Un gălăţean este omul anului în Armata Română

Un gălăţean este omul anului în Armata Română
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Zeci de români, copii şi adulţi, încercaţi de viaţă cu boli grave, îi datorează o parte a şansei lor la viaţă. Laurenţiu Cobzaru a devenit un campion al faptelor bune, ducându-şi misiunea de militar în slujba poporului român la un rang mult mai înalt: a îmbunătăţit imaginea Armatei, promovând un stil de viaţă sănătos şi ajutându-şi semenii.

Omul anului 2018 în Armata Română nu este puţin lucru şi reprezintă, în mod cert, prima distincţie primită de un cadru al Ministerului Apărării Naţionale care activează la o unitate din Galaţi. Nu s-a făcut remarcat pe câmpurile de luptă şi nici în teatrele de operaţiuni, misiunea lui desfăşurându-se zilnic aici, printre noi, şi mai ales alături şi pentru cei aflaţi în suferinţă. Laurenţiu Cobzaru este cadru la Poliţia MIlitară, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, şi la 35 de ani deţine un dublu palmares: de sportiv şi om implicat în organizarea şi atragerea semenilor în campanii umanitare, menite să ajute. Şi o face, de fiecare dată, pentru suflete aflate la ananghie, care nu au posibilitate materială să îşi caute sănătatea pe alte meleaguri. Zeci de copii, adulţi, colegi de arme, mame de prunci care au nevoie de ajutor, îi datorează sprijinul pe care îl acordă de fiecare dată, necondiţionat, făcând ceea ce ştie şi îi place ce mai mult.

"Sport fac de la nouă ani, dar pentru campanii umanitare alerg de cinci ani. O fac pentru că am decis că aşa pot să ajut, nu să alerg doar pentru mine şi plăcerea mea", ne-a dezvăluit militarul gălăţean. Punctul culminant al campaniilor, din punct de vedere al distanţei pe care a parcurs-o, l-a atins pe 25 octombrie, anul trecut, când alergat 260 de kilometri până la Bucureşti, pentru susţinerea a doi copii cu grave probleme de sănătate. Atunci, la fel ca de fiecare dată când mobilizează oamenii să facă mişcare şi să dea un bănuţ pentru cei aflaţi în nevoie, poartă cu sine statutul de militar. Nu pentru reclamă, ci pentru că este mândru de ceea ce face şi vrea să arate că Armata poate salva vieţi şi altfel decât cu arma în mână.

Din acest motiv, Armata i-a oferit luni, 24 iunie, cea mai frumoasă recunoaştere: un dublu titlu de "Om al anului 2018", pentru merite deosebite în îmbunătăţirea imaginii şi vizibilităţii Armatei şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport. Premierea a avut loc la Ministerul Apărării Naţionale, prin mijlocirea Statului Major al Forţelor Terestre.

"Recunosc, sunt superfericit. Dar nu fericit că sunt undeva sus, sunt fericit că prin sportul pe care îl fac pot să-i ajut pe alţii. Cred ca l-am primit fiindcă pun suflet şi inima în tot ceea ce fac", ne-a spus Laurenţiu Cobzaru, după primirea distincţiei.

Şi pentru că bucuriile sunt mai mari când sunt împărtăşite, militarul gălăţean a împărţit premiul cu prietenul şi coechipierul său de campanii umanitare, Costel Mazâlu, pompier în cadrul ISU Brăila, care i-a fost alături la ceremonia de recunoaştere supremă a faptelor bune.

Citit 6920 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.