Scântei la Consiliul Local - Şedinţă cu demisii şi retrageri

Scântei la Consiliul Local - Şedinţă cu demisii şi retrageri
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Viceprimarul Florin Popa i-a acuzat pe aleşii locali de lipsă de responsabilitate

Majorarea taxei de habitat şi vânzarea unor terenuri din municipiul Galaţi au fost cele mai importante dintre cele şase hotărâri incluse pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de ieri care au fost retrase, în urma discuţiilor contradictorii. Asta după ce alte două proiecte privind vânzarea altor terenuri au fost respinse. Critici au suscitat inclusiv proiectele care ar fi trebuit să intre pe ordinea de zi, dar s-a renunţat la ele în urma şedinţei cu liderii de grup.

Atmosfera încărcată, „dispariţia” din sală a unor aleşi în timpul votului, dar şi atitudinea altora care au preferat să se abţină de la aprobarea unor proiecte despre care au recunoscut că sunt necesare, l-au determinat pe viceprimarul PSD Florin Popa să facă un anunţ extrem de dur, la finalul şedinţei. Politicianul şi-a anunţat demisia din conducerea Fundaţiei „Sportul Gălăţean” şi din Comisia pentru vânzarea spaţiilor medicale.

„Îmi petrec prea mult timp din activitate pentru chestiile astea şi, în momentul în care ajung într-o şedinţă de Consiliu Local care este tratată în băşcălie, mă simt complet dezavantajat faţă de ceilalţi colegi ai mei, care vin şi îşi înregistrează prezenţa, ies şi stau pe hol şi nu participă la vot. V-aş ruga, când n-a participat la vot, să-l tăiaţi din ordinea de prezenţă şi să nu primească indemnizaţia pe luna asta. Am fost membru în CL în mai multe mandate, dar ca acum aşa o… mi-e greu să găsesc un termen care să nu jignească pe cineva, dar atâta lipsă de responsabilitate şi atâta superfluu în participarea la şedinţele CL nu mi s-a mai întâmplat!”, a declarat revoltat Popa.

În aceste condiţii, şi primarul Marius Stan a ţinut să facă un apel: „Domnilor, lăsaţi campania, lăsaţi partidul, veniţi aici doar pentru ceea ce sunteţi, până la urmă, datori să faceţi, vă rog mult de tot! Pentru că nu are rost să ne duelăm în dispute fără eficienţă pentru oraş!”.

Vom reveni cu amănunte asupra proiectelor disputate.

Citit 3973 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.