În excursie cu votul

În excursie cu votul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maxi-taxi vs. autobuz*

Zvonurile privind turismul electoral au circulat, duminică, toată ziua, PSD şi PD-L acuzându-se reciproc.

PD-L a depus la Biroul Electoral Judeţean două contestaţii privind turismul electoral. Primul viza microbuzul VW, vernil, cu numărul de înmatriculare GL.06.VBK, care transporta persoane între localităţile Frumuşiţa, Folteşti şi Vlădeşti. Contestaţia a ajuns la Poliţie.

Tot poliţiei i-a fost trimisă de către BEJ şi contestaţia PD-L potrivit căreia persoane de etnie rromă de la Umbrăreşti şi Drăgăneşti făceau turism electoral la secţiile de votare 217 şi 218 din comuna Barcea. Acuzaţiile se îndreptau către liderul local PSD, dl Burciu. BEJ a decis să sesizeze Poliţia, pentru verificări.

PSD a acuzat, la rândul său, PD-L de turism electoral. Potrivit contestaţiei, un autobuz cu numărul GL 44 DMY a fost închiriat de către consilierul  judeţean Silviu Burluc, pentru a transporta 20 de tineri la Vârlezi, pentru a vota. Poliţia a verificat situaţia şi a conchis că tinerii nu au votat de mai multe ori.

În contestaţia depusă la BEJ, PSD a solicitat verificarea listelor suplimentare din Vârlezi şi a listelor permanente şi suplimentare din localităţile de domiciliu ale celor 20 de tineri. Contestaţia a fost înaintată Autorităţii Electorale Permanente care, potrivit legii, are la dispoziţie şase luni, din momentul primirii listelor, pentru verificarea documentelor. 

Potrivit Prefecturii Galaţi, până la ora 18,00, nu s-a confirmat nici un caz de turism electoral.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.