REGULI NOI/ Cine are voie să intre CU MAŞINA pe Faleza Inferioară

REGULI NOI/ Cine are voie să intre CU MAŞINA pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aleşii locali au stabilit reguli noi privind circulaţia autovehiculelor pe Faleza Inferioară a Dunării, pornind de la realitatea că aici îşi desfăşoară activitatea agenţi economici care organizează nunţi, botezuri, banchete, mese festive, şi deci se impune accesul ocazional al unor autovehicule care transportă torturi, instrumentele unor formaţii muzicale sau valori.

Doar cu permis de liberă trecere

Noul regulament stabileşte că „accesul autovehiculelor şi utilajelor de orice capacitate pe Faleza Inferioară a Dunării este interzis, cu excepţia celor care deţin permis de liberă trecere (PLT). Intrarea se face prin cele două puncte prevăzute cu bariere. Potrivit regulamentului, societăţile care au punct de lucru comercial pe faleza inferioară au nevoie de un singur PLT pe numărul de înmatriculare al autovehiculului care realizează aprovizionarea în această zonă. În schimb, societăţile care îi deservesc pe aceşti agenţi economici au nevoie de PLT pentru fiecare autovehicul utilizat.

Orar de acces

Nu este permis accesul, în acelaşi timp, a mai mult de un autovehicul pentru fiecare societate de pe Faleza Inferioară. Aleşii au stabilit şi intervale orare, astfel încât promenada gălăţenilor să nu fie perturbată. Astfel, accesul autovehiculelor societăţilor cu punct de lucru pe faleza inferioară este permis, pe durată nedeterminată, de luni până vineri între orele 8,00- 14,00, iar sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale între orele 8,00- 12,00. În restul timpului, tranzitul este permis doar pentru un interval de maximum 30 minute.

Pentru deservirea agenţilor economici, orarul este de luni până vineri între orele 8,00 - 10,00 şi 14,00 –16,00, iar sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale în intervalul 8,00- 10,00. Nerespectarea acestor prevederi precum şi blocarea căilor de acces pe Faleza Inferioară se sancţionează cu amendă de la 1.000 – 2.500 de lei.

Excepţiile care întăresc regula

Pe Faleza Inferioară au acces liber autovehiculele de intervenţie aparţinând prestatorului care asigură paza barierelor de acces, dar şi autovehiculele utilizate de instituţiile de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Local Galaţi, atunci când au loc evenimente culturale. Nu au nevoie de permis serviciile de ambulanţă, protecţia civilă, poliţia, pompierii, jandarmii, şi unităţile speciale ale SRI şi SPP aflate în misiune.

Citit 4614 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.