Vicepremerul Dan Nica a luat în derâdere moţiunea de cenzură cu care ameninţă PNL

 Vicepremerul Dan Nica a luat în derâdere moţiunea de cenzură cu care ameninţă PNL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liberalii ameninţă că vor depune o moţiune de cenzură dacă amendamentele pe care le-au depus la rectificarea bugetară nu vor trece. În replică, vicepremierul Dan Nica a catalogat gestul liberalilor drept politicianist, recomandându-le să se comporte cu responsabilitatea unui partid care a fost la guvernare:

„M-aş fi aşteptat ca moţiunea pe care o depun să aibă câteva elemente de răspuns şi referitor la datoriile pe care ni le-au lăsat cu atâta graţie din anul 2008, şi care de vreo trei luni de zile tot ne chinuim să le plătim, ceea ce, sigur, ne-a creat o problemă uriaşă. Pe lângă criza asta economică, în loc să băgăm bani în economia României pentru  investiţii noi în 2009, care să creeze locuri de muncă sau să ajute la stabilizarea numărului de locurilor de muncă şi a salariilor, am fost nevoit să plătim datoriile anului trecut”.

„Deci pe lângă această piatră mare pe care am avut-o legată de picioare, speranţa mea este că înţelegerea şi comportamentul lor vor fi pe măsura unor persoane care au avut responsabilitatea guvernării în România. Eu cred că vremea politicianismului ieftin, mai ales într-o perioadă de criză,  nu-şi are locul. Şi asta este recomandarea pe care le-o fac”, a declarat Dan Nica.

Aflând că, în opinia deputatului PNL Victor Paul Dobre, Coaliţia PSD-PD-L ar trebui să se teamă de moţiunea de cenzură, Dan Nica şi-a stăpânit cu greu un zâmbet ironic: „Tremură cămaşa pe mine! Tot încearcă lansând diferite chestii: ba că se sparge coaliţia, ba că se rupe, ba alte lucruri de acest gen”.

„Este o încercare pe care pot să o înţeleg. Sunt un partid de opoziţie, le este greu să treacă de la puterea absolută pe care au avut-o pentru o perioadă mare de timp la postura de partid de opoziţie, le recomand să aibă o acţiune care să fie şi în folosul României şi al românilor, şi mai puţin politicianism ieftin, pentru că populismul în această perioadă de criză s-ar putea să fie sancţionat de către români mult mai dur decât se-aşteaptă ei”.

„Şi mi-ar părea rău ca sancţiunea lor electorală să fie atât de dură încât să rămânem doar două partide în România, ceea ce, sigur, ar putea să fie o ipoteză”, a conchis Dan Nica.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.