Peste 550.000 de euro, pentru HANGARUL elicopterului SMURD. Investiţia urmează să fie aprobată de CJ

Peste 550.000 de euro, pentru HANGARUL elicopterului SMURD. Investiţia urmează să fie aprobată de CJ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi este pregătit să investească peste 2,5 milioane de lei pentru ca multpromisul hangar al elicopterului SMURD să devină realitate. După ce, la finele anului trecut, proiectul tehnic al obiectivului de investiţie a fost finalizat, fapt confirmat, la acea dată, de către county managerul CJ, Costel Fotea, aleşii judeţeni se pregătesc ca, la sfârşitul acestei luni, să dea undă verde investiţiei.

Pe masa consilierilor se va afla un proiect de hotărâre care prevede aprobarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic şi documentaţiei de execuţie pentru hangar şi staţia de carburanţi, cu valoarea totală de 2.506.963 lei (cu TVA), din care construcţia şi montajul (C+M) - 1.488.172 de lei.

"Prin realizarea acestei investiţii se urmăreşte acoperirea necesităţilor de intervenţie în misiuni aeromedicale primare şi secundare, pentru zona necesităţilor din zona de est a ţării. Elicopterul ce va opera în cadrul punctului aeromedical este de tip EC 135, fiind necesară parcarea acestuia într-un hangar care va trebui să asigure, de asemenea, facilitaţi de odihnă şi pregătire a misiunilor de zbor pentru echipajul aflat la serviciu. Având în vedere că aceste intervenţii se vor realiza pentru salvarea de vieţi şi în folosul comunităţii, Consiliul Judetuţui Galaţi propune realizarea infrastucturii necesare operării punctului aeromedical prin construirea hangarului cu spaţiile anexe şi dotările specifice inclusiv staţie de carburanţi pentru alimentarea elicopterului", se arată în expunerea de motive a documentului ce va fi supus votului.

După aprobarea investiţiei, CJ va scoate la licitaţie contractul de lucrări.

Sursa foto: Dr. Angel Trifan (Facebook)

Citit 1641 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2016 22:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.