Acuzaţii ale Agenţiei Naţionale de Integritate/ Viceprimarul Radu Cosca, în conflict de interese

Acuzaţii ale Agenţiei Naţionale de Integritate/ Viceprimarul Radu Cosca, în conflict de interese
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* "Este o mare prostie", răspunde politicianul

Printr-un comunicat de presă publicat pe propriul portal, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că viceprimarul ALDE Radu Cosca a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă. ANI a constatat că, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, Cosca a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri, pe 28 martie 2013 şi pe 9 aprilie 2013, privind majorarea contribuţiei Consiliului Local Galaţi, ca membru fondator al Fundaţiei „Andreiana Juventus”, de la 12.000 de lei pe an la 189.000 de lei pe an, respectiv, de la 12.000 de lei pe an la 200.000 de lei pe an. Problema este, spune ANI, că Radu Cosca deţinea în cadrul fundaţiei calitatea de membru şi funcţia de preşedinte începând cu data de 5 februarie 2013.

„Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile din Legea nr. 393/2004, potrivit căreia aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […]; o asociaţie sau o fundaţie din care fac parte”.

ANI susţine că l-a informat pe Radu Cosca despre declanşarea procedurii de evaluare şi că politicianul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

"Este o prostie", ne-a declarat tranşant viceprimarul Radu Cosca, pe care l-am contactat pentru a răspunde acestor acuzaţii. "Nu mai sunt în Fundaţia Andreiana Juventus din 2013, am trimis şi documente în acest sens. Nu am influenţat cu nimic deciziile, nu am votat bugetul, m-am abţinut de la vot. În plus, nu am avut niciun interes sau vreun avantaj material”, a precizat Radu Cosca.

Citit 2405 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2016 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.