Oţelul, obligată să restituie 500.000 de euro Primăriei

Oţelul, obligată să restituie 500.000 de euro Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 500.000 de euro - banii alocaţi de Consiliul Local din bugetul oraşului pe 2012 - trebuie să fie restituiţi Primăriei de Clubul de Fotbal Oţelul Galaţi, în urma Deciziei nr. 43 din 5 august 2013 a Camerei de Conturi Galaţi


 

După cum vă informam ieri, Primăria oraşului a fost ţinta unui audit financiar efectuat de Camera de Conturi Galaţi pentru anul 2012. Cea mai gravă dintre abaterile cauzatoare de prejudicii constatate de organul de control se referă la finanţarea de la bugetul local a Clubului Oţelul. Prin Hotărârea Consiliului Local s-a dat undă verde unui contract de asociere între Club şi Primărie, iar Oţelul a primit 2.410.000 de lei de la bugetul oraşului. Camera de Conturi afirmă, în raportul întocmit în urma controlului, că alocarea şi plata acestor bani încalcă prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului. Instituţia de control reclamă că suma nu a fost destinată, aşa cum spune legea, „finanţării unor programe sportive de utilitate publică, aprobate prin ordin al ministrului Tineretului şi Sportului, iar beneficiarul finanţării este o structură sportivă de drept privat cu scop patrimonial, organizată ca societate pe acţiuni, în vederea obţinerii de profit.
În fapt, spune Camera de Conturi, au fost decontate cheltuieli privind achiziţionarea de materiale şi de echipament sportiv, servicii de închiriere a bazei sportive, vestiarelor şi spaţiilor de recuperare, transport la competiţii, cazare şi masă, plata arbitrilor, servicii medicale şi ordine publică la competiţii, alimentaţie de efort, salarii, premii, indemnizaţii, prime şi drepturi pentru sportivi şi antrenori. Prin decizia organului de control Primăria este obligată să stabilească întinderea prejudiciului reprezentat de finanţările din bugetul pentru Oţelul, inclusiv a dobânzilor/foloaselor nerealizate şi să ia măsurile legale pentru recuperarea acestuia. De asemenea, Camera de Conturi cere Primăriei să analizeze toate finanţările efectuate de la bugetul local pentru structurile sportive de drept privat cu scop lucrativ, să stabilească întinderea prejudiciului şi să procedeze la recuperare, până la 31 decembrie 2013.

Ce spune Primăria

„Primăria va trebui să pună în aplicare deciziile trasate de Camera de Conturi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache. Iar intrarea în legalitate presupune recuperarea banilor. Cert este că decizia Camerei de Conturi va ajunge în dezbaterea consilierilor locali, care vor trebui să ia măsurile necesare, adică să revoce hotărârea prin care, în mandatul trecut, s-au alocat bani Clubului Oţelul. Rămâne de văzut şi ce se va întâmpla cu celelalte sume alocate cluburilor sportive care au acelaşi statut ca şi Oţelul, adică sunt societăţi comerciale.
De cealaltă parte a baricadei este linişte. „Nu am fost informaţi despre această problemă”, a declarat Remus Pascu, director executiv al FC Oţelul.

Citit 2990 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 00:28

8 comentarii

 • postat de vlad
  Duminică, 29 Septembrie 2013 20:23
  86.120.166.***
  Clar e mana lui STAN...vrea sa distruga Otelul...si el a primit bani de la Primarie cand era la echipa si nu-i cere nimeni banii inapoi...chiar si faptul ca aceasta stire a fost data de postul de radio prieten ....spune ceva...
  1
  0
  Raportează
 • postat de Pici Stefan a lu Badita
  Vineri, 27 Septembrie 2013 17:40
  5.13.220.***
  Daca ar fi fost ceva legat de administratia lui Stan ar fi fost 1000 de comentarii, acum se pare ca Ciumaceii stau malc toti. Hai baieti, se strange latul. Poate va vedem si taticul vostru la puscarie. Sa vedem de unde scoate banii astia ca e falit si mai are de dat niste bani la camatari, asa ca bonus.
  Apropos, nene Pici am auzit ca vrei iar la PSD.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Aztec
  Vineri, 27 Septembrie 2013 14:06
  5.13.134.***
  Ar fi interesant de aflat urmatoarele "amanunte nesemnificative" care cu siguranta ca vor face deliciul votantilor:
  Ce consilieri locali (cu nume si prenume) au ridicat manuta, dandu-si acordul (cu siguranta fara a avea habar de ce voteaza) cu transferul a jumatate de milion de euro din bani publici si care au fost argumentele legale ale acestora;
  Ce "personalitati" (directori si juristi) din Primaria Galati au dat avizul de legalitate/financiar si ce functii ocupa in noua organigrama;
  Ce spune secretarul Primariei, care o fi fost el la acea data;
  Ce spune Prefectura, institutia abilitata in a veghea la respectarea intocmai a legislatiei in vigoare de catre Primarie.
  Iar cine crede ca vor exista raspunsuri pertinente, inseamna ca ori s-a nascut ieri, ori nu e din aceasta tara.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cap de minge
  Vineri, 27 Septembrie 2013 11:57
  5.13.208.***
  La puscarie cu golanii care spala banii prin sport !
  0
  2
  Raportează
 • postat de teo
  Vineri, 27 Septembrie 2013 10:44
  193.230.156.***
  Primaria trebuie sa intre cat mai repede in posesia acestor sume iar Marius Stan ar trebui sa foloseasca acesti bani , pe care i-a da cu nemiluita la golaniile din sport, la problemele prioritare a orasului. Sau nu stiti domnilor de la primarie ce inseamna prioritar?????????????
  1
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 27 Septembrie 2013 08:32
  79.59.136.***
  primaria Galati este mult in urma fata de proiecte care sa aduca investitori

  bani aruncati pe fotbal sunt bani aruncati pe fereastra !!
  si pana la urma orice club trebuie sa fie privat si sa se descurce pe propriile picioare !
  2
  7
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 27 Septembrie 2013 08:32
  5.13.146.***
  Intrarea in legalitate presupune revocarea hotararii pe care chiar o parte din actualii consilieri ce au activat si in mandatul trecut si-au dat votul ca e legala, ceea ce demonstreaza ca "alesii nostri" ori habar n-au ce voteaza ori ridica mana la comanda de partid ori juristii Primariei sunt varza (ceea ce nu ar constitui o noutate). Aici nu mai e vorba doar de recuperarea sumelor de bani alocate contrar legislatiei ci si de ceva dosare penale intocmite unor incompetenti ce aloca bani publici dupa bunul plac, iar semnatarii HCL ar trebui sa dea cu subsemnatul pe la DNA.
  0
  8
  Raportează
 • postat de gimy
  Vineri, 27 Septembrie 2013 08:24
  109.102.62.***
  Waw, niciun comentariu la adresa lui MArius Stan? De ce baieti, oare pentru ca nu era el primar atunci cand s-au acordat aceste fonduri?
  3
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.