Referendum fără noroc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, pe 24 iulie, cetăţenii judeţului Galaţi ar fi trebuit să se prezinte la urne pentru a spune dacă doresc sau nu desfiinţarea judeţului prin modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale acestuia. Scrutinul judeţean a fost însă suspendat de drept, deoarece prefectul de atunci al judeţului Galaţi, Cosmin Păun a atacat în contencios Hotărârea Consiliului Judeţului nr. 643 privind organizarea lui.

Judecarea cauzei a fost hotărâtă pentru 29 noiembrie şi, în ciuda demersurilor preşedintelui CJ, Eugen Chebac, de schimbare a datei stabilite de către instanţă, nu s-a rezolvat nimic. Referendumul n-a mai avut loc. Asta nu înseamnă însă că USL agreează ideea de a muta centul zonei din care face parte Galaţiul la Constanţa.

„Rămânem fermi poziţiei pe care am adoptat-o, regionalizarea este necesară, se poate face în baza unui calendar pe care l-am propus, nu avem în vedere desfiinţarea judeţelor în această perioadă”, ne-a declarat liberalul Victor Paul Dobre.

L-am întrebat dacă USL are cumva în vedere o nouă hotărâre care să stabliească o dată pentru referendum.

„Dacă noi dăm iarăşi o hotărâre nu se întâmplă acelaşi lucru? Credeţi că dacă a plecat Cosmin Păun şi a venit Paul Florea la Prefectură, nu primeşte dispoziţii tot de la acelaşi centru de comandă?”, a răspuns Dobre. 

Citit 1161 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.