Aleşii locali, discriminaţi de propriul statut

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte ca Statutul aleşilor locali să-i lege pe primari şi consilieri de partidul pe listele căruia şi-au câştigat mandatul, politicienii “rulau” partidele într-o veselie. Deputatul PNL Victor Paul Dobre consideră că la mijloc e o discriminare.

«Nu consider corectă legea aceasta care leagă consilierul local sau judeţean, primarul, viceprimarul sau preşedintele Consiliului Judeţului de pixul şefului de filială sau de partid. Şi parlamentarul candidează pe listele partidului, este ales, dar are dreptul să se ducă unde vrea, să schimbe şi trei partide într-o legislatură. Primarul este ales de majoritatea celor care votează».

«Legea este nedreaptă, discriminatorie. Personal nu am agreeat-o niciodată, nici la putere, nici în opoziţie. De ce un parlamentar poate să schimbe partidele ca pe costume, iar un primar are interzis?», s-a întrebat retoric Dobre.

Liderul politic a admis însă că şi PNL a făcut uz de acest act normativ, retrăgând sprijinul unor consilieri locali, dar fără a face abuzuri.

Citit 664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.