De ce NU s-a găsit încă un DIRECTOR pentru CALORGAL. Explicaţiile primarului Marius Stan

De ce NU s-a găsit încă un DIRECTOR pentru CALORGAL. Explicaţiile primarului Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

SC Calorgal a rămas fără director la finele anului trecut, când primarul Marius Stan i-a cerut public demisia lui Cristian Istrate, pe care tot el îl propusese la cârma companiei. Suntem deja în luna martie şi Calorgal tot nu are director.

Întrebat despre această situaţie, edilul s-a eschivat, susţinând că nu are nicio putere: „Şi Calorgal, la fel ca şi Pieţele, Apă Canal, Transurb sau Gospodărire Urbană nu sunt apanajul primarului. După cum ştiţi, în conformitate cu OG 109, care se referă la conducerea cooperatistă a societăţilor din subordinea Primăriei, alegerea managerului se face de către Consiliul de Administraţie, care, la rândul lui, este ales - se recrutează dosare, chipurile, dar e clar, alegere strict de partid - de către o comisie votată de Consiliu, formată din alţi trei consilieri. Vă daţi seama că există o încărcătură politică! Şi atunci când vine vorba de tras la răspundere cineva pentru rezultatele unei societăţi, de ce-l întrebaţi pe primar? Primarul nu are nicio putere, oameni buni! Absolut niciuna! CL conduce practic toate societăţile. Eu, dacă intervin în schimbarea unui director prin orice măsură, fie să dau un loc de veci cuiva de la cimitire, e abuz în serviciu! Şi ştiţi ce urmează! Şi dacă nu aveţi uşa deschisă la societăţile respective, mergeţi la partid, că acolo vă dau răspunsurile de tehnocraţi”, a replicat, acid, Marius Stan.

Citit 3100 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 19:37

8 comentarii

 • postat de katalin
  Miercuri, 02 Martie 2016 14:20
  89.137.226.***
  domnule ''M'' !pentru faptul ca a cerut demisia directorului,ori l-a dat afara,daca a constatat neregului si a tacut pana acum,daca politica e o palarie prea mare pentru unii,cu majoritate sau fara majoritate in CL,trebuie sa recunoastem ca domnul Marius Stan nu a fost omul potrivit pentru problemele actuale ale orasului.Nu trebuie sa uitam ca ei au candidat(Stan si Bacalbasa)din partea usl-ului,si se promitea o colaborare extraordinara,care pana la urma nu a dat roade.Primarul in cei 4 ani a reusit sa indatoreze cetatenii pe 20 de ani ptr. caldura si apa calda furnizata in aceasta iarna,nu a reusit sa atraga investitori pentru a creea noi locuri de munca,clubul Otelul a pierit,precum si emblema de la intrarea in oras,sub comanda sa pomii au fost casapiti,gaura de la faleza nu a fost rezolvata,bani in vant pentru studii de fezabilitate privind podul peste dunare sau tunelul,asadar doar minusuri din pacate.Iar daca dumneavoastra mai detineti acel garaj si sunteti un fel de simpatizant al primarului de ce nu ii veniti in sprijin si demolativa singur garajul si nu asteptati sa vina primaria sa o faca pe banii cetatenilor,
  11
  1
  Raportează
 • postat de JR
  Miercuri, 02 Martie 2016 09:54
  82.79.117.***
  Cu persoana desemnata ptr eutanasierea cainilor vagabonzi, la fel, a trecut aproape jumatate de an.... Nu a gasit timp sau nu vrea?
  33
  4
  Raportează
 • postat de M
  Miercuri, 02 Martie 2016 09:26
  213.174.99.***
  Daca-l dădea afară prin dispoziție, atunci era abuz. A cere demisia, înseamnă ca a constatat nereguli acolo sau poate alt motiv, ceea ce înseamnă ca si-a făcut treaba de primar. Din păcate politica e mult mai stufoasa decât credem noi, putina lume înțelege ca nu ar trebui sa votam doar primarul, dar și echipa lui pentru a avea majoritate în consiliu, doar atunci putem sa-i cerem socoteala pentru activitate. Oricum, omul ăsta și fără susținere a făcut ceva în 4 ani fata de nicolae în 12 ani. Aaa, da, detin garaj cu murături, iar dacă-l votați încă o data probabil o sa-l dărâme și o sa facă ceva frumos în locul lui, iar lucrul acesta mă bucura.
  4
  36
  Raportează
 • postat de iohanes si acceleratorul de particole
  Miercuri, 02 Martie 2016 07:50
  5.13.133.***
  mei toti analfabetii au vile si jeepane..de parca au facut meditatii fara sa plateasca impozit la stat
  34
  2
  Raportează
 • postat de Gavroche
  Marți, 01 Martie 2016 22:47
  89.136.187.***
  @ Marin
  Daca e așa cum spune dl. primar, si totul e de competenta Consiliului Local, atunci de ce s-a implicat in de mierea directorului.
  Nu era el, cel care i-a cerut demisia? Asta nu seamănă a abuz, daca e sa ne luam după spusele lui?
  36
  12
  Raportează
 • postat de Marin
  Marți, 01 Martie 2016 18:50
  89.136.0.***
  @Theodor orasul e in starea asta ca ati votat cu PSD atatia ani, nu are primarul absolut nici o treaba cu starea orasului la momentul actua. Ce strica altii in 25 de ani nu repara nimeni in 4 ani. E usor sa urli "primarul e de vina" dar e foarte greu sa gandesti oleaca.
  28
  33
  Raportează
 • postat de Theodor
  Marți, 01 Martie 2016 12:43
  5.13.163.***
  Domnule primar,prin aceasta declaratie,practic a-ti aruncat pisica in curtea vecinului ! Oare nu sunteti in stare sa va asumati niciun fel de raspundere ? Din ce observ,va place sa va eschivati si incercati prin orice mijloace sa va dati "victima",cand,de fapt,sunteti probabil principalul vinovat pentru starea in care este acest oras !
  40
  33
  Raportează
 • postat de Adi
  Marți, 01 Martie 2016 11:29
  109.166.129.***
  Domnule primar candidati impreuna cu o echipa de consilieri care sa va sustina.Iar cei care injurati primarul intrebati-va cine va reprezinta strada in Consiliu Local.Pariez ca nu stiti.
  24
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.