Activitatea viceprimarilor municipiului Galaţi, la puricat

Activitatea viceprimarilor municipiului Galaţi, la puricat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe lângă atribuţiile delegate de primarul Marius Stan, cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi, Florin Popa (PSD) şi Radu Cosca (ALDE), au şi atribuţii de consilieri locali. Ei nu primesc, însă, indemnizaţia de consilier local, ci doar pe cea de viceprimar.

Potrivit datelor furnizate de Primăria Galaţi, Florin Popa a înregistrat în penultimul mandat de consilier doar două absenţe, la o şedinţă de îndată şi la una ordinară. Conform Primăriei, Florin Popa a iniţiat 38 de proiecte de hotărâre, dintre care 20 vizează finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor şi cluburilor sportive precum şi modificarea regulamentului pe baza căruia sunt acestea susţinute financiar din bani publici. Restul proiectelor vizează investiţiile prioritare ale operatorului regional Apă Canal, pentru exploatarea, întreţinerea, extinderea sistemelor de apă şi canalizare, funcţionarea Parcului Industrial, delegarea serviciului de iluminat public şi dezmembrarea unor terenuri în vederea înstrăinării acestora.

Viceprimarul Radu Cosca a adunat şapte absenţe, patru la şedinţele ordinare şi trei la şedinţe de îndată, şi era cât pe-aici să nu mai ocupe această dublă poziţie. Motivul? Cosca a demisionat din ambele funcţii la finele anului 2014, dar primarul l-a făcut să se răzgândească. Vicele a iniţiat patru proiecte de hotărâre: o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi, preluarea în proprietatea municipiului a unui branşament de apă rece şi racord canalizare, casarea unor mijloace fixe ale Apă Canal şi modificarea regulamentului pe baza căruia sunt finanţate de la bugetul local structurile sportive.

Citit 2294 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.