PROIECT DE RECTIFICARE BUGETARĂ/ Primăriile şi consiliile judeţene primesc MAI MULŢI BANI

PROIECT DE RECTIFICARE BUGETARĂ/ Primăriile şi consiliile judeţene primesc MAI MULŢI BANI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit proiectului publicat de Ministerul Finanţelor, primăriile şi consiliile judeţene vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară. O sumă similară va fi transferată şi de la Ministerul Muncii pentru plata alocaţiilor pentru copii, a pensiilor şi a indemnizaţiilor.

La nivelul ministerelor, Finanţele vor primi peste 1,24 miliarde de lei: 700 de milioane pentru acţiuni generale şi 530 de milioane pentru plata despăgubirilor în procesele de restituire a proprietăţilor, relatează DIGI24.

Bani în plus ajung şi la Interne, pentru plata salariilor şi pentru derularea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Ministerul de Externe primeşte 55 de milioane de lei pentru salarii, deschiderea de noi consulate şi pentru achiziţionarea de autoturisme, iar Justiţia va avea bani în plus pentru instanţe şi penitenciare. Suma din dreptul Ministerului Educaţiei reprezintă finanţarea Institutului Cantacuzino.

Deşi sunt o prioritate în discursurile politicienilor, Transporturile şi Sănătatea pierd un miliard şi jumătate la rectificare. La Transporturi, Guvernul renunţă la finanţări de un miliard de lei pentru proiecte europene postaderare, iar la Sănătate, plăţile de aproape 800 de milioane de lei către fondul naţional de asigurări de sănătate diminuează semnificativ bugetul ministerului.  

Guvernul se va reuni marţi, într-o şedinţă specială, pentru a discuta reîmpărţirea bugetului.

Citit 1966 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2015 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.