UPDATE | O gălăţeancă rămasă în frig cere demisia primarului. Ce spune Primăria Galați
Foto: Anca Melinte

UPDATE | O gălăţeancă rămasă în frig cere demisia primarului. Ce spune Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

UPDATE | De Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, pe 10 decembrie, o gălăţeancă şi-a petrecut dimineaţa în frigul pătrunzător, în faţa Primăriei municipiului Galaţi, ţinând în mână o pancartă pe care scria: "Demisia primarului Pucheanu! Incompetenţă!”. Principalul său motiv de protest îl constituie lipsa căldurii din apartamentul în care locuieşte, de pe strada Nicolae Deleanu nr. 5, cămin 1.

„Protestez pentru că nu am căldură! Am două mesaje, unul de la consilierul dlui primar, care spune că până pe data de 6 decembrie vom avea căldură şi un mesaj de la dl primar, prin care ne mai amână încă o săptămână. Ne-am săturat de amânări, în timp ce noi stăm şi ne congelăm în blocurile din suburbia 13 a Galaţiului, în spatele Liceului 9! Cineva trebuie să răspundă pentru că este strigător la cer! Acesta este genocid! Am adus cu mine şi legile pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. În primul rând vreau să discut cu dl primar faţă în faţă! Sunt înscrisă în audienţă încă din luna august", ne-a declarat protestatara, Maricica Dingă. Aceasta spune că a trimis un memoriu la Institutul pentru Drepturile Omului, şi-a început protestul de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului şi are de gând să-l continue toată săptămâna.

Femeia mai are două motive de nemulţumire: lipsa totală a iluminatului public în zona în care locuieşte şi solicitarea nerezolvată de a se face un audit la asociaţia din care face parte. "Eu îmi pun viaţa în pericol ducându-mă acasă! Pe aleea care face legătura din staţia de tramvai din faţa Liceului 9 până la blocuri nu sunt nici măcar stâlpi de iluminat! Degeaba a venit firma care asigură iluminatul public să pună becuri, că nu au avut pe ce! Am cerut un audit la asociaţia de proprietari pentru că suntem furaţi şi ni se spune că nu e de competenţa Primăriei. Nu se poate aşa ceva! Problemele oamenilor trebuie rezolvate”, a punctat Maricica Dingă.

Ce spune Primăria

Biroul de Presă al Primăriei Galaţi ne-a declarat că a primit mai multe sesizări din partea Maricicăi Dingă. Potrivit Primăriei, imobilul în care locuieşte protestatara este racordat la PT 50 ICMRS, care va fi transformat în microcentrală de cartier. Municipalitatea estimează că până la sfârşitul acestei săptămâni PT 50 ICMRS va furniza căldură.

În ceea ce priveşte lipsa iluminatului public, o echipă a Primăriei va merge la faţa locului să verifice situaţia, sesizarea fiind în lucru.

Tot urmare a sesizărilor făcute, compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei a luat legătura cu preşedintele asociaţiei din care face parte Maricica Dingă şi urmează să facă verificări.


De Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, o gălăţeancă protestează în faţa Primăriei. "Demisia primarului Pucheanu! Incompetenţă!", cu acest mesaj, scris pe o pancartă, gălăţeanca Maricica Dingă protestează în faţa Primăriei municipiului Galaţi. În ciuda frigului pătrunzător, protestatara stă în faţa sediului administraţiei locale de la ora 9 şi intenţionează să-şi continue acţiunea toată săptămâna, după care să plece la Bucureşti, pentru a cere dreptate. Principalul motiv de nemulţumire este lipsa căldurii din apartamentul în care locuieşte, de pe strada Nicolae Deleanu nr. 5, bloc 1, imobil care face parte din Asociaţia 811.

"Protestez pentru că nu am căldură! Am două mesaje, unul de la consilierul dlui primar, care spune că până pe data de 6 decembrie vom avea căldură şi un mesaj de la dl primar, prin care ne mai amână încă o săptămână. Ne-am săturat de amânări! Locuiesc la blocurile din suburbia 13 a Galaţiului, la blocul 1, în spatele Liceului 9. În timp ce noi stăm şi ne congelăm! Am trimis un memoriu la Institutul pentru Drepturile Omului şi protestez astăzi pentru că este Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Cineva trebuie să răspundă pentru că este strigător la cer! Acesta este genocid! Am adus cu mine şi legile pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. În primul rând vreau să discut cu dl primar faţă în faţă! Sunt înscrisă în audienţă încă din luna august", ne-a spus Maricica Dingă.

Aceasta mai are două motive de nemulţumire care au scos-o în stradă: lipsa totală a iluminatului public în zona în care locuieşte şi solicitarea nerezolvată de a se face un audit la asociaţia din care face parte. "Eu îmi pun viaţa în pericol ducându-mă acasă! Pe aleea care face legătura din staţia de tramvai din faţa Liceului 9 până la blocurile de locuit nu sunt nici măcar stâlpi de iluminat. Degeaba a venit firma care asigură iluminatul public să pună becuri că nu au avut pe ce! Am cerut un audit la asociaţia de proprietari pentru că suntem furaţi şi ni se spune că nu e de competenţa Primăriei. Nu se poate aşa ceva! Problemele oamenilor trebuie rezolvate. Pe 22 noiembrie am fost la dl prefect în audienţă a doua oară, am răspunsuri primite şi de la Guvern, şi de la Preşedinte, nu se ia nicio măsură! Dreptul la protest nu mi-l poate lua nimeni", ne-a declarat Maricica Dingă.

Vom reveni cu punct de vedere din partea Primăriei municipiului Galaţi.

Citit 10152 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.