Proiect pentru prevenirea ruperii familiei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cofinanţare CJ de aproape 9.000 de lei, peste 79.000 de lei, de la ANPDC * 180 de noi locuri de muncă *

Mulţi minori fug de-acasă din cauza tratamentului la care sunt supuşi de părinţi, atraşi de aventură sau anturaj, alungaţi de sărăcie etc. Prevenirea unor astfel de situaţii este acum în programul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC).

Răspunzând propunerii generoase a Autorităţii, Consiliul Judeţului a aprobat desfăşurarea proiectului „Comunitate şi familie”, pe care îl va cofinanţa, proiect prin care familia şi minorul sunt sprijiniţi în situaţiile în care aceştia ar putea să se separe. Pentru aceasta, cu banii investiţi în proiect, consiliile locale din oraşe şi comune vor putea angaja 180 de oameni - „personal cu competenţe în domeniul asistenţei sociale pentru copii şi familie”. Aceştia vor urma cursuri de pregătire pentru a răspunde cerinţelor proiectului.

Urmează ca peste 79.600 lei să fie primiţi de la  ANPDC. CJ a aprobat deja cofinanţarea cu 8.845 de lei – zece la sută din valoarea proiectului.

Consiliul s-a angajat să susţină şi cheltuielile neeligibile şi  costurile suplimentare. De asemenea,  va păstra,  minim trei ani de la încheierea proiectului, compartimentul specializat care coordonează activitatea autorităţilor locale în acest domeniu.

Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.