Camera de Conturi ACUZĂ NEREGULI la Cantina de Ajutor Social, directorul Picu Roman RĂSPUNDE

Camera de Conturi ACUZĂ NEREGULI la Cantina de Ajutor Social, directorul Picu Roman RĂSPUNDE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Directorul Cantinei de Ajutor Social, Picu Apostol Roman, a reacţionat în urma constatărilor făcute de auditorii Camerei de Conturi Galaţi. După cum v-am informat, Camera de Conturi Galaţi a efectuat un audit financiar la Primărie şi, în cuprinsul Deciziei nr. 23 din 17 august 2015, a acuzat nereguli în relaţia municipalităţii cu Cantina de Ajutor Social.

Primul reproş este că Primăria nu a recuperat paguba constatată în urma unui inventar efectuat, la ordinul primarului Marius Stan, în 2012, când, la Cantina condusă de directorul Sterică Croitoru, au fost descoperite mărfuri lipsă din gestiune şi produse cu termenul de valabilitate expirat în valoare totală de 139.812 de lei. Auditorii i-au cerut Primăriei ca, până la finele acestui an, să reanalizeze cauzele plusurilor şi minusurilor constatate şi să stabilească întinderea prejudiciului, inclusiv beneficiile nerealizate şi recuperarea acestora de la persoanele responsabile.

Picu Apostol Roman, care conduce Cantina din anul 2013, ne-a declarat că împotriva lui Croitoru a fost formulată o acţiune civilă. Fostul director a fost chemat în judecată pentru a se recupera contravaloarea produselor expirate - 139.812 lei, dar şi beneficiile nerealizate - 42.682 de lei. Picu Roman a ţinut să precizeze că decizia acţiunii civile îndreptate împotriva fostului director a fost luată împreună cu auditul Primăriei.

Auditorii au mai reproşat şi că Primăria nu a inclus în planurile sale de audit public intern aferente perioadei 2012-2014 şi controale la Cantina de Ajutor Social. Picu Roman, coleg de partid cu primarul Marius Stan a ţinut să spună că nu se fereşte de controale, dimpotrivă: „Orice control este benefic!”.

Citit 2723 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.