, pentru nedenunţarea existenţei acestuia la Primărie (conform HCL). Răspunderea trebuie să fie şi a asociaţiilor de proprietari de la blocuri pentru că majoritatea căinilor îşi marchează un teritoriu unde îşi duc activitatea.
  În felul acesta vă garantez că nu o să mai vedeţi nici un câine comunitar peste un an de zile, iar peste vreo 10 ani nici în padocuri poate, şi asta cu cele mai mici cheltuieli şi eforturi.
  Cred că este soluţia cea mai de mijloc şi pentru cei răutăcioşi cu animalele şi pentru cei iubitori.
  Tergiversarea acestei probleme s-a datorat mai mult iubitorilor de animale care i-au corcolit pe lângă blocurile unde unde locuiesc şi apărarea lor, fără să-i cazeze în locuinţa personală. Pentru că nu putem fi nici diabolici să-i omorîm pe străzi (nu ne permite legea) şi nici să-i vindem la chinezi pentru hrana lor (chiar dacă ar fi cea mai economică soluţie), cred că soluţia propusă este cea mai bună!
  Rămâne ca Primăria să-şi facă datoria şi să aplice odată pentru totdeauna o metodă eficientă!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean Paler
  Joi, 25 Iulie 2013 11:42
  86.34.169.***
  Propun

  1. Eutanasierea cainilor cu 2 picioare care scuipa verde si arunca mizerie din masina pe geam
  2. Castrarea labelor din boschete care inspaimanta femeile, fetele si copii
  3. Incarcerarea nesimtitilor care ies cu batele de baseball la stop pentru ca nu i-ai lasat sa se simta mai presus de legea bunului simt
  0
  0
  Raportează
 • postat de XRZ
  Joi, 25 Iulie 2013 10:22
  89.136.65.***
  julien si toti care comentati pe aici sunteti nsite cocalari retardati. Voi ar trebui sa fiti eutanasiati in primul rand JEGOSILOR!
  0
  0
  Raportează
 • postat de julien
  Joi, 25 Iulie 2013 09:40
  79.116.106.***
  singura solutie este exterminarea cainilor.nu exista tara civilizata in care sa existe caini pe strada si culmea sa mai si moara oameni muscati de caini ca in romania.o tara condusa de oameni lipsiti de responsabilitae atat la nivel local cat si national.toti sunt obsedati de imbogatire rapida.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean suparat
  Joi, 25 Iulie 2013 09:12
  89.120.16.***
  gasirea unui alt serviciu de ecarisaj care sa ce faca ?
  nu intelegeti ca raul trebuie indepartat de la radacina ?
  alt serviciu de ecarisaj , aceleasi probleme raman !
  incetati domnilor cu mofturile si starpiti odata maidanezii
  ca o sa ajunga oamenii sa-i omoare ei si nu intr-un cadru organizat .
  ce tot o dati la intors atata ? un animal care musca un copil
  sau om matur are mai multe drepturi ?ce tot ne ascundem atata dupa visin?
  nu e in stare nimeni in urbea asta sa ia o asemenea hotarare ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Joi, 25 Iulie 2013 09:04
  89.120.16.***
  americanii sunt atat de prosti ? ei aplica legeea si atat ! la noi vezi draga doamne
  cainii maidanezi au ajuns mai importanti decat oamenii . propun consiliului local sa dea o hotarare prin care daca timp de 3 zile cainele maidanez nu e revendicat sa fie eutanasiat . au ajuns cainii stapanii orasului.
  chiar nu se mai poate asa . si asa zisii iubitorii de caini maidanezi sa fac ei padocurile si sa intretina cainii .
  eu ca cetatean al urbei refuz sa mai platesc pentru mofturile unora .
  taiati odata raul de la radacine ca nu se mai poate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Joi, 25 Iulie 2013 09:01
  83.103.186.***
  D-le Boncan:
  1. sterilizarea se face si la femele (mai ales),
  2. Cu ce bani sa se faca alte noi padocuri ?
  3. Nu pot fi obligate companii particulare sa cedeze marfa, fie ea si expirata, in favoarea cainilor.

  Solutia corecta si legala este gasirea unui serviciu de ecarisaj mai eficient, prin licitatie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de BONCAN
  Joi, 25 Iulie 2013 07:43
  5.13.148.***
  Propun:
  1 prinderea - castrarea masculilor si cazarea in padocuri separat de femele
  2 infiintarea de padocuri in Padurea Garboavele (departe de zonele de agrement)
  3 hranirea sa se faca cu mancarea expirata de la marile mall-uri (care sunt in numar exagerat de multe si care oricum nu vand datorita preturilor foarte mari)
  Cred ca prin aceasta cale se poate ajunge la disparitia cainilor fara stapan din Galati
  Si totusi poate municipalitatea face ceva in acest sens deoarece multi galateni isi racesc efectiv gura degeaba si in alte probleme legate de oras si judet
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 25 Iulie 2013 00:59
  5.13.168.***
  Pentru 15 ron\propietar anual zona aia arata HORROR! Pana si banii alocati cainilor se fura! NU FITI CAINI! Reformulez: Nu fiti OAMENI! Macar puneti niste geamuri, vine iarna si vopsiti plasa aia amarata! HALAL!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.