Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
6 comentarii

Directorul Cantinei de Ajutor Social, Picu Apostol Roman, a reacţionat în urma constatărilor făcute de auditorii Camerei de Conturi Galaţi. După cum v-am informat, Camera de Conturi Galaţi a efectuat un audit financiar la Primărie şi, în cuprinsul Deciziei nr. 23 din 17 august 2015, a acuzat nereguli în relaţia municipalităţii cu Cantina de Ajutor Social.

Primul reproş este că Primăria nu a recuperat paguba constatată în urma unui inventar efectuat, la ordinul primarului Marius Stan, în 2012, când, la Cantina condusă de directorul Sterică Croitoru, au fost descoperite mărfuri lipsă din gestiune şi produse cu termenul de valabilitate expirat în valoare totală de 139.812 de lei. Auditorii i-au cerut Primăriei ca, până la finele acestui an, să reanalizeze cauzele plusurilor şi minusurilor constatate şi să stabilească întinderea prejudiciului, inclusiv beneficiile nerealizate şi recuperarea acestora de la persoanele responsabile.

Picu Apostol Roman, care conduce Cantina din anul 2013, ne-a declarat că împotriva lui Croitoru a fost formulată o acţiune civilă. Fostul director a fost chemat în judecată pentru a se recupera contravaloarea produselor expirate - 139.812 lei, dar şi beneficiile nerealizate - 42.682 de lei. Picu Roman a ţinut să precizeze că decizia acţiunii civile îndreptate împotriva fostului director a fost luată împreună cu auditul Primăriei.

Auditorii au mai reproşat şi că Primăria nu a inclus în planurile sale de audit public intern aferente perioadei 2012-2014 şi controale la Cantina de Ajutor Social. Picu Roman, coleg de partid cu primarul Marius Stan a ţinut să spună că nu se fereşte de controale, dimpotrivă: „Orice control este benefic!”.

Citit 2413 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 02:55

6 comentarii

 • postat de Puie Luni, 21 Septembrie 2015 13:44 5.13.150.*** Link la comentariu
  3
  1

  Venisi din concediu si ce vazui?
  Comedie mare !
  Ala micu, cat polonicu, se da cinstit ... Aoleuuu !
  Ala vede numai procurori si DNA in jurul lui, nevroza mare pe capul lui!
  Anca , BRAVO !
  Intra un pic in miezul problemei , sa vezi daca mai face pe viteazul .

  Raportează
 • postat de omul.muncii Luni, 21 Septembrie 2015 07:40 83.103.186.*** Link la comentariu
  2
  3

  Picu cel corect! Mai bine ar intra DNA-ul pe urmele lui,sa-i verifice gestiunile avute la CJ(vezi baraca de arox 15 miliarde,vezi puietii de salcim,vezi Zatun-pestele si livada s.a.)mai nou vezi cantina unde observ ca se da f. corect,sun pareri ca au fost sustrase imense cantitati din produsele UE,unele valorificate,altele distribuite lipitorilor de afise,zvonacilor politruci,evident cu buna stiinta si acordul psd-unpr.Sa fiti iubiti ca meritati coalitia s-o mai votati.

  Raportează
 • postat de CT Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 19:57 5.13.207.*** Link la comentariu
  1
  16

  deontologilor de ce ștergeți mesajele care nu va convin???? JOS CU MANIPULAREA!!! propun gălățenilor care gândesc cu propriul cap sa verifice toate informațiile apărute in presa si atunci sa vedeți surprize!!!

  Raportează
 • postat de Sterica Croitorasul cel viteaz Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 18:30 5.254.65.*** Link la comentariu
  1
  11

  Anca Melinte, de ce imi stergeti mesajul?
  Este o realitate, in situatia asta, Picu Apostol Roman, v-a dat o lectie.
  Ce-i drept, intr-un limbaj de docher, cu toate ca se vede ca nu e scris de el mesajul ala si poate in felul asta, v-am dat o idee ca pe unii candidati la diverse, daca s-ar putea, sa-i puneti, sa le dati un test, in limba romana, scris. Sa vedem si noi cat de bine stiu sa se exprime, cat de bine stau la capitolul gramatica limbii romane, cei care au pretentia sa ne conduca.
  Si nu e o solutie sa stergeti mesajele. Indiferent ce scrie in ele, atata timp cat nu sunt injurioase sau aduc atingere demnitatii sau familiei celui vizat. Lucru pe care, dealtfel, nu l-am facut si nu-l voi face niciodata.

  Raportează
 • postat de Picu Roman Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 11:18 109.166.130.*** Link la comentariu
  5
  15

  Cu toate ca am rugat Ziarul sa vina cu unele precizări in legătura cu un articol anterior despre cantina de ajutor social,scris oarecum tendendentios , Anca Melinte revine, relatează oarecum corect dar titlul scris cu litere mari care de regula rămâne pe retina cititorului este manipulator si incorect. Titlul corect trebuia sa fie astfel: "Camera de conturi acuza nereguli din 2012 iar Picu Roman,director din 2013 Răspunde.

  Raportează
 • postat de CETATEAN Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 09:23 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  17

  CAMERA DE CONTURI MAI BINE NU AR MAI FACE CONTROALE SA DEA BINE PTR. CA NU IA NICI O MASURA (...). PROBLEMA ESTE CA NOI PLATIM ACEASTA AUTORITATE NU SA DEA BINE CAND GASESTE UN HOT CI CUM APLICA MASURILE CA ACESTA SA FIE SANCTIONAT SAU MAI BINE CUM RECUPEREAZA BANII FURATI , DE LA NOI SE INTELEGE.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.