Galaţi, judeţul roşu-Ferrari

Galaţi, judeţul roşu-Ferrari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Social-democrata gălăţeană Adriana Ţicău rămâne în Parlamentul European * Constantin Dumitriu (PD-L) s-a clasat primul sub linie *

Eurovotul a consfinţit ceea ce se ştia deja: Galaţiul este un judeţ roşu-Ferrari în care Alianţa PSD+PC şi-a adjudecat 56.869 de voturi (42,44 la sută), depăşind PD-L cu peste 15 procente. Mai mult, chiar dacă am aduna voturile democrat-liberale cu scorul obţinut de EBa, am constata că PD-L Galaţi rămâne tot în urma aliaţilor PSD+PC.

La Galaţi, PSD+PC a depăşit scorul naţional cu peste 11 procente. Locul secund pe podiumul electoral i-a revenit PD-L, votat de 36.118 de gălăţeni (26,95 la sută). Scorul democrat-liberalilor gălăţeni este cu aproape trei procente mai mic decât cel naţional.

La o diferenţă de aproape zece procente de democrat-liberali, PNL a prins ultimul loc pe podium, fiind susţinut de 23.302 de votanţi şi un procent de 17,39, superior celui naţional. După trei runde succesive de eşecuri electorale, PRM a izbutit să adune 9.369 de voturi şi să sară pragul electoral fără prăjină: 6,99  la sută, mai puţin decât la nivel naţional.

La Galaţi, fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a fost mai votată decât PNŢCD, UDMR, Forţa Civică şi independentul Pavel Abraham la un loc. Rezultatul Elenei Băsescu a fost de 4.876 de voturi şi un procent de 3,63 la sută. Numărul de voturi obţinut de EBa la Galaţi este cu cel puţin o mie mai mic decât numărul semnăturilor colectate de prietenii de la tineretul PD-L Galaţi.

La coada clasamentului s-au plasat: PNŢCD – 1.396 (1,04 la sută), Pavel Abraham - 1.277 de voturi (0,95 la sută), UDMR şi Forţa Civică, votate de câte 390 de persoane (0,29 la sută).

Gălăţenii vor avea cu certitudine un reprezentant în Parlamentul European, pe social-democrata Adriana Ţicău. În schimb, democrat-liberalul Constantin Dumitriu (al 11-lea pe listă) se pare că a pierdut la mustaţă mandatul, PD-L obţinând doar zece mandate de europarlamentari.

Citit 1463 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.