Modernizarea, pe ultima sută de metri/ Gard nou pentru Parcul Zoo

Modernizarea, pe ultima sută de metri/ Gard nou pentru Parcul Zoo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi va investi peste 800.000 de lei pentru construirea unui nou gard la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, amplul proces de modernizare a Parcului Zoo aflându-se pe ultima sută de metri.

Noul gard va avea înălţimea de trei metri şi se va realiza din panouri bordurate plastifiate şi stâlpi din oţel zincat şi plastifiat, întrucât, potrivit reprezentanţilor CJ, „procesul de plastifiere conferă împrejmuirii o durabilitate mai mare în timp, nemaifiind necesare lucrări de întreţinere”. „Împrejmuirea are o lungime totală de 1.760 metri, din care 920 de metri reprezintă împrejmuirea existentă care se înlocuieşte, şi 832 metri reprezintă lungimea împrejmuirii pe zona de extinere a parcului zoo”, a precizat Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, actualul gard al Grădinii Zoologice este înalt de 2,5 metri şi este realizat din stâlpi metalici şi panouri din plasă de sârmă pe ramă metalică, însă se află într-un stadiu avansat de degradare.

Noul parc zoo, modernizat şi dotat la standarde europene, are o suprafaţă totală de 14,69 hectare, după ce, în anul 2007, suprafaţa grădinii zoologice s-a majorat cu 6,99 hectare, prin Hotărârea Consiliului Judeţului nr. 551/18.12.2007.

Citit 2277 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.