Evaluaţi acest articol
(303 voturi)
4 comentarii

Prof. univ. dr. ing. Silviu Măcuţă, de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, a fost numit ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării şi Inovării. 

"Luni, 10 iunie a fost semnat ordinul de numire în funcţie, iar miercuri m-am prezentat la Bucureşti, pentru a afla care îmi sunt atribuţiile. Deocamdată, sunt singurul ministru secretar de stat din cadrul acestui minister. Colegul meu, domnul Lucian Georgescu, şi-a dat demisia, iar celălalt a fost demis. Am fost propus în această funcţie de ALDE, respectiv de Cristian Dima. Eu nu sunt membru de partid, pentru că sunt lider de sindicat şi nu am voie. Dar nu mă opreşte nimeni să fiu simpatizant ALDE", ne-a declarat prof. univ. dr. ing Silviu Măcuţă. Acesta a mai adăugat că îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al sindicatului profesorilor universitari de la "Dunărea de Jos", întrucât nu poate ocupa ambele funcţii în acelaşi timp.

Cine este Silviu Măcuţă

Are 64 de ani şi este conducător de doctorat în cadrul Facultăţii de Inginerie. A brevetat două invenţii - "Maşina universală de încercat materiale" şi "Freză deget, prifilată, cu dinţi demontabili pentru roţi dinţate cilindrice cu dinţi drepţi în modul mare". A publicat 14 cursuri şi manuale universitare şi peste 125 de articole ştiinţifice. A participat la mai multe misiuni de evaluare a universităţilor şi programelor de studii, atât în ţară, ca expert ARACIS, cât şi în Bulgaria şi Belgia, ca expert evaluator internaţional. A făcut parte din echipele de cercetare în mai multe programe europene şi este membru în comitete ştiinţifice internaţionale. În 2016, a candidat la alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii "Dunărea de Jos".

Citit 8016 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 02:08

4 comentarii

 • postat de Nicoleta Sâmbătă, 15 Iunie 2019 00:04 213.233.110.*** Link la comentariu
  2
  1

  Felicitari pentru realizari!

  Raportează
 • postat de Pledoarie pentru INTELECTUALI Vineri, 14 Iunie 2019 12:16 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  5

  Dacă sunteţi simpatizant ALDE, tot cu Ciuma Roşie se spune că sunteţi!
  Logic, nu prea aş înţelege de ce aţi făcut această mişcare când ALDE e în cădere liberă acum, dar explicaţia e una clară: când ajungi profesor UNIVERSITAR parcă nu-ţi mai ajung banii, alergi după proiecte din fonduri UE, alergi după funcţii înalte, pui botul la orice post numit politic, indiferent dacă vei ajunge traseist politic!
  E groaznic să fii profesor universitar... cu atâta disperare! Dar pun pariu că se va trezi acest domn după maxim 6 luni!
  Puţini profesori universitari am văzut implicaţi în chestiuni umanitare, în acţiuni de voluntariat!

  Raportează
 • postat de autentic Vineri, 14 Iunie 2019 07:32 84.243.108.*** Link la comentariu
  7
  17

  bravo dom` profesor, ati punctat si la acest capitol.
  Nu era de mirare sa ajungeti si minstru al invatamantului, dar din pacate Doamna Katy nu se lasa scoasa la pensie prea degraba. Poate de marti incolo.
  P.S.: cand erati membru de partid, la PNL, nu erati cumva lider de sindicat.

  Raportează
 • postat de Profesor Vineri, 14 Iunie 2019 05:21 89.136.231.*** Link la comentariu
  7
  15

  Iar rămân salariații din Universitate fără sindicat, la fel ca în 2008-2012. Pentru că un ministru secretar de stat la Cercetare găsești la fiecare 3-4 profesori universitari dar un lider de sindicat bătăios găsești doar la 1000 (o mie) de profesori universitari. Are Universitatea Dunărea de Jos o mie de profesori?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.