Consiliul Judeţului îşi extinde parcul auto/ Aleşii pregătesc achiziţia a cinci maşini noi

Consiliul Judeţului îşi extinde parcul auto/ Aleşii pregătesc achiziţia a cinci maşini noi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi intenţionează să cumpere cinci autoutilitare noi, de producţie românească. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost iniţiat de vicepreşedintele CJ Marian Vicleanu şi va ajunge pe masa aleşilor judeţeni, pentru a fi aprobat, cel mai probabil, în şedinţa din luna august. Conducerea CJ susţine că se impune achiziţia de noi maşini, întrucât multe dintre autovehiculele instituţiei au durata de viaţă depăşită, iar reparaţiile şi întreţinerea acestora sunt costisitoare.

„La momentul actual, achiziţionarea de autoutilitare de către autorităţile şi instituţiile publice nu contravine legislaţiei în vigoare. Ţinând cont de analiza economică care a stat la baza fundamentării bugetului local pe anul 2015 şi având în vedere că majoritatea autovehiculelor ce compun parcul auto al Consiliului Judeţului Galaţi au durata normată de funcţionare depăşită, consum mare de carburanţi şi lubrifianţi, cheltuielile cu reparaţiile, asistenţa tehnică şi piesele de schimb sunt destul de mari, propunem achiziţionarea a cinci autoutilitare noi, de producţie românească, în limita bugetului aprobat pe anul 2015”, arată Marian Vicleanu în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

La acest moment, parcul auto al Consiliului Judeţului Galaţi este compus din şase autoturisme, pentru care a fost stabilit un consum lunar de câte 150 de litri de combustibil, dar şi trei autoutilitare (Dacia 1307, Fiat Doblo, Ford Transit), un microbuz (Iveco Daily), şi o şalupă, care au alocaţi câte 350 de litri de combustibil lunar. Consiliul Judeţului mai are însă în dotare şi un Volkswagen Touareg (rezervă), un Land Rover, dar şi alte două maşini aflate în conservare. Este vorba despre o Nubira şi un ARO 246.

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, circulă, conform documentelor oficiale, cu o Skoda Octavia (GL 42 CJG), în timp ce celor doi vicepreşedinţi (Marian Vicleanu şi Cornel Hamza) le sunt alocate, în acte, două autoturisme, o Nubira II (cu numărul GL 25 CJG) şi o Skoda Octavia (număr de înmatriculare GL 07 CJG).

Până în luna septembrie a anului trecut, vicepreşedintele Cornel Hamza a circulat tot cu o Nubira II, însă a solicitat înlocuirea maşinii de serviciu Nubira II (GL 26 CJG) cu un autoturism marca Skoda Octavia (GL 07 CJG), pe motiv că era „o rablă”, cerere aprobată de majoritatea politică din Consiliu.

Citit 2126 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2015 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.