ALEŞII gălăţeni NU au ajuns la un acord privind PIERDERILE CALORGAL. Şapte milioane de lei, virate în contul ROMGAZ

ALEŞII gălăţeni NU au ajuns la un acord privind PIERDERILE CALORGAL. Şapte milioane de lei, virate în contul ROMGAZ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Decizia privind acoperirea pierderilor în valoare de cinci milioane de lei, ale SC Calorgal, subiect care a inflamat spiritele aleşilor joia trecută, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, s-a amânat pentru a treia oară.

După cum v-am informat, hotărârea privind acoperirea pierderilor ar fi trebuit să fie adoptată vineri, într-o şedinţă de îndată, amânată pentru după minivacanţa de 1 Decembrie. Pentru că ieri nu s-a ajuns la un acord, astăzi va avea loc o nouă reuniune de lucru, pe această temă, între liderii grupurilor politice din Consiliul Local şi conducerea Calorgal.

Pe masa aleşilor au ajuns două proiecte de hotărâre. Primul vizează acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat din municipiul Galaţi, aferente anului 2015, în valoare de 5 milioane de lei. Cel de-al doilea proiect vizează suplimentarea cu 20 milioane de lei a cheltuielilor bugetului de credite interne, la capitolul „Combustibil şi energie”. Este vorba de banii din creditul contractat de Primărie, de la Trezorerie, pentru plata căldurii din această iarnă. Creditul a primit avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

Până aleşii decid dacă acoperă sau nu pierderile Calorgal din banii oraşului, trebuie spus că au ajuns deja la destinaţie suma de şapte milioane de lei pe care au alocat-o pentru căldură la ultima rectificare bugetară de joia trecută. Printr-un anunţ postat pe Facebook, administratorul special al Electrocentrale, Sinan Mustafa, a anunţat că „Primăria municipiului Galaţi a virat suma de şapte milioane lei direct în contul Romgaz. Acest lucru înseamnă că vom avea gaz metan pentru aproximativ încă două săptămâni. Multumesc dlui primar Marius Stan pentru implicare”.

Citit 1860 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:21

7 comentarii

 • postat de vasile
  Vineri, 04 Decembrie 2015 02:45
  79.116.98.***
  Sunt administrator . La data de 03.12.2015 am fost sunat de catre o doamna de la Calorgal sa ma roage sa o ajut cu inventarierea elementelor de incalzire si situatia debransarilor din asociatie . La data de 03.12.2015 !!! Va dati seama ce e acolo ? Ca pana la ora asta habar n-au ce anume au de incalzit si care e necesarul de energie termica ? Astia n-au invatat chiar nimic din dezastrul Apaterm si toleranta pe care le-o acorda primaria Galati denota ori prostie , ori hotie . Ce credeti ?
  0
  6
  Raportează
 • postat de Jean de la Sadova
  Joi, 03 Decembrie 2015 22:00
  5.13.227.***
  500000 de locuitori Galatiul?
  Esti cu capul frate!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 03 Decembrie 2015 17:25
  5.13.172.***
  "Acoperirea parţială a pierderilor" ??? Au si aparut ? Ca mai mult prin revizii s-a stat de cand cu reluarea furnizarii de agent termic.
  Pai, treaba-i cam buna daca la 1 luna de la dezghetul caloriferelor, apelati din nou la sacul fara fund pentru acoperirea partiala a pierderilor.
  O bagatela, doar 5 milioane de leuti. Plus alte 20 din imprumut, plus alte 20 pentru transferul salariatilor (ca cica asa e legea).
  La banii astia se sponsoriza tot orasul cu centrale in condensatie sau electrice. Si ne mai miram ca n-avem de nici unele !
  Ba avem... O viitoare campanie electorala si o noua pepiniera de partid.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Mircea
  Joi, 03 Decembrie 2015 13:47
  95.77.196.***
  Nu stiu daca sesizati care este situatia: primaria imprumuta bani (care trebuie returnati din taxele platite de TOTI locuitorii Galatiului) pentru a sustine sistemul de termoficare care mai deserveste cca. 150000 locuitori. Deci peste 500000 locuitori finanteaza un sistem care asigura niste conditii mizerabile pentru cca. 150000 locuitori si salarii confortabile pentru cateva sute de salariati. Traiasca sistemul socialisto-comunist reinviat la Galati!!
  2
  8
  Raportează
 • postat de Vai de mama noastra
  Joi, 03 Decembrie 2015 11:32
  5.13.249.***
  Am auzit azi, o stire la digi 24 ,cum ca aburul livrat de la Arcellor Mittal la Calorgal,pentru prepararea apei calde,a fost vandut catre populatie (calcul energetic)in procent de 4%, restul fiind parca pierderi sau management de ultima speta.Daca este asa si primarul insista sa se plateasca aceste pierderi,cred ca ar trebui sa zboare urgent din functie si imputata pierderea acelui iresponsabil care a produs asa ceva.Daca la faptele lui dorel mai dadeai sa razi ,la asemenea prostie,iti vine sa plangi,dar nu pe bani publici.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Viorel
  Joi, 03 Decembrie 2015 08:26
  5.13.183.***
  Va bateti joc de populatia galatiului. Va dati interesati de rezolvarea acestei probleme "caldura in oras" dar voi nu va intelegeti la impartirea cascavalului. In alt articol de saptamana trecuta un directoras de la Calorgal a avut tupeul sa spuna ca a platit salariile angajatilor din banii celor care sau debransat pe perioada verii. Este cel mai slab manager de care are parte aceasta firma, el este acolo sa gestioneze o afacere, nu sa primeasca niste bani pentru care nu a facut nimic. Este normal ca populatia a ajuns la culmea disperarii si a incercat tot posibilul sa isi incalzeasca locuinta tinand cont de aceste intalniri de peste un an in care voi va intalniti si va jucati cu nervii populatiei fara a avea o solutie.
  Ca un paradox a venit iarna iar.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Klari
  Joi, 03 Decembrie 2015 07:56
  95.76.33.***
  Vad ca bani tot se gasesc ca sa acopere din cand in cand''gaura neagra'' a societatii Calorgal( Apaterm), dar caldura tot nu am(Micro 19, capat troleibuz) desi afara( si in casa) e din ce in ce mai frig.Acesta e un fel de terorism psihologic deoarece probabil se asteapta ca cei care nu au centrale termice sa moara arsi in case de la improvizatiile pentru caldura cum, de altfel ,s-a mai intamplat nu demult.Deci ce faceti? Vin sarbatorile si pentru noi? Ne dati ,ori nu ne dati...?
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.