Nu-l vede nimeni/ Arbore uscat în parcarea de la Biserica Catolică

Nu-l vede nimeni/ Arbore uscat în parcarea de la Biserica Catolică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În vreme ce pe strada Mihai Bravu sunt tăiaţi în masă arbori încă verzi, plini de frunze, la doi paşi de ei, un copac complet uscat zace nebăgat în seamă. Copacul cu pricina este amplasat în parcarea de lângă Biserica Catolică, adică la intersecţia străzilor Mihai Bravu şi Gării, unde utilajele şi muncitorii acţionau ieri în forţă pentru dezafectarea spaţiului verde existent. Ciudat este că nimeni nu observa uscătura de copac care s-ar putea prăbuşi în caz de furtună, peste o maşină parcată sau chiar peste un om!

În ceea ce priveşte strada Mihai Bravu reamintim că, la solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a comunicat că „se taie copacii bătrâni, afectaţi de boli, de intemperii sau ai căror rădăcini au afectat trotuarele, carosabilul sau imobilele. Pentru tăieri există avizul Agenţiei de Mediu. În locul copacilor tăiaţi se vor planta alţii. Măsura este prevăzută în proiectul de modernizare a străzii Mihai Bravu”.

Modernizarea străzii Mihai Bravu, pe segmentul cuprins între strada Basarabiei şi Gara CFR, va fi efectuată de către societatea Tancrad S.A, contra sumei de 4,86 milioane de lei şi este programată să dureze nouă luni. Lucrările de modernizare vor viza reabilitarea reţelei subterane de apă şi canalizare, modernizarea sistemului de iluminat stradal, dezafectarea şi demontarea liniei de tramvai şi a reţelei de contact, precum şi reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, a bordurilor şi a marcajelor rutiere.

Foto de Anca Melinte

Citit 1745 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2015 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.