Averea lui Dan Nica, verificată de ANI

Averea lui Dan Nica, verificată de ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate verifică averea vicepremierului Dan Nica, după ce au fost găsite neconcordanţe între declaraţia de avere depusă la finele anului 2008 şi cea depusă în februarie 2009.

Potrivit ziarului "Gardianul", inspectorii ANI s-au sesizat după apariţia în "Academia Caţavencu” a unei anchete referitoare la averea ministrului Nica, în care se afirma că o vilă din Galaţi, pe care demnitarul ar fi primit-o la finalul mandatului de ministru al Comunicaţiilor, a fost trecută iniţial pe numele socrilor, respectiv al finului său. În prezent, imobilul este trecut pe numele unui anume Valentin Mititelu, gălăţean ca şi Nica.

“Academia Caţavencu” a relatat că, înainte ca vila să fie trecută în 2005 pe numele lui Mititelu, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) cumpăra de la acesta, la sfârşitul anului 2004, cu suma de 450.000 de euro, un teren de 3,5 hectare pe care urma să se ridice un sediu de protocol. În acea perioadă, ANRC era în subordinea lui Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicaţiilor.

Inspectorii Agenţiei au constatat totodată anumite neconcordanţe în declaraţiile de avere ale vicepremierului. Astfel, în 30 decembrie 2008, demnitarul menţionează venituri realizate ca deputat, de 50.097 de lei, pentru anul fiscal 2007. În 23 februarie 2009, când era deja vicepremier, Dan Nica nu a schimbat această menţiune, consemnând la rubrica venituri aceeaşi sumă, pentru acelaşi an fiscal, deşi funcţia nu mai era aceeaşi.

Dan Nica a declarat luni seară, la Realitatea TV, că va pune la dispoziţia ANI toate documentele necesare verificărilor, dar a spus că decizia verificării este una politică.

Citit 1362 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.