Licitaţia pentru NOUA PRIMĂRIE, aproape de final. CE FIRME s-ar putea ocupa de CONSTRUCŢIE

Licitaţia pentru NOUA PRIMĂRIE, aproape de final. CE FIRME s-ar putea ocupa de CONSTRUCŢIE
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În curând, construcţia noului sediu al Primăriei Galaţiului - prin transformarea Sălii Aplaudacilor, scheletul de pe Domnească nr. 54, aflat în coasta Prefecturii Galaţi - va împlini un an de când „zace” în licitaţie. Dacă tot acest răstimp ar fi fost folosit pentru execuţia lucrării, acum am fi avut un sediu aproape gata. Dar nu avem decât un schelet îngropat în buruieni şi gunoaie, care strică imaginea centrului istoric al Galaţiului.

Vestea bună este că, potrivit Primăriei Galaţi, licitaţia este pe final şi în scurt timp se vor încheia procedurile. De ce a durat şi încă mai durează totul atât de mult? Pentru că, susţin autorităţile, procedurile sunt greoaie şi au, de cele mai multe ori, cerinţe absurde.

„Haloul e rotund?”

Recent, primarul Marius Stan anunţa consilierii locali că procedura de licitaţie pentru Primărie nu s-a încheiat din varii motive. „În tot lanţul acesta de tot felul de agenţii şi organisme care ne dau verdictul că aşa e bine, sau nu e bine, a mai apărut UCVAP-ul (Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice), care ne încurcă rău de tot cu tot felul de solicitări, cerinţe care ne duc la a 12-a lună de când am deschis licitaţia şi noi nu am atribuit-o nici acum.

Printre cerinţe şi nedumeriri ale celor de la UCVAP suntem întrebaţi dacă haloul butonului de la lift este rotund”, a declarat edilul. La finele anului trecut, primarul se plângea de obiecţiunile exprimate de specialişti legate de faldurile clădirii, de dimensiunea intrării, fără să se ţină seama de faptul că proiectul nu se face de la zero, ci pe o ruină, iar în jur sunt clădiri de patrimoniu.

Cert este că Primăria are de ales, pentru a atribui contractul în valoare de 28.069.578 de lei, fără TVA, între o asociere de firme bucureştene, un consorţiul româno-italian şi companiile gălăţene Tancrad şi Vega '93. Construcţia Primăriei nu ar trebui să dureze mai mult de 18 luni.

Citit 4977 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2015 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.