Tratament de lux pentru străzile Galaţiului/ PDL acuză Ecosal că a achiziţionat sare la suprapreţ

Tratament de lux pentru străzile Galaţiului/ PDL acuză Ecosal că a achiziţionat sare la suprapreţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalii gălăţeni acuză conducerea municipalităţii că a achiziţionat sare pentru deszăpezirea din această iarnă la suprapreţ, în condiţiile în care, conform contractului încheiat între Ecosal şi firma Mondisalt Holding SRL, o tonă de sare furnizată de societatea moldo-româno-ciprioto-ucraineană costă 413 lei, de două ori mai mult decât valoarea pe piaţa din România. „Din această iarnă, valoarea drumurilor din oraş va creşte spectaculos. Nu pentru că se vor face asfaltări, ci pentru că străzile vor fi date cu sare de lux. Pentru 7.000 de tone de sare industrială folosită la deszăpezire, Primăria Galaţi va plăti aproape trei milioane de lei, de două ori mai mult decât dacă ar fi cumpărat-o de la oricare din salinele din România. De exemplu, compania de stat Salrom Tg. Ocna vinde sare vrac pentru deszăpezire cu 234 lei/tonă, iar la big bag de o tonă preţul este de 279 de lei. Şi la sac de 50 de kg, dacă o luau, tot era mai ieftin, preţul fiind de 285 de lei”, a declarat Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL. Acesta a precizat că „municipalitatea plăteşte cât nu face pentru un contract care nici măcar nu se justifică prin urgenţă, durata lui de derulare fiind de 18 luni”.

Alt scandal, aceeaşi poveste

Acesta este al doilea scandal din acest an în care este implicat Serviciul Public Ecosal, după ce, la începutul anului, a mai încheiat un contract-cadru cu aceeaşi firmă, prin încredinţare directă, în valoare de 1,8 milioane de lei, pentru furnizarea a 6.000 de tone de sare pentru deszăpezire. Potrivit contractului cadru, Ecosal ar fi urmat să achiziţioneze de la SC Mondisalt Holding SRL, sub forma unor contracte subsecvente, cel puţin 1.000 de tone de sare şi cel mult 6.000 de tone de sare de deszăpezire, în funcţie de buget şi necesităţi.

Conducerea Primăriei susţine, în schimb, că actualul contract-cadru încheiat la începutul acestei luni cu Mondisalt Holding SRL a fost parafat după ce societatea amintită a fost declarată câştigătoare a licitaţiei desfăşurate pe SEAP, la care s-au înscris şase agenţi economici. Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a precizat că Mondisalt Holding SRL s-a înscris cu cea mai avantajoasă ofertă, de 0,33 de lei per kilogram, celelalte preţuri propuse fiind cuprinse între 0,49 de lei per kilogram şi 1,20 de lei. „Este vorba despre un contract-cadru care prevede achiziţionarea unor cantităţi de sare cuprinse între 3.500 şi 7.000 de tone. Sarea va fi cumpărată în funcţie de necesităţi. Nu se vor cumpăra 7.000 de tone dacă nu va fi nevoie”, a afirmat Emanuela Turcu.

Citit 1498 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.