Galaţiul are un nou ministru secretar de stat la Cercetare

Galaţiul are un nou ministru secretar de stat la Cercetare
Evaluaţi acest articol
(304 voturi)

Prof. univ. dr. ing. Silviu Măcuţă, de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, a fost numit ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării şi Inovării. 

"Luni, 10 iunie a fost semnat ordinul de numire în funcţie, iar miercuri m-am prezentat la Bucureşti, pentru a afla care îmi sunt atribuţiile. Deocamdată, sunt singurul ministru secretar de stat din cadrul acestui minister. Colegul meu, domnul Lucian Georgescu, şi-a dat demisia, iar celălalt a fost demis. Am fost propus în această funcţie de ALDE, respectiv de Cristian Dima. Eu nu sunt membru de partid, pentru că sunt lider de sindicat şi nu am voie. Dar nu mă opreşte nimeni să fiu simpatizant ALDE", ne-a declarat prof. univ. dr. ing Silviu Măcuţă. Acesta a mai adăugat că îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al sindicatului profesorilor universitari de la "Dunărea de Jos", întrucât nu poate ocupa ambele funcţii în acelaşi timp.

Cine este Silviu Măcuţă

Are 64 de ani şi este conducător de doctorat în cadrul Facultăţii de Inginerie. A brevetat două invenţii - "Maşina universală de încercat materiale" şi "Freză deget, prifilată, cu dinţi demontabili pentru roţi dinţate cilindrice cu dinţi drepţi în modul mare". A publicat 14 cursuri şi manuale universitare şi peste 125 de articole ştiinţifice. A participat la mai multe misiuni de evaluare a universităţilor şi programelor de studii, atât în ţară, ca expert ARACIS, cât şi în Bulgaria şi Belgia, ca expert evaluator internaţional. A făcut parte din echipele de cercetare în mai multe programe europene şi este membru în comitete ştiinţifice internaţionale. În 2016, a candidat la alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii "Dunărea de Jos".

Citit 9453 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 02:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.