LA ALŢII SE POATE/ Finanţare pentru zece autobuze electrice

LA ALŢII SE POATE/ Finanţare pentru zece autobuze electrice
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Galaţiul a avut de două ori ocazia, până acum, să testeze autobuze electrice. Primul a poposit la noi anul trecut, timp de o lună întreagă, iar primarul Marius Stan declara, chiar înainte să urce în el pentru o plimbare, că "după ce vom testa autobuzul putem să achiziţionăm autobuze electrice în loc de trolee". După ce autobuzul a plecat, n-a mai spus nimeni nimic.

Anul acesta, am mai avut parte, tot experimental, vreme de o săptămână, de un alt autobuz electric pe traseele Transurb. Cum au venit, aşa s-au dus!

În vreme ce gălăţenii se plimbă cu autobuze SH, clujenii vor putea circula, în curând, cu autobuze electrice, nepoluante, care vor fi achiziţionate printr-un proiect cu un buget de peste 7,5 milioane de franci elveţieni (echivalentul a 27,2 milioane de lei), finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

Potrivit unui comunicat de presă, zilele trecute a fost semnat documentul prin care vechile autobuze diesel, zgomotoase şi poluante, care încă mai circulă prin Cluj, vor fi înlocuite cu autobuze electrice, silenţioase şi cu emisii minime de bioxid de carbon, cu două staţii de încărcare. Perioada de implementare este de 24 de luni, timp în care vor fi achiziţionate zece autobuze electrice şi vor fi realizate trei staţii de încărcare: două pentru alimentarea zilnică a autobuzelor şi una în depozitul de serviciu, pentru activităţile de service şi întreţinere.

Citit 3702 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.