PD-L, mitraliera cu contestaţii

PD-L, mitraliera cu contestaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul din Băleni - acuzat de fals şi uz de fals * Viceprimarul din Fârţăneşti - reclamat pentru mită electorală *

PD-L s-a întrecut în contestaţii la Biroul Electoral Judeţean Galaţi. Ştampila defectă descoperită la secţia de votare 372 din Galaţi a fost primul motiv de contestaţie a PD-L. Reclamaţia a fost respinsă.

Ulterior, PD-L a sesizat BEJ că în imediata apropiere a secţiei de votare 402 din Tudor Vladimirescu se află un banner PSD şi că nişte bannere ale PNL sunt plasate la mai puţin de 50 de metri de secţiile de votare 130, 131, 132, 138 din municipiul Galaţi. Nici n-a apucat BEJ să se pronunţe asupra acestor contestaţii, că a apărut liderul PD-L Galaţi, Mircea Toader, cu alte contestaţii.  

Culmea „artrozei”

PD-L a mai sesizat că la secţiile de votare 229 şi 230 din Băleni s-au primit 62 de cereri pentru urnă mobilă. Potrivit contestaţiei PD-L, certificatele medicale care atestau imposibilitatea de a se deplasa a celor 62 de alegători erau eliberate în aceeaşi zi, de către medicul de familie din Cuca, doctor la care aceştia nu erau înscrişi. Potrivit contestaţiei, 90 la sută dintre ei erau diagnosticaţi cu „artroză”.

PD-L a revenit cu o contestaţie potrivit căreia, după ce birourile secţiilor de votare au trimis urna mobilă, au avut surpriza ca patru din cei 62 să vină pe propriile picioare la vot! Habar nu aveau să fi depus cerere pentru urna mobilă.

Mircea Toader a depus plângere penală pentru fals şi uz de fals împotriva primarului din Băleni, Lică Oprea, care a adus cele 62 de cereri. BEJ Galaţi a respins contestaţia PD-L.

La un pahar de vot

Mircea Toader a declarat că a depus la Poliţia Galaţi plângere penală împotriva viceprimarului comunei Fârţăneşti, social-democratul Damian Iordan, acuzat de mită electorală. Toader susţinea că viceprimarul ar fi fost fotografiat în timp ce dădea bani pentru voturi unui grup de patru persoane, chiar în faţa secţiei de votare, şi că avea în mână două bancnote de 50 de lei.

Surprinzător însă, declaraţia lui Toader  nu are nicio legătură cu contestaţia depusă de PD-L, unde acelaşi viceprimar este acuzat că a oferit alegătorilor băuturi alcoolice! BEJ a remis contestaţia către Poliţie.

Citit 759 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.