Mircea Geoană, la Galaţi

Mircea Geoană, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte de a participa, sâmbătă la lucrările Conferinţei Organizaţiei Judeţene, preşedintele PSD Mircea Geoană, împreună cu vicepreşedintele Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, au făcut o scurtă vizită în judeţul Galaţi. Gazde au fost vicepremierul României, Dan Nica, vicepreşedinte PSD, europarlamentara Adriana Ţicău, parlamentarii Gheorghe Saghian, Florin Pâslaru, Aurel Nechita şi Ştefan Viorel precum şi preşedintele CJ, Eugen Chebac. Deşi nu ne aflăm încă, oficial, în campanie electorală, discursurile liderilor politici prin judeţ au arătat clar că deja cursa a început… 

„Puneţi deoparte două butoaie cu vin…”

Prima oprire a delegaţiei, la Tg. Bujor. Afară, cerul înnorat, însă ploaia se oprise. Liderul PSD a strâns mâinile oamenilor care l-au aşteptat în faţa Căminului Cultural, după care a intrat în sala arhiplină.

Vicepremierul Dan Nica, deputat ales în colegiul nr. 6, din care face parte şi Tg. Bujor, s-a declarat mulţumit că „porneşte campania prezidenţială din acest oraş cu oameni cu suflet curat”. 

Pe scenă, primul care a luat cuvântul a fost primarul Ştefan Arhire, care a prezentat situaţia actuală fără menajamente: cu proiectele pe care le are (alimentare cu apă la Moscu şi Umbrăreşti, reabilitarea străzilor, modernizarea pieţei agroalimentare), dar pe care nu le mai poate continua, din cauza lipsei de bani la bugetul local, cu vinul premiat „Prinţesa Covurluiului”, care nu se vinde, pentru că nu este cunoscut şi pentru că la Staţiunea Viticolă nu există staţie de îmbuteliere, cu medicii Spitalului din Tg. Bujor care fac naveta de la Galaţi, pentru că nu au locuinţe de serviciu…

Sinceritatea primarului a fost apreciată de Mircea Geoană, care a promis că va cofinanţa „politic” proiectele urbane şi care a găsit o soluţie şi pentru promovarea vinului medaliat de la Tg. Bujor:

„Eu vă rog foarte mult să puneţi deoparte vreo două butoaie cu vinul "Prinţesa Covurluiului", pentru că în noiembrie o să am nevoie de vin să sărbătorim victoria la prezidenţiale şi am să fac reclamă vinului, la instalare”.

Mircea Geoană nu a uitat-o nici pe europarlamentara Adriana Ţicău, pe care a felicitat-o călduros pentru că „într-un recent studiu a rezultat că este parlamentarul român cu cea mai bună activitate din Parlamentul European”. Un motiv în plus pentru a fi realeasă parlamentar al UE, a mai spus liderul PSD, invitându-i pe oameni să voteze cei trei trandafiri, pe 7 iunie.

Culoare şi emoţii la Schela

La Schela a fost cea de-a doua oprire a delegaţiei PSD; aici, primarul Iacov Bărceanu a mobilizat toată comuna. Oamenii stăteau mai drepţi decât arbuştii de tuia proaspăt plantaţi pe uliţa principală, în locul nucilor bătrâni care umbreau, anul trecut, strada. Invitatul de onoare a fost urcat pe o scenă improvizată în faţa noului sediu al Primăriei.

Mircea Geoană a avut pentru fiecare câte un cuvânt de laudă; şi pentru oamenii harnici şi pentru primarul întreprinzător şi imaginativ care l-a botezat pe liderul PSD „acest Barack Obama al României”.

Liderul PSD a vorbit despre cât de importanţi sunt pentru PSD pensionarii şi în general oamenii săraci, pe care social-democraţii îi sprijină prin proiecte sociale.

În finalul discursului, o bătrână care până atunci l-a  ascultat cuminte, l-a interpelat: voia să îşi spună păsul. Mircea Geoană a invitat-o în Primărie, să vorbească liniştiţi.

Femeia l-a luat de mână pe liderul de la Bucureşti nu înainte de a se descălţa de pantofii plini de noroi şi a intra, desculţă, în Primăria cea nouă, cu gresie curată şi geamuri termopan…       

Dan Nica, reconfirmat în funcţia de preşedinte

După turul din judeţ, Mircea Geoană a participat, la Teatrul Muzical de la Galaţi, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene a PSD. Intrarea sa în sală, alături de Ilie Sârbu şi liderii locali s-a făcut într-o atmosferă incendiară; cei prezenţi agitau steguleţe şi pancarte cu sloganuri de partid.

După ce a explicat importanţa participării la vot atât la europarlamentare cât şi la prezidenţiale, liderul PSD a vorbit despre actuala criză care nu a făcut altceva decât să „agraveze un sistem social deja dezechilibrat.

Statistica oficială arată că în România sărăcia relativă este în creştere, depăşind deja nivelul înregistrat în anul 2000-2004. Astăzi, unul din cinci români  câştigă sub venitul mediu înregistrat la nivel naţional, adică 20% din populaţia ţării trăieşte cu mult sub media naţională" din România”.

Lucrările Organizaţiei Judeţene s-au încheiat cu alegerea în unanimitate, cu 475 de voturi ”pentru” a lui Dan Nica, rezultat pentru care acesta le-a mulţumit membrilor de partid, pe care îi conduce încă din 2003. În funcţia de preşedinte executiv a fost ales senatorul Gheorghe Saghian, iar printre cei 15 vicepreşedinţi se află preşedintele CJ, Eugen Chebac şi ceilalţi parlamentari gălăţeni.

Citit 1523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.