Politică retroactivă

Politică retroactivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape două săptămâni de la alegerile europarlamentare, patru consilieri locali cer anularea euroscrutinului de la Iveşti. Şi nu oricum, ci printr-o scrisoare adresată deopotrivă ziarului nostru, şi subprefectului Cosmin Păun (?!). Culmea, când au trimis-o, aleşii erau  conştienţi de faptul că solicitarea lor este mai mult decât tardivă...

Nu că zic, dar spun!

Patru aleşi din comuna Iveşti, un liberal, doi democrat-liberali şi un consilier PRM ne-au rugat să le publicăm integral apelul făcut într-o scrisoare primită la redacţie. „Solicităm Biroului Electoral Judeţean Galaţi să anuleze alegerile europarlamentare din comuna Iveşti”, aşa începe epistola consilierilor care înşiruieşte mai multe „motive de fraudare”.

Precizăm că la acea dată BEJ îşi încetase de muuultă vreme activitatea! Aleşii reclamă că „electoratul a fost acostat, timorat şi terorizat de hoardele PSD amplasate la intrarea în cele cinci secţii de  votare, în curţile şi clădirile acestora, şi obligat să voteze PSD”.

După şirul de fraude, consilierii reclamă că sunt „ameninţaţi şi obligaţi să voteze proiectele de hotărâre iniţiate de către primarul social-democrat al comunei”.

Mai bine mai târziu...

L-am contactat  pe unul dintre semnatarii scrisorii, consilierul local PNL Alexandru Popa, cerându-i explicaţii. Liberalul a recunoscut senin că scrisoarea a fost trimisă atât de târziu pentru că a durat mult strângerea semnăturilor! Suntem convinşi că nu e deloc uşor să aduni patru semnături!

Acelaşi consilier a declarat că faptele grave pe care le reclamă nu au fost sesizate, aşa cum prevede legea, Biroului Electoral Judeţean, în ziua alegerilor. Nici nu era nevoie de scrisoare, era suficient un telefon! Mai ales că PD-L, PNL şi PRM aveau reprezentanţi în BEJ!

Totuşi, niciunul dintre cei patru consilieri nu a reclamat nimic, nici partidele lor! Mai mult, scrisoarea este adresată şi subprefectului Păun, dar nu a ajuns la domnia sa, ci la noi! Probabil că trebuia să o trimitem noi mai departe...

În final, liberalul a admis că solicitarea lui şi a celorlalţi colegi este tardivă în condiţiile în care rezultatele sunt deja definitive, iar mandatele europarlamentare împărţite. Bun şi atunci de ce a mai făcut acest demers?

Citit 704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.