A început construcţia spaţiului de joacă în locul GARAJELOR DEMOLATE din Micro 20 (FOTO)

A început construcţia spaţiului de joacă în locul GARAJELOR DEMOLATE din Micro 20 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Este vorba, de fapt, de un dublu amplasament, în locul de joacă se vor putea bucura atât cei mici, cât şi adolescenţii


Vreo două garaje parţial demolate şi o grămadă de resturi de construcţie au mai rămas mărturie din cele 40 de garaje, plus două chioşcuri, amplasate în Micro 20, în zona aferentă blocurilor D1/E1/B1/A6, despre care scriam, pe 22 iulie, că vor fi puse la pământ. Primăria municipiului Galaţi a început deja amenajarea locului de joacă.

A fost îngrădit şi pregătit terenul, şi au fost amplasate câteva ansambluri metalice. Trebuie spus că acest miniparc de cartier face parte din primul lot de zece locuri de joacă pe care le va realiza Asocierea SC Lemacons SRL, SC Ischia SRL şi SC Servland SRL, investiţie în valoare totală de 3,7 milioane de lei, la care proiectul a fost elaborat de SC Ecoarch SRL.

Pentru că este vorba, de fapt, de un dublu amplasament, în locul de joacă se vor putea bucura atât cei mici, cât şi adolescenţii, fiind cel mai mare şi mai complex din punct de vedere al dotărilor şi amenajării. Potrivit documentelor licitaţiei, în zona aferentă blocurilor E1, D1, J3 vor fi instalate leagăne de diferite tipuri, echipamente şi ansambluri de joacă, muzicale, jocuri educaţionale şi balansoare, evident pe o suprafaţă antitraumă şi cu un loc de relaxare cu bănci. În zona aferentă blocurilor E1, D1, A6 va fi amenajat un teren multisport cu panouri de baschet, ansamblu multisport, mese de ping-pong, ansambluri de joacă, un echipament rotativ, stâlpi de escaladă şi un foişor pentru adolescenţi.

După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, pe lângă amenajarea locului de joacă, se reamenajează aleile de acces şi se face relocarea unui punct de colectare gunoi. În paralel, se va stabili necesarul de locuri de parcare care vor lua locul garajelor demolate.

Potrivit municipalităţii, la finele lunii septembrie locul de joacă ar trebui să fie gata, dar e posibil ca lucrările să fie finalizate chiar mai devreme. Excepţie vor face parcările aferente care nu erau prinse în buget şi vor fi bugetate la rectificare.

Mai trebuie spus că în Micro 20 va mai fi construit un loc de joacă, în zona aferentă blocurilor A11-H1-H2, investiţie prinsă în al doilea lot de zece locuri de joacă de cartier, pe care o va realiza tot Lemacons.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 5411 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.