COMPLEXUL ANCORA a mai făcut doi ”pui”. GARAJE DEMOLATE, noroi şi mizerie - RESTRUCTURAREA URBANĂ aşteaptă! (FOTO)

COMPLEXUL ANCORA a mai făcut doi ”pui”. GARAJE DEMOLATE, noroi şi mizerie - RESTRUCTURAREA URBANĂ aşteaptă! (FOTO)

Foto ”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
8 comentarii


„Complexul Ancora face pui”, scriam anul trecut pe vremea asta despre ruinele garajelor din Micro 17, zona magazinului Penny, care aşteptau restructurarea urbană, sau mai precis amenajarea parcului, investiţie care va fi realizată anul acesta. Din păcate, în Galaţi au apărut şi alţi „pui” ai zonei Ancora, adică locuri în care au fost demolate garajele, dar unde modernizarea se lasă îndelung aşteptată. Iar treaba asta le dă apă la moară să critice gălăţenilor care ţin cu dinţii de garaje, dar îi dezamăgeşte şi pe cei care militează pentru desfiinţarea acestor construcţii provizorii.

Sesizările cititorilor


„Vă invit în Ţiglina I la I-urile de lângă Peco să vedeţi cum arată parcarea după ce Poliţia Locală a obligat deţinătorii de garaje să dărâme cum vor ei. Toţi au venit cu buldozerul şi pe lângă garaje au distrus şi pavajul. Acum este numai noroi, trebuie să ocoleşti I-urile ca să poţi să ieşi pe strada principală”, ne-a sesizat un gălăţean.

Într-adevăr, aşa cum se vede din imagini, zona arată deplorabil, aleea dispare înecată în glod amestecat cu rămăşiţele garajelor şi fără cizme de cauciuc în picioare nu-i înţelept să te aventurezi!

”La fel se întâmplă şi în Micro 40, lângă fostul Cinema Flacăra, unde s-a dărâmat o baterie de garaje. Acum locul arată ca după bombardament, plin de denivelări şi de noroaie. S-a spus că se va amenaja un parc sau se vor face nişte parcări, dar se vede că de la vorbă la faptă este cale lungă. Mai bine lăsau aşa garajele! De ce nu au continuat treaba cu transformarea locului în ceva util, parc sau parcare, decât să sluţească zona”, ne-a sesizat alt cititor.

Ce spune Primăria


„În zona I-urilor din Ţiglina I, am demarat procedurile de desfiinţare a garajelor respective, întrucât aceste construcţii provizorii au fost amplasate pe spaţiul verde sau pe căile de acces. Deţinătorii de garaje vor fi notificaţi să îşi demoleze construcţiile provizorii. După demolarea garajelor, vor fi refăcute căile de acces şi spaţiile verzi”, ne-a răspuns Biroul de presă al Primăriei.

„În Micro 40, în vecinătatea fostului cinematograf, a fost desfiinţată o baterie de garaje în urma mai multor petiţii de la cetăţeni. Garajele erau construite pe spaţiul verde. În zonă, vor fi refăcute spaţiile verzi şi căile de acces”, a promis şi în acest caz municipalitatea.

În privinţa proiectului de reabilitare urbană din Mazepa, zona ”Ancora”, unde garajele expropriate au fost demolate anul trecut, procedurile se află în etapa proiectării tehnice. Potrivit Primăriei, în acest caz, proiectul tehnic este complex, întrucât presupune şi realizarea unei artere rutiere de legătură între străzile Roşiori şi Alexandru Lăpuşneanu, la care se vor adăuga parcarea, spaţiile verzi, zona de relaxare şi locul de joacă.

Citit 2923 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 20:08

8 comentarii

 • postat de daniel Vineri, 12 Februarie 2016 17:10 100.103.193.*** Link la comentariu
  5
  1

  Daca primarul actual are un merit acesta este ca are curajul sa desfiinteze garajele si chioscurile situate pe domeniulublic
  In rest nu a excelat cu nimic

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 12 Februarie 2016 09:01 82.137.14.*** Link la comentariu
  0
  8

  Problema in zona de la I-uri nu este ca s-au darmat garajele. Problema este ca fiecare a facut-o cum a vrut si a distrus spatiul public, in trecut acum un an in zona erau poteti cimentuite(de cand erau blocurile), primaria in primavara a plantat gard viu in zona pe langa poteca. Acum totul a fost distrus din cauza utilajelor care au venit si au distrus garajele.

  Raportează
 • postat de ella Joi, 11 Februarie 2016 11:11 89.137.231.*** Link la comentariu
  20
  16

  Nu vad rostul legaturii intre str.Rosiori si Lapusneanu.Doar sa se cheltuie niste bani.Tot orasul arata ca aceasta zona,numai ruine si multa mizerie.Atentie cind votati primarul,caci vom ajunge ca ultimul sat.

  Raportează
 • postat de nu citi doar poza Joi, 11 Februarie 2016 10:59 5.2.205.*** Link la comentariu
  5
  15

  Jurnalistii sunt cum sunt, da' nici cu cititorii de titluri nu mi-e rusine, Geani :D Daca ai fi citit vreun rand, ai fi vazut ca in text e vorba de alte zone, nu de Ancora

  Raportează
 • postat de ss Joi, 11 Februarie 2016 10:46 79.116.109.*** Link la comentariu
  4
  13

  Geanina greu cu capul mai fata, "pui ai Ancorei" adica alte zone, scrie clar ca e vorba de I-uri langa Peco, Tiglina 1!

  Raportează
 • postat de Geanina Joi, 11 Februarie 2016 10:35 81.12.149.*** Link la comentariu
  12
  12

  Era bine daca pozele astea aveau si o explicatie, unde sunt facute..
  Nu cred ca vreuna dintre ele e facuta la Ancora.
  Jurnalism facut in graba, ca de obicei..

  Raportează
 • postat de Alecu Joi, 11 Februarie 2016 10:20 5.13.161.*** Link la comentariu
  17
  29

  Ce sa zic . Ati tacut si ati inghitit atatia zeci de ani, mizeria si mirosurile produse de acesti detinatori de garaje si nu ati spus nimic iar acum vreti batand din palme sa se reamenajeze ceva .Cum ati rabdat atata timp nu mai puteti rabda inca putin ? Asteptati ,ca se va face ceva in loc ,nu va ramane asa. Atitudinea pe care o aveti acum trebuia sa o aveti de cateva zeci de ani .

  Raportează
 • postat de Mihai Joi, 11 Februarie 2016 09:56 5.13.197.*** Link la comentariu
  27
  19

  La daramat se pricepe oricine. Ce mai conteaza ca dupa daramare nu se mai face nimic...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.