Nu-l vede nimeni/ Arbore uscat în parcarea de la Biserica Catolică

Nu-l vede nimeni/ Arbore uscat în parcarea de la Biserica Catolică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În vreme ce pe strada Mihai Bravu sunt tăiaţi în masă arbori încă verzi, plini de frunze, la doi paşi de ei, un copac complet uscat zace nebăgat în seamă. Copacul cu pricina este amplasat în parcarea de lângă Biserica Catolică, adică la intersecţia străzilor Mihai Bravu şi Gării, unde utilajele şi muncitorii acţionau ieri în forţă pentru dezafectarea spaţiului verde existent. Ciudat este că nimeni nu observa uscătura de copac care s-ar putea prăbuşi în caz de furtună, peste o maşină parcată sau chiar peste un om!

În ceea ce priveşte strada Mihai Bravu reamintim că, la solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a comunicat că „se taie copacii bătrâni, afectaţi de boli, de intemperii sau ai căror rădăcini au afectat trotuarele, carosabilul sau imobilele. Pentru tăieri există avizul Agenţiei de Mediu. În locul copacilor tăiaţi se vor planta alţii. Măsura este prevăzută în proiectul de modernizare a străzii Mihai Bravu”.

Modernizarea străzii Mihai Bravu, pe segmentul cuprins între strada Basarabiei şi Gara CFR, va fi efectuată de către societatea Tancrad S.A, contra sumei de 4,86 milioane de lei şi este programată să dureze nouă luni. Lucrările de modernizare vor viza reabilitarea reţelei subterane de apă şi canalizare, modernizarea sistemului de iluminat stradal, dezafectarea şi demontarea liniei de tramvai şi a reţelei de contact, precum şi reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, a bordurilor şi a marcajelor rutiere.

Foto de Anca Melinte

Citit 1668 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2015 18:10

5 comentarii

 • postat de ciuntu elena
  Miercuri, 12 August 2015 19:50
  89.137.224.***
  organizatiile cares-au trezit acum si au o pozitie privind taierea copacilor de pe strada M Bravu as vrea sa le reamintesc ca pe perioada derularii procedurii de obtinere a acordului de mediu nu au facut nici o observatie sau sesizare catre APM sau PMG, cu atit mai mult cu cit anunturile au aparut in acest cotidian; asa ca mai scutiti-ne
  0
  0
  Raportează
 • postat de corneliu
  Marți, 11 August 2015 10:49
  5.2.205.***
  Agentia Debililor Pasnici nu vede nici plopul uscat de 20 metri din curtea spitalului judetean! Pe langa ala poza redactiei e de jucarie. Din banii contribuabililor s-au cumparat uniforme, scule scumpe, masinute s-au alocat salarii bune la stat iar baietii fac toaleta copacilor de pe domeniul privat ccontra cost ...... Buna mama e statul asta pentru unii!
  3
  8
  Raportează
 • postat de Y
  Marți, 11 August 2015 09:05
  81.196.80.***
  Care-i retardu care da dislike-uri?Tie, retard, iti place Galatiu fara arbori da cu cregi pe mijlocu drumurilor???????
  3
  10
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 11 August 2015 07:43
  86.34.187.***
  nesimtitiiii ...........in micro 13 langa scoala 38 au taiat copacii acum 2 saptamani si au lasat toate crengile pe mijlocul drumului. Au fost si au luat bucatile de lemn mai mari si de atunci dusi au fost.
  2
  12
  Raportează
 • postat de GeorgiaN
  Marți, 11 August 2015 06:02
  95.76.32.***
  Intr-o zi ne vor 'taia' si pe noi, considerandu-ne prea uscati sau prea batrani, cand de fapt suntem atat de 'verzi'.
  2
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.