Căţel ucis cu bâta de un gălăţean supărat. Răzbunare sângeroasă între vecini de bloc

Căţel ucis cu bâta de un gălăţean supărat. Răzbunare sângeroasă între vecini de bloc
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Incidentul, de o cruzime rar întâlnită, a avut loc zilele trecute, la un bloc din cartierul Micro 39. Victimă, un căţeluş rasa Teckel, a cărui singură vină a fost că alerga după pisici şi şobolani în jurul imobilului. Păţania, care a revoltat locatarii, a ajuns la poliţie, unde este în derulare o anchetă.

Un act de cruzime greu de explicat într-o societate modernă, cu principii, s-a petrecut sâmbătă, 14 aprilie, ziua în amiaza-mare, la un bloc de la periferia oraşului. Un căţel nu cu mult mai mare decât o pisică, din rasa Teckel, aparţinând unei locatare care trăieşte singură, a fost ucis cu sălbăticie chiar sub ochii stăpânei de un vecin de la parter, supărat foc din cauză că animalul obişnuia să mai intre în spaţiul îngrădit de sub geamul lui, pentru a mirosi după şobolanii de la subsol. Pesemne deranjat sau speriat de perspectiva ca animăluţul, pe nume Pic, un "bătrânel" de 15 ani, să nu îi rupă florile, vecinul a pus la cale revanşa. Cel puţin asta susţine stăpâna căţelului, Gabriela Chiper.

"Eu venisem de la Kaufland mai devreme, am văzut cazmaua pregătită acolo. Am scos căţelul la plimbare, am venit înapoi şi m-am aşezat aici la bancă. Căţelul s-a dus la perete, la găurile alea, că mai sunt şobolani la subsol, mai umblă pisici pe aici prin grădină. Când l-a văzut, a scos cazmaua şi a aruncat cu ea. I-am zis că îi fac poză şi o duc la poliţie, pentru că nu se poate aşa. În momentul ăla a aruncat cu cazmaua în mine, căţelul s-a speriat şi a fugit într-un colţ. Eu am venit să îl prind, el a venit cu o bâtă foarte mare. A prins căţelul şi a dat în el până să îl prind eu. Apoi i-a mai dat una şi gata. Mi-a murit în braţe căţelul", ne-a explicat printre lacrimi femeia pentru care Pic era singura companie şi alinare după ce soţul i-a murit în urmă cu patru ani, iar fiul a plecat în lume, să îşi facă un rost. Gabriela Chiper, susţinută şi de alţi vecini care au asistat la incredibila scenă, susţine că nu a fost prima dată când vecinul de la parter, Aristotel Pintilie, ar fi emis semnale duşmănoase la adresa ei, din cauza căţelului. 

"M-a mai ameninţat cu o săptămână înainte, când urcam scările. A ieşit din casă şi mi-a spus că îmi taie capul, că mă omoară, cuvinte urâte. Că să am grijă de căţel. Apoi a spus că tot el îl omoară", completează femeia.   

Ceea ce s-a şi întâmplat, faptul nefiind nici contestat şi nici regretat de agresorul pe care l-am găsit acasă. 

"A intrat aici peste flori şi l-am omorât. I-am dat cu parul. Am dat declaraţie la poliţie. Am discutat cu vecina de ani de zile, i-am zis să aibă grijă de câine. Era să îi dau şi una în cap, mai intram şi în puşcărie pentru ea. Mi-am făcut o problemă, dar măcar s-a rezolvat o alta!", ne-a argumentat Aristotel Pintilie, bărbatul cercetat acum penal. Potrivit informaţiilor obţinute de la IPJ Galaţi, în cauză s-a deschis un dosar penal. 

"La nivelul Secţiei 4 s-a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere fără drept a unui animal, urmând ca la finalul anchetei să se propună măsurile legale", ne-a declarat cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Pedeapsa prevăzută de lege pentru această faptă este închisoarea cuprinsă între 1 şi 3 ani. În practica judiciară există un precedent relativ recent privind o condamnare pentru o astfel de faptă, pronunţată de Judecătoria Tulcea împotriva unui bărbat care a primit 6 luni închisoare cu executare pentru uciderea unui câine.

Citit 23013 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.