Primăria Galați vrea să amenajeze UN NOU PARC, în locul unui punct de lucru al Ecosal

Primăria Galați vrea să amenajeze UN NOU PARC, în locul unui punct de lucru al Ecosal
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Gălăţenii s-ar putea îmbogăţi cu un parc nou-nouţ, dacă Primăria reuşeşte să-şi ducă la bun sfârşit planurile care, deocamdată, sunt la stadiul de bune intenţii. Concret, până luni, 19 decembrie, municipalitatea aşteaptă ofertele pentru a încredinţa contractul pentru obiectivul „Servicii de proiectare - amenajare parc strada Anghel Saligny / strada Basarabiei - Studiu de fezabilitate”. Valoarea estimată este de 26.400 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. În prezent, pe amplasamentul respectiv se află un punct de lucru al Serviciului Public Ecosal pentru care se propune relocarea.

Motive

„Având în vedere suprafaţa redusă a spaţiilor verzi din municipiul Galaţi, zona fiind în prezent degradată, este necesară amenajarea unui parc care să asigure diversificarea opţiunilor de agrement şi socializare a locuitorilor din zonă şi nu numai”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentului, pe suprafaţa parcului de 5.870 de metri pătraţi, ar urma să fie amenajate o fântână arteziană, spaţii de joacă pentru copii, pe categorii de vârste - tobogane, leagăne, căţărătoare, care să respecte normele europene de siguranţă pentru cei mici, mobilier urban – bănci, coşuri de gunoi, cişmele, rastel pentru biciclete, un spaţiu pentru vârstnici dotat cu mese şi scaune, alei pietonale, reţea de iluminat cu corpuri fotovoltaice. Fireşte, amenajarea peisagistică va avea şi un sistem automat de irigaţii semiautomat şi hidranţi de grădină, iar împrejmuirea se va face numai dacă este necesar.

Primăria aşteaptă minimum două propuneri de amenajare, iar varianta finală va fi comunicată proiectantului după analiza finală.

Citit 6200 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2016 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.